ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.

Με αφορμή την 25ετή προσφορά του στην γαστρονομική ιστορία του «NJV Athens Plaza», ο chef Νίκος Γιαννόπουλος μας δίνει τρεις συνταγές για τη βραδιά του ρεβεγιόν.

Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.
Ο Νίκος Γιαννόπουλος είναι ένας ταπεινός και γλυκός άνθρωπος. Λατρεύει την κουζίνα και νιώθει πολύ πιο άνετα όταν μαγειρεύει παρά όταν κάνει οτιδήποτε άλλο. Η συνεργασία του με το μεγάλο αθηναϊκό ξενοδοχείο μετράει περισσότερα από 25 χρόνια και αυτό αποδεικνύει τόσο την αξία του όσο και την ικανότητά του να εμπνέεται συνεχώς καινούριες γεύσεις, για να διατηρεί υψηλό το ενδιαφέρον των πελατών του.
Οι συνταγές του έχουν, συνήθως, μεσογειακές και γαλλικές αναφορές. Πιάτα που ξεχειλίζουν άρωμα και γεύση. Γαστρονομικές δημιουργίες γεμάτες συναίσθημα και αναμνήσεις που συγκινούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Ο σεφ του «ΝJV Athens Plaza» μάς εξηγεί πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο εορταστικό μενού τριών πιάτων.
Ο σεφ του «The Parliament» Νίκος Γιαννόπουλος.
Ένας τέτοιος chef δεν θα μπορούσε παρά να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του ξενοδοχείου στο οποίο έχει αφιερώσει την καριέρα του. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το «NJV Athens Plaza» αποφάσισαν να γιορτάσουν την μεγάλη του επέτειο με ένα δείπνο αποκλειστικά με δικές του δημιουργίες (ένα μενού 25 υπέροχων συνταγών).
Εμείς, γευτήκαμε τα μοναδικά πιάτα και αποσπάσαμε τρεις συνταγές που όλοι θα θέλαμε να είχαμε σε ένα εορταστικό δείπνο. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε μαζί τους και, με την πρώτη ευκαιρία, επισκεφτείτε το «The Parliament» για να απολαύσετε κάτι από τα χέρια του μεγάλου δημιουργού.

Ντοματόσουπα με τραγανό σπεκ, βασιλικό και κρουτόν φέτας

Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες
200 ml χυμό ντομάτας
500 γρμ. πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
2 lt ζωμό κότας
200 ml λευκό κρασί
200 γρμ. σπεκ
1 ματσάκι βασιλικού
4 κριτσίνια
200 γρμ. φέτα κομμένη σε καρέ
200 γρμ. κορν φλάουρ
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τις ντομάτες σε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις ντομάτες και, μόλις σοταριστούν, αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και τον χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα στο multi (για να αποκτήσει κρεμώδη υφή) και το περνάμε από σινουά.
Κόβουμε το σπεκ σε λεπτές φέτες, το ζεματίζουμε και το περνάμε από τη σχάρα να γίνει τραγανό. Το κόβουμε julienne και το ρίχνουμε στη σούπα.
Μουσκεύουμε τα καρέ φέτας, τα πανάρουμε στο κορν φλάουρ και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν κρουτόν.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, τοποθετούμε ένα κριτσίνι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και κρουτόν φέτας.

Σαλάτα με λυκοτρίβολο και ανθότυρο με φιστίκι Αιγίνης, σε κρέμα από Αγιόφυλλο

Υλικά
400 γρμ. ανθότυρο, σε 4 φέτες
200 γρμ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
150 γρμ. βούτυρο
3 ασπράδια αβγών
100 ml κρέμα γάλακτος
200 ml Αγιόφυλλο (κόκκινο γλυκό κρασί)
4 μπουκετάκια λυκοτρίβολου
Λίγα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι. Περνάμε τις φέτες του ανθότυρου μία μία στο ασπράδι και στη συνέχεια στο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το
παναρισμένο τυρί να πάρει χρώμα.
Αδειάζουμε το περιττό βούτυρο από το τηγάνι και σβήνουμε με το Αγιόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το μπουκέτο από το λυκοτρίβολο. Τοποθετούμε τη φέτα ανθότυρου και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου.

Στήθος πάπιας με μέλι, ξίδι και σουσάμι

Υλικά
4 στήθη πάπιας
100 ml κρασόξιδο
100 ml μέλι
50 γρμ. σουσάμι
500 ml demi-glace
50 ml αραβοσιτέλαιο ή σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα στήθη της πάπιας με ένα μαχαίρι ως εξής: από την πλευρά που είναι το δέρμα, ελαφρώς διαγώνια και αντίθετα ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το αραβοσιτέλαιο και σοτάρουμε πρώτα από την πλευρά του δέρματος να πάρει χρώμα και στη συνέχεια από την άλλη. Κατόπιν μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να μείνει ζουμερό το κρέας στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε τα λίπη από το τηγάνι και σοτάρουμε το σουσάμι. Σβήνουμε με το κρασόξιδο, προσθέτουμε το μέλι και την demi-glace και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμα τα στήθη, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σερβίρουμε (με λαχανικά (ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Το εστιατόριο «The Parliament» του ξενοδοχείου «ΝJV Athens Plaza».

Read Next

16 Δεκ 2025

Τρία πράγματα που μάθαμε από το πρώτο επεισόδιο του "Ριφιφί"

Η νέα σειρά σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια έκανε πρεμιέρα εχθές στην Cosmote TV.

16 Δεκ 2025

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.

Περισσότερα από

Life

16 Δεκ 2025

Χωράει το 'κιτς' στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας;

Υπάρχουν πόλεις που μοιάζουν σαν να έχουν γεννηθεί για να φιλοξενήσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Ταιριάζει, όμως, η υπερπαραγωγή στο κλείνον άστυ;

16 Δεκ 2025

Παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής ο συλλεκτικός τόμος για τον Μίκη Θεοδωράκη

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα παρουσιάζεται η έκθεση "Ο Γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης" θα είναι ανοιχτή για το κοινό (13:00-20:30).

15 Δεκ 2025

Ovio και Cupola στηρίζουν με τα ξεχωριστά πιάτα τους τα Παιδικά Χωριά SOS

Το 50% των εσόδων από τα ξεχωριστά πιάτα των εστιατορίων Ovio και Cupula διατίθεται στα Παιδικά Χωριά SOS.

15 Δεκ 2025

Τα καλύτερα lives της εβδομάδας

Τι συναυλίες θα δούμε στην Αθήνα από 15 έως 21 Δεκεμβρίου 2025 - και ποιες δεν πρέπει να χάσουμε.

15 Δεκ 2025

Το νέο 'Avatar' και όλες οι νέες ταινίες που έρχονται αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Άλλο ένα ταξίδι στην Πανδώρα του Τζέιμς Κάμερον, η Σίτνεϊ Σουίνι και η Αμάντα Σέιφριντ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

15 Δεκ 2025

Μικροβιολόγος προειδοποιεί: Γιατί πρέπει να αλλάζεις κάλτσες κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο ύφασμα όταν ιδρώνεις; Η επιστήμη πίσω από τις κάλτσες που ξαναφοριούνται.

15 Δεκ 2025

Ριφιφί: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια

Από τη μεγάλη οθόνη το 1955, η λέξη "ριφιφί" διείσδυσε στην ελληνική καθομιλουμένη, & ύστερα, το 1992 έγινε πράξη. 33 χρόνια μετά, η μεγαλύτερη ληστεία στα χρονικά της Ελλάδας, περνά και στην tv δια χειρός Σωτήρη Τσαφούλια. Αυτή είναι η ιστορία της.

15 Δεκ 2025

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

15 Δεκ 2025

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

15 Δεκ 2025

Η επιστροφή του τουρσιού: Γιατί το αγγουράκι τουρσί έγινε η πιο viral γεύση της χρονιάς

Από τη γέμιση στο burger και τη γαρνιτούρα στην άκρη, σε obsession του TikTok, των σούπερ μάρκετ και… των αθλητών.