Ο διάσημος συγγραφέας από την Ιαπωνία, ο Haruki Murakami θα φιλοξενήσει ένα ραδιόφωνο σόου την επόμενη εβδομάδα για να προσπαθήσει να ανεβάσει τη διάθεση του κόσμου εν μέσω καραντίνας.

Ο συγγραφέας των bestseller βιβλίων Norwegian Wood και Wind-Up Bird Chronicle, θα παίξει μερικά από τα αγαπημένα του τραγούδια και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ακροατών σε μια δίωρη εκπομπή που θα εκπέμψει σε εθνικό επίπεδο στις 22 Μαΐου. Με την ονομασία Stay Home Special, το σόου προτρέπει τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω. «Ελπίζω ότι η δύναμη της μουσικής να καταφέρει να απομακρύνει τη μελαγχολία που σχετίζεται με την πανδημία.», έγραψε ο Murakami.

Ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου, αξιωματούχοι της χώρας δήλωσαν ότι ορισμένες περιοχές ενδέχεται να είναι σε θέση να άρουν ορισμένους περιορισμούς ήδη από αυτήν την εβδομάδα εάν η εξάπλωση του ιού παραμείνει υπό έλεγχο. Τη Δευτέρα, το Τόκιο, το επίκεντρο της επιδημίας της Ιαπωνίας, επιβεβαίωσε 15 νέα κρούσματα - την πρώτη φορά σε 42 ημέρες που ο ημερήσιος αριθμός έχει μειωθεί κάτω από 20.

Ο Murakami είναι γνωστός λάτρης της μουσικής και ενθουσιώδης συλλέκτης δίσκων. Μάλιστα διαθέτει περίπου 10.000 δίσκους στη συλλογή του. Σε αυτά περιλαμβάνονται κάποιοι δίσκοι τζαζ – άλλωστε ήταν ιδιοκτήτης ενός τζαζ κλαμπ με τη σύζυγό του για επτά χρόνια - και ποπ μουσική συμπεριλαμβανομένων μουσικών των Beach Boys, Joey Ramone και Hall and Oates.

«Ήταν το χόμπι μου να συλλέγω δίσκους και CD από την παιδική μου ηλικία, και χάρη σε αυτό, το σπίτι μου κατακλύζεται από μουσική. Ωστόσο, έχω αισθανθεί συχνά την αίσθηση ενοχής απέναντι στον κόσμο, ακούγοντας τόσο καταπληκτική μουσική και περνώντας καλά μόνος μου », έγραψε ο Murakami δηλώνοντας ενθουσιασμένος που θα μοιραστεί τις αγαπημένες του μουσικές με τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS