ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο εξερευνητής της γεύσης και τα «Louboutin» των κρεάτων δημιούργησαν το απόλυτο steak department

Ένα νέο σημείο καλοφαγίας στην Αθήνα.

Ο εξερευνητής της γεύσης και τα «Louboutin» των κρεάτων δημιούργησαν το απόλυτο steak department

H νεόκοπη συνεργασία του εξερευνητή της γεύσης Δημήτρη Κατριβέση με τα εστιατόρια Drakoulis Dry & Raw, δημιουργεί απλά το απόλυτο steak department της πόλης. Όταν μιλάμε για την σύμπραξη του πιο έντονου executive chef της χώρας με τον απόλυτο artisan του κρέατος, δεν μπορεί παρά να αναφερόμαστε στην πιο προκλητική, ανατρεπτική -και γι αυτό πολλά υποσχόμενη- συνεργασία της χρονιάς.

Δημήτρης Κατριβέσης, λοιπόν και Στράτος Δρακούλης ανοίγουν μία νέα σελίδα στην από χρόνια φιλία τους, με μία επαγγελματική συνεργασία που έρχεται να ταράξει το status της εστιατορικής Αθήνας.

Ο εξερευνητής της γεύσης και τα «Louboutin» των κρεάτων δημιούργησαν το απόλυτο steak department
Δημήτρης Κατριβέσης, λοιπόν και Στράτος Δρακούλης ανοίγουν μία νέα σελίδα στην από χρόνια φιλία τους, με μία επαγγελματική συνεργασία που έρχεται να ταράξει το status της εστιατορικής Αθήνας.

Ο ένας, πρωτοπόρος και υπεύθυνος της εισόδου της nikkei κουζίνας στην αθηναϊκή εστίαση. Ο άλλος ένας μαέστρος του steak που βάλθηκε να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο και τη γεύση της gourmand πόλης με έννοιες, όπως kobe και olive-fed wagyu. Kαι οι δύο μαζί ένα εκρηκτικό, ατίθασο δίδυμο, έτοιμο να δημιουργήσει μία νέα γαστρονομική σκηνή με πρωταγωνιστές τα premium κοπής κρέατα από την Αυστραλία, την Ιαπωνία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες και θιασώτες όλους εμάς…

Ήδη το «Limited Edition Menu, Matsusaka Wagyu Meat», που υπογράφει ο Δ. Κατριβέσης, με αναπάντεχες επιλογές, όπως το Steak tartare με brandy και χαβιάρι, το Wagyu Nigiri, αλλά και το… Matsusaka Fat Ice Cream, είναι από μόνο του μια πρόγευση -απόδειξη ότι οι νέες προτάσεις του Drakoulis Dry & Raw θα είναι μία delicious γαστρονομική ανατροπή.

Ήδη το «Limited Edition Menu, Matsusaka Wagyu Meat», που υπογράφει ο Δ. Κατριβέσης, με αναπάντεχες επιλογές, όπως το Steak tartare με brandy και χαβιάρι, το Wagyu Nigiri, αλλά και το… Matsusaka Fat Ice Cream, είναι από μόνο του μια πρόγευση -απόδειξη ότι οι νέες προτάσεις του Drakoulis Dry & Raw θα είναι μία delicious γαστρονομική ανατροπή.
Ο ένας, πρωτοπόρος και υπεύθυνος της εισόδου της nikkei κουζίνας στην αθηναϊκή εστίαση. Ο άλλος ένας μαέστρος του steak που βάλθηκε να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο και τη γεύση της gourmand πόλης με έννοιες, όπως kobe και olive-fed wagyu.

«Όταν γνώρισα, πριν από 10 χρόνια, τον Δημήτρη ήμουν σίγουρος για δύο πράγματα: για το ότι πρόκειται για έναν καλό chef, και για το ότι κάποια μέρα θα συνεργαστούμε. Σήμερα, μπορώ να πω ότι δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός φίλος, αλλά και ο καλύτερος chef που έχω γνωρίσει. Είμαι πολύ χαρούμενος που η σχέση μας αυτή επισφραγίζεται τώρα και με μία συνεργασία. Ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα και πού θα φτάσουμε μαζί στο μέλλον τα εστιατόρια Drakoulis Dry & Raw» αναφέρει σχετικά ο Στράτος Δρακούλης.

Αποφασισμένος να εξελίξει το όνειρο του πατέρα του, ο οποίος άνοιξε το πρώτο κρεοπωλείο της οικογένειας στη Νέα Σμύρνη πριν από 50 χρόνια περίπου, ο Στράτος Δρακούλης αποφασίζει να εξερευνήσει -και συχνά να διευρύνει- τα όρια του premium steak.

«Νομίζω ότι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι να καταφέρνεις τελικά αυτό που οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν μπορείς» συμπληρώνει ο chef Δημήτρης Κατριβέσης υπογραμμίζοντας έτσι τον… κόντρα ρόλο του -που απορρέει από το τελείως διαφορετικό δημιουργικό του ύφος και μαγειρικό στυλ που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα- στην καλλιτεχνική, πλέον, διεύθυνση της κουζίνας των δημοφιλών και high end steak houses Drakoulis σε Κολωνάκι και Βούλα.

«Όταν γνώρισα, πριν από 10 χρόνια, τον Δημήτρη ήμουν σίγουρος για δύο πράγματα: για το ότι πρόκειται για έναν καλό chef, και για το ότι κάποια μέρα θα συνεργαστούμε».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κατριβέσης

Από το θρυλικό El Bulli και το πλευρό του Ferran Adria μέχρι το ισπανικό Dos Palillos αλλά και τα… δικά μας Oozora, Cinco, Pantera Negra και Fuga, ο Δημήτρης Κατριβέσης βρίσκεται πίσω από τους πάγκους και τα τηγάνια πολλών εστιατορίων που άλλαξαν τον εστιατοριακό χάρτη της πόλης. Επιλέγοντας ένα στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, λατρεύοντας να μπλέκει στις δημιουργίες του τις ισπανικές με τις ελληνικές επιρροές του, είναι αυτός που σύστησε στο αθηναϊκό κοινό την κουζίνα nikkei. H διαρκής αναζήτησή του για νέα συστατικά και τεχνικές, αλλά και η ανάπτυξη μοναδικών μαγειρικών concepts και projects ανά τον κόσμο, του έχουν αποδώσει δικαίως το χαρακτηρισμό του πιο δυναμικού globetrotter chef της γενιάς του.

«Νομίζω ότι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι να καταφέρνεις τελικά αυτό που οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν μπορείς»

Το brand Drakoulis, τα «Louboutin» των απανταχού κρεάτων

Αποφασισμένος να εξελίξει το όνειρο του πατέρα του, ο οποίος άνοιξε το πρώτο κρεοπωλείο της οικογένειας στη Νέα Σμύρνη πριν από 50 χρόνια περίπου, ο Στράτος Δρακούλης αποφασίζει να εξερευνήσει -και συχνά να διευρύνει- τα όρια του premium steak. Παντογνώστης της παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος, σε διαρκή αναζήτηση των top - top παραγωγών παγκοσμίως, είναι υπεύθυνος για το matchmaking μας με τα kobe και wagyu beefs.

Πληθωρικός και οραματιστής δε δίστασε να δώσει στα καταστήματά του σε Νέα Σμύρνη, Βούλα και Μύκονο, clubίστικη διάσταση με την παρουσία έντονης μοντέρνας μουσικής και strobe lights. Το πιο πρόσφατο δημιούργημά του είναι τα εστιατόρια Drakoulis Dry & Raw, όπου και θα σερβιριστείς τα «Louboutin» των απανταχού κρεάτων και ενώ έχεις ήδη παρακολουθήσει όλη τους την πορεία μέχρι να καταλήξουν στο πιάτο σου, προσφέροντάς σου έτσι μια απόλυτη εμπειρία κρεατοφαγίας.

facebook Drakoulis Dry And Raw

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.