ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Πήγαμε στο εστιατόριο Premiere, στο rooftop του ξενοδοχείου Intercontinental και διαπιστώσαμε τι σημαίνει μαγειρικό κέφι.

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Δεν ξέρω πόσες φορές η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης μπορεί να νικηθεί από το φαγητό. Συνήθως μαγνητιζόμαστε από την εικόνα του Ιερού Βράχου και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα ό,τι πιάτο βρίσκεται μπροστά μας. Για να είμαι ειλικρινής το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό. Πρώτον γιατί όπως και να το κάνουμε η εικόνα είναι ασυναγώνιστη και δεύτερον ο «αντίπαλός» της συνήθως υστερεί σε κάτι. Όμως εγώ θα σας μιλήσω για κάποια πιάτα που «παίζουν στα ίσια» τον Παρθενώνα και την παρέα του. Είναι εκείνα που σερβίρει ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο εστιατόριο Premiere, στο rooftop του ξενοδοχείου Intercontinental.

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Αρχικά να σας πω ότι ο Μιχάλης είναι από την νέα γενιά των Ελλήνων chef που έχουν ταλέντο αλλά και μαγειρική άποψη που την εκφράζουν. Ίσως να σας θυμίζει κάτι το όνομά του από τη συμμετοχή του σε ένα reality-πάνε χρόνια. Ίσως πάλι να τον γνωρίζετε από τις προηγούμενες δουλειές του – ήταν καπετάνιος του Abovo σε Κηφισιά και Κολωνάκι. Ίσως πάλι να μην τον ξέρετε, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να τον μάθετε.

Στο Premiere διανύει τον τρίτο του χρόνο και θα έλεγα τον πιο δημιουργικό και τον πιο νόστιμο. Η αρχή του εδώ ήταν κάπως νωχελική και μπερδεμένη. Όμως φαίνεται ότι βρήκε τον καλό του εαυτό και το μαγειρικό του κέφι. Τα πιάτα που σερβίρει έχουν κάτι να πουν, δίνουν βάση στην λεπτομέρεια, κρύβουν δύσκολες τεχνικές, δεν μπερδεύουν όμως και πάνω από όλα είναι νόστιμα. Λάτρεψα για παράδειγμα το pain au lait που το φτιάχνουν μόνοι τους και συνοδεύεται από βούτυρο με κρέμα γάλακτος και κεφίρ. Επίσης το καβούρι, με λίτσι, βατόμουρο και λίγη σμετάνα (πρόκειται για ένα γαλακτομικό προϊόν που φέρνει στο βούτυρο αλλά έχει μια πιο ξινή γεύση) που παίζει ωραία με το καυτερό του ταμπάσκο. Εξίσου νόστιμος ήταν και ο φρέσκος αστακός ψημένος με γλάσσο μπανάνας και βανίλιας. Δίπλα του είχε έναν πουρέ από κουνουπίδι και κόκκινο κάρυ που το έκανε αρκετά καυτερό. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω το foie gras σε δύο εκδοχές- το έχει ο Μιχάλης με αυτό το υλικό. Στην κρύα εκδοχή του ήταν γλασαρισμένο με ιβίσκο και άγριες φράουλες, συνοδεία μιας τραγανής σφολιάτας με κάσιους, και η άλλη ζεστή με ένα «τζάμι» αγριοφράουλας και κάσιους να το σκεπάζει και να κάνει πολύ instagramικό το σπάσιμό του.

Προς το τελείωμα του δείπνου, ένα lollipop από σορμπέ οξαλίδας με την όμορφη οξύτητά του καθαρίζει τον ουρανίσκο σας και τον ετοιμάζει για τα γλυκά: κύλινδρος bitter σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό καραμέλα - miso, και μους τυριού με μάνγκο, καρύδα και μαριναρισμένο ανανά συνοδευόμενη από σορμπέ ginger και lemongrass. Και τα δύο εξαιρετικά.

Λεωφ. Συγγρού 88-93, Ξενοδοχείο Intercontinetal Athenaeum, τηλ. 2109206000

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.