ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O Μποτρίνι σε νέο εστιατόριο στη Σαντορίνη: «Στον εσωτερικό κήπο παλιού καθολικού μοναστηριού»

«Γαστροτουρισμός ante litteram, 30 τόσα χρόνια πριν!»: Ο σεφ μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με ένα ιστορικό εστιατόριο που τον έχει μαγέψει από παιδί.

O Μποτρίνι σε νέο εστιατόριο στη Σαντορίνη: «Στον εσωτερικό κήπο παλιού καθολικού μοναστηριού»

Σε μια νέα ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook ο Έκτορας Μποτρίνι ανακοίνωσε μια καινούρια συνεργασία του με ιστορικό εστιατόριο της Σαντορίνης, που ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2021, η οποία μάλιστα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία γι’ αυτόν, καθώς τον έχει εμπνεύσει από παιδί.

Όπως γράφει, συγκεκριμένα, ο σεφ:

«Στη διαδρομή της ζωής μας κάνουμε συνεχώς όνειρα και βάζουμε στόχους. Κάποιους τους αφήνουμε στην άκρη, άλλοτε γιατί μας τραβάει η ρουτίνα από το μανίκι κι άλλοτε γιατί αισθανόμαστε πως δεν είναι ακόμα ώρα να παλέψουμε για να τους πετύχουμε.

»Πάντα έλεγα πως ο πατέρας μου ήταν ο δάσκαλός μου. Αυτός με έκανε να ερωτευτώ τη μαγειρική και μ’ έμαθε να γοητεύομαι από τα οράματα κάποιων ανθρώπων. Πήγαινα στα μεγάλα εστιατόρια για να γευτώ την εμπειρία κι όχι για ν’ αντιγράψω συνταγές. Μ’ ενδιέφερε να κατανοήσω το όραμα του μάγειρα ή του εστιάτορα, αλλά και να συναισθανθώ την αγωνία τους να το υλοποιήσουν.

«Πάντα έλεγα πως ο πατέρας μου ήταν ο δάσκαλός μου. Αυτός με έκανε να ερωτευτώ τη μαγειρική και μ’ έμαθε να γοητεύομαι από τα οράματα κάποιων ανθρώπων»

»Από πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου στη Σαντορίνη ένιωσα την καλντέρα να με “παγιδεύει” με την άγρια ομορφιά της. Δεν ξεχνώ όμως και πόσο με είχε μαγέψει το Σελήνη από την πρώτη κιόλας φορά. Γοητεύτηκα από το όραμα του Γιώργου Χατζηγιαννάκη. Σε μια εποχή που όλοι οι άλλοι νόμιζαν πως αν αντέγραφαν όσα έβλεπαν στο εξωτερικό θα εντυπωσίαζαν τον τουρίστα, εκείνος τόλμησε με πείσμα, με δεσπέτο, που λέμε οι Κερκυραίοι, να πάρει τα λιγοστά, ξερικά προϊόντα του νησιού, να τα φορτίσει με μνήμες ντόπιων φαγητών και να τα ενσωματώσει σε μια ιδιωματική κουζίνα, αποδεκτή για τον επισκέπτη του 21ου αιώνα. Γαστροτουρισμός ante litteram, 30 τόσα χρόνια πριν!

«Τόλμησε με πείσμα, με δεσπέτο, που λέμε οι Κερκυραίοι, να πάρει τα λιγοστά, ξερικά προϊόντα του νησιού, να τα φορτίσει με μνήμες ντόπιων φαγητών και να τα ενσωματώσει σε μια ιδιωματική κουζίνα»

»Μου πέρναγε κάποιες φορές από το μυαλό να συνεργαστώ μαζί του. Εμείς είχαμε το Etrusco, εκείνος το Selene, δυο από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας, με εκλεκτικές συγγένειες, αλλά και τόσο προσωποπαγή, που δεν ήταν εύκολο να βρεθεί πλαίσιο συνεργασίας.

»Να που ο χρόνος δημιουργεί συγκυρίες για να υλοποιήσεις και τις πιο απρόσιτές σου σκέψεις. Έτσι, το καλοκαίρι του 2021 – που αρχίζει η συνεργασία μου με το εστιατόριο Selene, το οποίο λειτουργεί στον εσωτερικό κήπο ενός παλιού καθολικού μοναστηριού, ένα ιστορικό κτίριο που σήμερα στεγάζει το ατμοσφαιρικό Katikies Garden Hotel – "συναντιέμαι" με τον άνθρωπο που πάντα θαύμαζα. Παίρνω τη σκυτάλη για να συνεχίσω, το όραμα του, με σεβασμό στην πορεία και το έργο του. Και, πιστέψτε με, δεν το βλέπω σαν μια "τυφλή μεταβίβαση" σκυτάλης∙ θα συνεχίσω δυναμικά τη δική του διαδρομή, κοιτώντας νοσταλγικά το χθες, αλλά στοχεύοντας στο μέλλον».

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Έκτορα Μποτρίνι:

Στη διαδρομή της ζωής μας κάνουμε συνεχώς όνειρα και βάζουμε στόχους. Κάποιους τους αφήνουμε στην άκρη, άλλοτε γιατί μας...

Posted by Έκτορας Μποτρίνι on Thursday, December 10, 2020

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.