ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νόστιμα σαν κρέας, υγιεινά σαν λαχανικά, πανεύκολα: Ψητά μανιτάρια στολισμένα με φρέσκα βότανα

Το τέλειο συνοδευτικό για το γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι.

Νόστιμα σαν κρέας, υγιεινά σαν λαχανικά, πανεύκολα: Ψητά μανιτάρια στολισμένα με φρέσκα βότανα

Πλούσια πηγή πρωτεΐνης, τραγανά και πεντανόστιμα αν μαγειρευτούν σωστά, τα μανιτάρια θα συνοδεύσουν ιδανικά ένα γιορτινό τραπέζι αλλά και τα καθημερινά σας γεύματα. Στην παρακάτω συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μανιταριών, αλλά ταιριάζουν ιδιαίτερα τα ζουμερά και σαρκώδη πλευρώτους.

Υλικά

μανιτάρια: λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, οτιδήποτε υπάρχει στην κουζίνα

φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι, ψιλοκομμένα

σκόρδο, ψιλοκομμένο ή λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Απλώνετε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, περιχύνετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τα βότανα.

2. Τα βάζετε στο φούρνο που έχετε προθερμάνει περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

3. Τα βγάζετε, προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τραγανά και το σκόρδο να πάρει χρώμα.

Tip: Στα μανιτάρια προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του ψησίματος, διαφορετικά απελευθερώνει νωρίς την υγρασία τους κάνοντάς τα να μαγειρευτούν στον ατμό και να μην αποκτήσουν ωραίο χρώμα και τραγανή υφή.

Πηγή: www.inspiredtaste.net

Δείτε τα μυστικά του μαγειρέματος των μανιταριών από τον Gordon Ramsay.

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.