ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Πήγαμε στο εστιατόριο Premiere, στο rooftop του ξενοδοχείου Intercontinental και διαπιστώσαμε τι σημαίνει μαγειρικό κέφι.

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Δεν ξέρω πόσες φορές η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης μπορεί να νικηθεί από το φαγητό. Συνήθως μαγνητιζόμαστε από την εικόνα του Ιερού Βράχου και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα ό,τι πιάτο βρίσκεται μπροστά μας. Για να είμαι ειλικρινής το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό. Πρώτον γιατί όπως και να το κάνουμε η εικόνα είναι ασυναγώνιστη και δεύτερον ο «αντίπαλός» της συνήθως υστερεί σε κάτι. Όμως εγώ θα σας μιλήσω για κάποια πιάτα που «παίζουν στα ίσια» τον Παρθενώνα και την παρέα του. Είναι εκείνα που σερβίρει ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο εστιατόριο Premiere, στο rooftop του ξενοδοχείου Intercontinental.

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Αρχικά να σας πω ότι ο Μιχάλης είναι από την νέα γενιά των Ελλήνων chef που έχουν ταλέντο αλλά και μαγειρική άποψη που την εκφράζουν. Ίσως να σας θυμίζει κάτι το όνομά του από τη συμμετοχή του σε ένα reality-πάνε χρόνια. Ίσως πάλι να τον γνωρίζετε από τις προηγούμενες δουλειές του – ήταν καπετάνιος του Abovo σε Κηφισιά και Κολωνάκι. Ίσως πάλι να μην τον ξέρετε, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να τον μάθετε.

Στο Premiere διανύει τον τρίτο του χρόνο και θα έλεγα τον πιο δημιουργικό και τον πιο νόστιμο. Η αρχή του εδώ ήταν κάπως νωχελική και μπερδεμένη. Όμως φαίνεται ότι βρήκε τον καλό του εαυτό και το μαγειρικό του κέφι. Τα πιάτα που σερβίρει έχουν κάτι να πουν, δίνουν βάση στην λεπτομέρεια, κρύβουν δύσκολες τεχνικές, δεν μπερδεύουν όμως και πάνω από όλα είναι νόστιμα. Λάτρεψα για παράδειγμα το pain au lait που το φτιάχνουν μόνοι τους και συνοδεύεται από βούτυρο με κρέμα γάλακτος και κεφίρ. Επίσης το καβούρι, με λίτσι, βατόμουρο και λίγη σμετάνα (πρόκειται για ένα γαλακτομικό προϊόν που φέρνει στο βούτυρο αλλά έχει μια πιο ξινή γεύση) που παίζει ωραία με το καυτερό του ταμπάσκο. Εξίσου νόστιμος ήταν και ο φρέσκος αστακός ψημένος με γλάσσο μπανάνας και βανίλιας. Δίπλα του είχε έναν πουρέ από κουνουπίδι και κόκκινο κάρυ που το έκανε αρκετά καυτερό. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω το foie gras σε δύο εκδοχές- το έχει ο Μιχάλης με αυτό το υλικό. Στην κρύα εκδοχή του ήταν γλασαρισμένο με ιβίσκο και άγριες φράουλες, συνοδεία μιας τραγανής σφολιάτας με κάσιους, και η άλλη ζεστή με ένα «τζάμι» αγριοφράουλας και κάσιους να το σκεπάζει και να κάνει πολύ instagramικό το σπάσιμό του.

Προς το τελείωμα του δείπνου, ένα lollipop από σορμπέ οξαλίδας με την όμορφη οξύτητά του καθαρίζει τον ουρανίσκο σας και τον ετοιμάζει για τα γλυκά: κύλινδρος bitter σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό καραμέλα - miso, και μους τυριού με μάνγκο, καρύδα και μαριναρισμένο ανανά συνοδευόμενη από σορμπέ ginger και lemongrass. Και τα δύο εξαιρετικά.

Λεωφ. Συγγρού 88-93, Ξενοδοχείο Intercontinetal Athenaeum, τηλ. 2109206000

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.