0
SHARES

Όλοι επιθυμούν να ζήσουν τον μεγάλο έρωτα – πόσοι όμως καταφέρνουν να επιβιώσουν; Είναι αυτό που λέμε, να προσέχεις τι εύχεσαι. Ζητήσαμε λοιπόν από πέντε ανθρώπους της τέχνης και των social media, τον παρουσιαστή Άλεξ Κάβδα, τον ηθοποιό Αντρέα Μαντά, την ηθοποιό Τζούλι Τσόλκα, τον ηθοποιό Δημήτρη Μοθωναίο και τον τραγουδιστή Γιώργο Περρή, να μιλήσουν για το πολυπόθητο συναίσθημα και τις επικίνδυνες πλευρές του.

Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε η εκδήλωση «Love kills», που θα γίνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, 14/2, στο Rudu Bar. Γνωστές και δημοφιλείς προσωπικότητες θα διαβάσουν αποσπάσματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που περιγράφουν πώς ο έρωτας μπορεί να είναι θανατηφόρος. Διοργανώνεται από το LifeOfCulture.com, σε επιμέλεια των Άλεξ Κάβδα και Αντρέα Μαντά, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης», της Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση «Love kills» διοργανώνεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στο Rudu Bar, σε επιμέλεια Άλεξ Κάβδα (φωτό) και Αντρέα Μαντά.

Με ποιους τρόπους «σκοτώνει» ένας έρωτας;

Δημήτρης Μοθωναίος: «Οτιδήποτε στην υπερβολή του δυστυχώς σκοτώνει, μεταφορικά αλλά ακόμη και κυριολεκτικά πολύ συχνά».

Γιώργος Περρής: «Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δίνει ζωή σε κάθε κύτταρο της ύπαρξης μας. Κατακλύζει το σύμπαν σου, την καθημερινότητα σου, τη δουλειά σου, το κάθε τραγούδι που ακούς, την παραμικρή σου σκέψη ή ελπίδα. Αλλά ακόμα και στον βαθύτερό του πόνο, ο έρωτας σου υπενθυμίζει ότι είσαι ζωντανός. Ότι το καρδιογράφημα της ζωής σου δεν είναι μια ίσια γραμμή».

Αντρέας Μαντάς: «Θα πω αυτό που είπε ο Μπρετόν, που είναι πάντα επίκαιρο: "Ο έρωτας είτε είναι τρελός, είτε δεν είναι έρωτας.". Ο έρωτας σκοτώνει όταν ψάχνει για ένα μύθο. Ο έρωτας σκοτώνει όταν σταματήσει το παιχνίδι. Γιατί θα σταματήσει μαζί του και η ζωή».

Αντρέας Μαντάς: «Ο έρωτας σκοτώνει όταν ψάχνει για ένα μύθο. Ο έρωτας σκοτώνει όταν σταματήσει το παιχνίδι».

Πώς μπορούμε να επιβιώσουμε από έναν μεγάλο έρωτα;

Τζούλι Τσόλκα: «Γυρνάμε στο κέντρο μας, φοράμε το πιο λαμπερό χαμόγελό μας και αναδιοργανώνουμε τη ζωή μας!»

Δ.Μ.: «Με έναν επόμενο μεγάλο έρωτα».

Α.Μ.: «Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και εξαιτίας αυτής της πολυπλοκότητας, όλοι οι παίκτες βγαίνουν ταυτόχρονα χαμένοι και κερδισμένοι. Το λέει και ο Μπόρχες στο Λαχείο της Βαβυλώνα. Οι ερωτευμένοι ζουν τον έρωτά τους με έναν τρόπο φυσικό, όπως τα λουλούδια. Επιβιώνουμε από ένα μεγάλο έρωτα, όταν ο έρωτας γίνει πεζή κατάσταση, πρετ-α-πορτέ συμπεριφοράς».

Άλεξ Κάβδας: «Με ενδοσκόπηση, εσωτερική αναζήτηση κι αυτογνωσία».

Τζούλι Τσόλκα: «Για να επιβιώσουμε από έναν έρωτα, γυρνάμε στο κέντρο μας, φοράμε το πιο λαμπερό χαμόγελό μας και αναδιοργανώνουμε τη ζωή μας!»

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσετε μια αγαπημένη σας φράση για τον έρωτα, ποια θα ήταν αυτή;

Τ. Τ.: «Κάποιες νύχτες στους δρόμους/ σε τρακάρω τυχαία/ είν' αμάξια οι μόνοι/ και οι σχέσεις τροχαία» (Μποφίλιου)

Δ.Μ.: «Του Έρωτα μέγα κακό σπαράζεις τους ανθρώπους»

Α.Μ.: «Από το "Χιροσίμα, Αγάπη μου". Η ποίηση του λόγου της Μαργκερίτ Ντυράς και η φράση: "Αν δεν είχαμε μνήμη, δεν θα ήμασταν δυστυχείς. Ούτε ευτυχείς." Αυτό που λέμε συνείδηση, που είναι μια αποθήκη μνήμης. Ο θάνατος βρίσκεται πίσω μας με τη μορφή της μνήμης».

Α.Κ.: «"Όντας μόνος / Χωρίς εσένα / Νιώθω ένα κενό / μέσα μου / Η αγάπη πάει κι έρχεται και φεύγει / Και δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω / να σε ξεχάσω / ή και όχι." ("Esser soli / Senza Te / Sento un vuoto / dentro me/ L'amore viene e va. / Ed io non lo so come farò / Dimenticarti o no) Ερμηνεύτρια: Mina, Τραγουδοποιοί: Andrea Mingardi / Maurizio Tirelli.

Δημήτρης Μοθωναίος: «Οτιδήποτε στην υπερβολή του δυστυχώς σκοτώνει, μεταφορικά αλλά ακόμη και κυριολεκτικά πολύ συχνά».

Εσείς μέχρι πού έχετε φτάσει για τον έρωτα;

Τ. Τ.: «Να κάνω τα στραβά μάτια».

Δ.Μ.: «Είμαι σε μια περίοδο που ανακαλύπτω ξανά τον έρωτα για τη δουλειά και την τέχνη μου».

Γ.Π.: «Έχω φτάσει σε όλα τα άκρα για τον έρωτα, κι ας μην μου φαίνεται! Από το να πάρω το αεροπλάνο και να πάω στην άλλη άκρη της γης, να ξεχάσω παντελώς δουλειές, καριέρες και υποχρεώσεις, μέχρι να χάσω τον εαυτό μου τελείως, να κάνω stalking, να πέσω στα πατώματα, να μην με ενδιαφέρει απολύτως τίποτα».
Α.Μ.: «Άλλη ερώτηση!».

Γιώργος Περρής: «Κατακλύζει το σύμπαν σου, την καθημερινότητα σου, τη δουλειά σου, το κάθε τραγούδι που ακούς, την παραμικρή σου σκέψη ή ελπίδα».

Info

H εκδήλωση «Love kills» διοργανώνεται από τις 7 έως τις 10 το βράδυ στο Rudu Bar (Ευάδνης 1, Πετράλωνα), από το LifeOfCulture.com σε επιμέλεια των Άλεξ Κάβδα και Αντρέα Μαντά. Συμμετέχουν οι Γωγώ Δελογιάννη (σεφ/youtuber), Γιώργος Νανούρης (σκηνοθέτης/ηθοποιός), Τζούλι Τσόλκα (ηθοποιός), Μαρίνα Σάττι (τραγουδίστρια/μουσικός), Nalyssa Green (τραγουδίστρια/μουσικός), Μαίρη Συνατσάκη (παρουσιάστρια/youtuber), Δημήτρης Μοθωναίος (ηθοποιός/instagrammer), Γιώργος Περρής (τραγουδιστής), Νικόλας Μάστορας (φωτογράφος/instagrammer) και Νέγρος του Μοριά (ράπερ).

Η αφίσα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το womanTOC στο Instagram.

TAGS