Το reunion του Harry Potter συνέβη, και όπως είναι φυσικό, όλοι οι ορκισμένοι φανς του διάσημου μάγου στήθηκαν μπροστά από την οθόνη τους προκειμένου να παρακολουθήσουν την επιστροφή των αγαπημένων τους πρωταγωνιστών στον τόπο του εγκλήματος, δηλαδή το Χόγκουαρτς. Το HBO Max είναι το κανάλι που κατάφερε να εξασφαλίσει την τεράστια αυτή αποκλειστικότητα ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα, αναμένουμε ανακοίνωση για το πότε θα μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε.

Το αφιέρωμα είχε ιδιαίτερα συγκινησιακό χαρακτήρα, με τους πρωταγωνιστές να είναι εμφανώς φορτισμένοι. Ειδική αναφορά έγινε και στους ηθοποιούς που "έφυγαν" από τη ζωή είτε κατά τη διάρκεια των γυρσιμάτων είτε μετά την ολοκλήρωσή τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Καθηγητής Ντάμπλντορ των δύο πρώτων ταινιών, Ρίτσαρντ Χάρις, ο οποίος "έφυγε" λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της "Κάμαρας με τα Μυστικά" που είναι και η δεύτερη ταινία του franchise.

O κορυφαίος Βρετανός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Χότζκιν και παρά τη γενναία του μάχη, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών το 2002. Τον αντικατέστησε ο Μάικλ Γκάμπον.

O κορυφαίος Βρετανός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Χότζκιν και παρά τη γενναία του μάχη, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών το 2002. Τον αντικατέστησε ο Μάικλ Γκάμπον.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον Άλαν Ρίκμαν (Σέβερους Σνέιπ) ή την Έλεν Μακρόρι (Ναρκίσσα Μαλφόι) αλλά είναι ένας άλλος θάνατος που πίσω στο 2008 είχε προκαλέσει σοκ στη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για τη δολοφονία του 18χρονου τότε ηθοποιού Ρόμπερτ Νοξ, ο οποίος υποδύθηκε τον Μάρκους Μπέλμπι στον "Ημίαιμο Πρίγκιπα". Ο νεαρός, λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, δολοφονήθηκε άγρια σε παμπ, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον 16χρονο αδερφό του από ομάδα αγνώστων. Το γεγονός είχε συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο συγκεκριμένος θάνατος ήρθε να προστεθεί σε μία μακρά λίστα έφηβων αγοριών που μαχαιρώνονταν σε παμπς έπειτα από καυγάδες. 

Ο νεαρός, λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, δολοφονήθηκε άγρια σε παμπ, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον 16χρονο αδερφό του από ομάδα αγνώστων. Το γεγονός είχε συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο συγκεκριμένος θάνατος ήρθε να προστεθεί σε μία μακρά λίστα έφηβων αγοριών που μαχαιρώνονταν σε παμπς έπειτα από καυγάδες. 

Για την ιστορία, ο Νοξ δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2008 χωρίς να προλάβει να καμαρώσει τον εαυτό του στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Η ταινία έκανε πρεμιέρα λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS