ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.

Με αφορμή την 25ετή προσφορά του στην γαστρονομική ιστορία του «NJV Athens Plaza», ο chef Νίκος Γιαννόπουλος μας δίνει τρεις συνταγές για τη βραδιά του ρεβεγιόν.

Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.
Ο Νίκος Γιαννόπουλος είναι ένας ταπεινός και γλυκός άνθρωπος. Λατρεύει την κουζίνα και νιώθει πολύ πιο άνετα όταν μαγειρεύει παρά όταν κάνει οτιδήποτε άλλο. Η συνεργασία του με το μεγάλο αθηναϊκό ξενοδοχείο μετράει περισσότερα από 25 χρόνια και αυτό αποδεικνύει τόσο την αξία του όσο και την ικανότητά του να εμπνέεται συνεχώς καινούριες γεύσεις, για να διατηρεί υψηλό το ενδιαφέρον των πελατών του.
Οι συνταγές του έχουν, συνήθως, μεσογειακές και γαλλικές αναφορές. Πιάτα που ξεχειλίζουν άρωμα και γεύση. Γαστρονομικές δημιουργίες γεμάτες συναίσθημα και αναμνήσεις που συγκινούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.
Ο σεφ του «The Parliament» Νίκος Γιαννόπουλος.
Ένας τέτοιος chef δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του ξενοδοχείου στο οποίο έχει αφιερώσει την καριέρα του. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το «NJV Athens Plaza» αποφάσισαν να γιορτάσουν την μεγάλη του επέτειο με ένα δείπνο αποκλειστικά με δικές του δημιουργίες (ένα μενού 25 υπέροχων συνταγών).
Εμείς, γευτήκαμε τα μοναδικά πιάτα και αποσπάσαμε τρεις συνταγές που όλοι θα θέλαμε να είχαμε σε ένα εορταστικό δείπνο. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε μαζί τους και, με την πρώτη ευκαιρία, επισκεφτείτε το «The Parliament» για να απολαύσετε κάτι από τα χέρια του μεγάλου δημιουργού.

Ντοματόσουπα με τραγανό σπεκ, βασιλικό και κρουτόν φέτας

Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες
200 ml χυμό ντομάτας
500 γρμ. πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
2 lt ζωμό κότας
200 ml λευκό κρασί
200 γρμ. σπεκ
1 ματσάκι βασιλικού
4 κριτσίνια
200 γρμ. φέτα κομμένη σε καρέ
200 γρμ. κορν φλάουρ
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις ντομάτες σε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις ντομάτες και, μόλις σοταριστούν, αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και τον χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα στο multi (για να αποκτήσει κρεμώδη υφή) και το περνάμε από σινουά.
Κόβουμε το σπεκ σε λεπτές φέτες, το ζεματίζουμε και το περνάμε από τη σχάρα να γίνει τραγανό. Το κόβουμε julienne και το ρίχνουμε στη σούπα.
Μουσκεύουμε τα καρέ φέτας, τα πανάρουμε στο κορν φλάουρ και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν κρουτόν.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, τοποθετούμε ένα κριτσίνι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και κρουτόν φέτας.

Σαλάτα με λυκοτρίβολο και ανθότυρο με φιστίκι Αιγίνης, σε κρέμα από Αγιόφυλλο

Υλικά
400 γρμ. ανθότυρο, σε 4 φέτες
200 γρμ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
150 γρμ. βούτυρο
3 ασπράδια αβγών
100 ml κρέμα γάλακτος
200 ml Αγιόφυλλο (κόκκινο γλυκό κρασί)
4 μπουκετάκια λυκοτρίβολου
Λίγα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι. Περνάμε τις φέτες του ανθότυρου μία μία στο ασπράδι και στη συνέχεια στο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το
παναρισμένο τυρί να πάρει χρώμα.
Αδειάζουμε το περιττό βούτυρο από το τηγάνι και σβήνουμε με το Αγιόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το μπουκέτο από το λυκοτρίβολο. Τοποθετούμε τη φέτα ανθότυρου και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου.

Στήθος πάπιας με μέλι, ξίδι και σουσάμι

Υλικά
4 στήθη πάπιας
100 ml κρασόξιδο
100 ml μέλι
50 γρμ. σουσάμι
500 ml demi-glace
50 ml αραβοσιτέλαιο ή σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα στήθη της πάπιας με ένα μαχαίρι ως εξής: από την πλευρά που είναι το δέρμα, ελαφρώς διαγώνια και αντίθετα ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το αραβοσιτέλαιο και σοτάρουμε πρώτα από την πλευρά του δέρματος να πάρει χρώμα και στη συνέχεια από την άλλη. Κατόπιν μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να μείνει ζουμερό το κρέας στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε τα λίπη από το τηγάνι και σοτάρουμε το σουσάμι. Σβήνουμε με το κρασόξιδο, προσθέτουμε το μέλι και την demi-glace και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμα τα στήθη, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σερβίρουμε (με λαχανικά (ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Το εστιατόριο «The Parliament» του ξενοδοχείου «ΝJV Athens Plaza».

Read Next

30 Οκτ 2025

Το #1 τσάι που κάνει θαύματα στην υγεία της καρδιάς σου - και γιατί να το επιλέξεις

Ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να κάνει καλό όχι μόνο στο μυαλό σου, αλλά και στην καρδιά σου.

Περισσότερα από

Life

30 Οκτ 2025

Σε άλλα νέα, ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική

Με τον πιο μεγάλο του ρόλο εδώ και 30 χρόνια, εγκαταλείποντας το τελευταίου του πρότζεκτ.

30 Οκτ 2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

30 Οκτ 2025

Τα 5 πιο υγιεινά σνακ πριν την προπόνηση - σύμφωνα με την personal trainer Εύα Μουστάκα

Το σωστό σνακ πριν τη γυμναστική απογειώνει την απόδοσή σου!

30 Οκτ 2025

Στα 46 φαίνεται 30: Μητέρα αποκαλύπτει τη διατροφή που άλλαξε την εμφάνισή της

Απλές διατροφικές κινήσεις που χαρίζουν ενέργεια, λάμψη και αυτοπεποίθηση μετά τα 40.

30 Οκτ 2025

Η πιο εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα στην τοστιέρα - χωρίς κόπο και χωρίς ζύμη!

Η πιο γρήγορη και λαχταριστή μηλόπιτα που θα φτιάξεις ποτέ, γίνεται σε μόλις 5 λεπτά!

30 Οκτ 2025
30 Οκτ 2025

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 30 Οκτωβρίου.

30 Οκτ 2025

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

30 Οκτ 2025

Οι 30 καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Ανακαλύψτε τα πιο ανατριχιαστικά horror movies στην ιστορία του κινηματογράφου, λίγο πριν το φετινό Χάλογουιν.

30 Οκτ 2025

Ένα designάτο burgerάδικο γίνεται το πιο χοτ μπαρ της Athens Bar Week

Το One Burger Athens και η εξαίρετη bartender Manon Kapfer παρουσιάζουν το Pour Me One, με εκλεκτούς καλεσμένους από το σύμπαν του fine drinking.