ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O Μποτρίνι σε νέο εστιατόριο στη Σαντορίνη: «Στον εσωτερικό κήπο παλιού καθολικού μοναστηριού»

«Γαστροτουρισμός ante litteram, 30 τόσα χρόνια πριν!»: Ο σεφ μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με ένα ιστορικό εστιατόριο που τον έχει μαγέψει από παιδί.

O Μποτρίνι σε νέο εστιατόριο στη Σαντορίνη: «Στον εσωτερικό κήπο παλιού καθολικού μοναστηριού»

Σε μια νέα ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook ο Έκτορας Μποτρίνι ανακοίνωσε μια καινούρια συνεργασία του με ιστορικό εστιατόριο της Σαντορίνης, που ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2021, η οποία μάλιστα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία γι’ αυτόν, καθώς τον έχει εμπνεύσει από παιδί.

Όπως γράφει, συγκεκριμένα, ο σεφ:

«Στη διαδρομή της ζωής μας κάνουμε συνεχώς όνειρα και βάζουμε στόχους. Κάποιους τους αφήνουμε στην άκρη, άλλοτε γιατί μας τραβάει η ρουτίνα από το μανίκι κι άλλοτε γιατί αισθανόμαστε πως δεν είναι ακόμα ώρα να παλέψουμε για να τους πετύχουμε.

»Πάντα έλεγα πως ο πατέρας μου ήταν ο δάσκαλός μου. Αυτός με έκανε να ερωτευτώ τη μαγειρική και μ’ έμαθε να γοητεύομαι από τα οράματα κάποιων ανθρώπων. Πήγαινα στα μεγάλα εστιατόρια για να γευτώ την εμπειρία κι όχι για ν’ αντιγράψω συνταγές. Μ’ ενδιέφερε να κατανοήσω το όραμα του μάγειρα ή του εστιάτορα, αλλά και να συναισθανθώ την αγωνία τους να το υλοποιήσουν.

«Πάντα έλεγα πως ο πατέρας μου ήταν ο δάσκαλός μου. Αυτός με έκανε να ερωτευτώ τη μαγειρική και μ’ έμαθε να γοητεύομαι από τα οράματα κάποιων ανθρώπων»

»Από πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου στη Σαντορίνη ένιωσα την καλντέρα να με “παγιδεύει” με την άγρια ομορφιά της. Δεν ξεχνώ όμως και πόσο με είχε μαγέψει το Σελήνη από την πρώτη κιόλας φορά. Γοητεύτηκα από το όραμα του Γιώργου Χατζηγιαννάκη. Σε μια εποχή που όλοι οι άλλοι νόμιζαν πως αν αντέγραφαν όσα έβλεπαν στο εξωτερικό θα εντυπωσίαζαν τον τουρίστα, εκείνος τόλμησε με πείσμα, με δεσπέτο, που λέμε οι Κερκυραίοι, να πάρει τα λιγοστά, ξερικά προϊόντα του νησιού, να τα φορτίσει με μνήμες ντόπιων φαγητών και να τα ενσωματώσει σε μια ιδιωματική κουζίνα, αποδεκτή για τον επισκέπτη του 21ου αιώνα. Γαστροτουρισμός ante litteram, 30 τόσα χρόνια πριν!

«Τόλμησε με πείσμα, με δεσπέτο, που λέμε οι Κερκυραίοι, να πάρει τα λιγοστά, ξερικά προϊόντα του νησιού, να τα φορτίσει με μνήμες ντόπιων φαγητών και να τα ενσωματώσει σε μια ιδιωματική κουζίνα»

»Μου πέρναγε κάποιες φορές από το μυαλό να συνεργαστώ μαζί του. Εμείς είχαμε το Etrusco, εκείνος το Selene, δυο από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας, με εκλεκτικές συγγένειες, αλλά και τόσο προσωποπαγή, που δεν ήταν εύκολο να βρεθεί πλαίσιο συνεργασίας.

»Να που ο χρόνος δημιουργεί συγκυρίες για να υλοποιήσεις και τις πιο απρόσιτές σου σκέψεις. Έτσι, το καλοκαίρι του 2021 – που αρχίζει η συνεργασία μου με το εστιατόριο Selene, το οποίο λειτουργεί στον εσωτερικό κήπο ενός παλιού καθολικού μοναστηριού, ένα ιστορικό κτίριο που σήμερα στεγάζει το ατμοσφαιρικό Katikies Garden Hotel – "συναντιέμαι" με τον άνθρωπο που πάντα θαύμαζα. Παίρνω τη σκυτάλη για να συνεχίσω, το όραμα του, με σεβασμό στην πορεία και το έργο του. Και, πιστέψτε με, δεν το βλέπω σαν μια "τυφλή μεταβίβαση" σκυτάλης∙ θα συνεχίσω δυναμικά τη δική του διαδρομή, κοιτώντας νοσταλγικά το χθες, αλλά στοχεύοντας στο μέλλον».

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Έκτορα Μποτρίνι:

Στη διαδρομή της ζωής μας κάνουμε συνεχώς όνειρα και βάζουμε στόχους. Κάποιους τους αφήνουμε στην άκρη, άλλοτε γιατί μας...

Posted by Έκτορας Μποτρίνι on Thursday, December 10, 2020

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.