ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Noodles με γαρίδες και μπρόκολο του Άκη Πετρετζίκη. Μια έθνικ νοστιμιά έτοιμη σε 30’

Ανάμεσα στα γιορτινά τραπέζια, πόνταρε άφοβα σε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή, όπου μπορείς να ενσωματώσεις και περισσεύματα υλικών από άλλες μέρες.

Noodles με γαρίδες και μπρόκολο του Άκη Πετρετζίκη. Μια έθνικ νοστιμιά έτοιμη σε 30’

Ό,τι κι αν προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης, είναι εγγύηση. Γι’ αυτό, τις ημέρες ανάμεσα στα γιορτινά τραπέζια μπορείς να ποντάρεις άφοβα στα noodles με γαρίδες και μπρόκολο που ο αγαπημένος σεφ σου δείχνει πώς να φτιάξεις. Χρειάζονται συνολικά μισή ώρα (20 λεπτά προετοιμασίας, 13 λεπτά μαγείρεμα) δίνοντας μια έθνικ γεύση σε καθημερινά, αλλά γιατί όχι και πιο επίσημα γεύματα.. Μπορείς μάλιστα να ενσωματώσεις στη συνταγή και περισσεύματα υλικών από τα μαγειρέματα άλλων ημερών. Η συνταγή προέρχεται από το νέο βιβλίο «Street Food από τον Άκη Πετρετζίκη» (εκδ. Ψυχογιός), μια ακαταμάχητη συλλογή συνταγών από πολλές, διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, γρήγορων και απολαυστικών.

Noodles με γαρίδες και μπρόκολο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος ψησίματος: 13 λεπτά, μερίδες: 4-6

Υλικά:

200 γρ. noodles ρυζιού

300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

5 καρότα baby

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. γαρίδες Νο 1

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 πιπεριά τσίλι

100 γρ. hoisin sauce

2 κ.σ. soy sauce

100 γρ. νερό

10 γρ. σησαμέλαιο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες και 1 κ.γ. μπούκοβο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2. Βάζουμε το μπρόκολο και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό και βράζουμε 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

3. Τοποθετούμε ένα wok σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε.

4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

5. Ρίχνουμε τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι σε φέτες, σοτάρουμε, προσθέτουμε τη hoisin sauce και τη soy sauce και ανακατεύουμε.

6. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα καρότα, τα noodles και το νερό και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.

7. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.

8. Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπούκοβο.

Noodles με γαρίδες και μπρόκολο του Άκη Πετρετζίκη. Μια έθνικ νοστιμιά έτοιμη σε 30’
H συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Street Food από τον Άκη Πετρετζίκη» (εκδ. Ψυχογιός).

Δες πώς θα φτιάξεις τα noodles με γαρίδες και μπρόκολο στο παρακάτω βίντεο:

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: akispetretzikis.com

Read Next

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.