Αυτή την εποχή, τα λεμόνια είναι στα καλύτερά τους και μας προσφέρονται σε αφθονία. Κάποιοι τα απολαμβάνουμε σε λεμονάτες συνταγές φαγητού, μπορούμε όμως επίσης να τα κάνουμε λεμονάδα, λικέρ λιμοντσέλο ή μια λεμονόπιτα.
Όλες οι γλυκιές επιλογές αξιοποίησής τους είναι εύκολες και απολαυστικές. Για παράδειγμα, δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική για να ακολουθήσουμε την παρακάτω συνταγή λεμονόπιτας, που ξεδιπλώνει όλη τη γεύση και την ευωδιά αυτών των εσπεριδοειδών.
Λεμονόπιτα
Υλικά
Για την κρέμα λεμονιού:
500 ml κρέμα γάλακτος
2 ζαχαρούχα
χυμός από 4 μέτρια λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη βάση:
1 1/2 πακέτο πτι μπέρ
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα λεμονιού
Για το στόλισμα:
λίγη σαντιγί
τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή αμύγδαλο φιλέ
ξύσμα λεμονιού
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο www.tasty-guide.gr
Photo by an_vision on Unsplash