ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Nobu": τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων μερών της AGC Television θα εμβαθύνει στον κόσμο του διάσημου σεφ και ξενοδόχου Nobu Matsuhisa.

«Nobu»: τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Η σειρά με τίτλο "Nobu" είναι συμπαραγωγή με τις Hollywood Gang και Altimeter του Τζιάνι Νουνάρι, βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής και θα τη σκηνοθετήσει ο Ματ Τιρνάουερ ("Valentino: The Last Emperor", "Studio 54").

Ο Nobu Matsuhisa είναι πρωτοπόρος εστιάτορας και επιχειρηματίας με 47 εστιατόρια και 27 ξενοδοχεία που φέρουν το όνομα "Nobu". Ωστόσο, ο δρόμος του προς την επιτυχία ήταν απίθανος και γεμάτος εμπόδια, αντιξοότητες και τραγωδίες.

Ο Nobu γεννήθηκε στην πόλη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Ήταν μόλις οκτώ ετών όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Εκείνος και οι δύο μεγαλύτεροι αδερφοί του μεγάλωσαν με τη μητέρα τους. Ταξίδεψε πολύ στην παιδική του ηλικία και δυστυώς γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένδεια και πείνα.

Όταν αποφοίτησε από το Λύκειο, ξεκίνησε να εργάζεται ως λαντζέρης στο εστιατόριο Matsue Sushi στο Τόκιο. Ήταν στο ίδιο εστιατόριο που εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του σούσι και έγινε Μαιτρ του είδους. "Ήμουν μόλις 18 ετών και δεν ήξερα τίποτα για τα ψάρια. Ο μέντοράς μου, με δίδαξε τα βασικά. Για τα πρώτα τρία χρόνια δεν έφτιαχνα σούσι. Έπλενα τα πιάτα και καθάριζα τα ψάρια. Όμως, όταν τον ρωτούσα κάτι, πάντα μού απαντούσε. Έμαθα να είμαι υπομονετικός. Όπως και να μην πετάω τίποτα: αν αγοράσεις ένα ψάρι, θα πρέπει να εκμεταλλευτείς ακόμα και τα κόκαλα, που λέει ο λόγος" έχει πει ο σεφ σε συνέντευξή του.

Μετά από 7 περίπου χρόνια ένας πελάτης του μαγαζιού, με καταγωγή από το Περού και από την Ιαπωνία τον κάλεσε να ανοίξουν ένα εστιατόριο στο Περού. Έτσι, το 1973, σε ηλικία μόλις 24 ετών ο σεφ μετακόμισε από την Ιαπωνία στο Περού. Εκεί βέβαια δεν μπορούσε να προμηθευτεί πολλά από τα υλικά που τού ήταν απαραίτητα για το γιαπωνέζικο φαγητό του και έτσι αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει κι έτσι άρχισε να διαμορφώνει το μοναδικό του στιλ συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με στοιχεία από το Περού.

Όμως, έπειτα από τρία χρόνια το εστιατόριο έκλεισε πέρασε από την Αργεντινή, κι έπειτα από την Αλάσκα όπου άνοιξε ένα νέο εστιατόριο- το οποίο μάλιστα κάηκε μετά από 50 μέρες λειτουργίας. Κατόρθωσε όμως να αντέξει.

"Στη Νότιο Αμερική δεν πήγαν καλά τα πράγματα, γιατί χάλασε η συνεργασία μου. Προσπάθησα ξανά στην Αλάσκα και το μαγαζί… κάηκε, σκέφτηκα πραγματικά να αυτοκτονήσω. Μετά μετακόμισα στο LA όπου άνοιξα ένα μαγαζί και για δυο χρόνια δεν είχα κέρδη. Όμως, αυτές οι εμπειρίες με έκαναν πιο δυνατό και ενδυνάμωσαν την πίστη μου στην ίδια τη ζωή, στην οικογένεια, στην επιμονή. Αν δεν είχα περάσει όλα αυτά, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα" έχει πει και πάλι ο Nobu.

Το 1977 μετακόμισε στο Λος Άντζελες και εργάστηκε για τα γιαπωνέζικα εστιατόρια "Mitsuwa", όπου και γνώρισε τον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος τον ενθάρρυνε να ανοίξει το δικό του εστιατόρια στη Νέα Υόρκη.

"Nobu": τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Όπερ και εγένετο το 1994 με τα εγκαίνια του πρώτου Nobu -ένα brand που έγινε παγκόσμια αλυσίδα και συνώνυμο της υψηλής κουζίνας, της αρμονικής συνύπαρξης πολιτισμών στον πιάτο και της μυθικής, umami νοστιμιάς της ιαπωνικής κουζίνας. Ενώ η φιλία του με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρέμεινε σταθερή και άνθισε, με τους δυο τους να είναι σήμερα και συνεργάτες στην εταιρία του Nobu.

Kεντρική εικόνα: Splash Νews- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

08 Δεκ 2025

3 φλιτζάνια τη μέρα από αυτό το ρόφημα σε κάνουν βιολογικά 5 χρόνια νεότερη, λέει νέα έρευνα

Νέα μελέτη συνδέει τη μέτρια κατανάλωση του ροφήματος αυτού με πιο "νέα" κύτταρα σε άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, αλλά μόνο μέχρι ένα όριο.

08 Δεκ 2025

Έντονο άγχος; Οι επιστήμονες εντόπισαν έλλειψη συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού στον εγκέφαλο

Νέα έρευνα δείχνει ότι στον εγκέφαλο των ανθρώπων με αγχώδεις διαταραχές λείπει ένα βασικό θρεπτικό συστατικό και ανοίγει συζήτηση για τον ρόλο της διατροφής στο άγχος.

Περισσότερα από

Life

08 Δεκ 2025

Mood booster στο πιάτο σου: Η τροφή του χειμώνα που "ανεβάζει" τη διάθεση

Όταν η ενέργεια πέφτει και οι μέρες μικραίνουν, ένα απλό εποχικό τρόφιμο μπορεί να στηρίξει τη διάθεσή σου περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.

08 Δεκ 2025

4 διατροφικές αλλαγές για περισσότερη ενέργεια - Πώς μειώνεις την κόπωση

Το μυστικό για περισσότερη ενέργεια δεν είναι ο καφές. Είναι αυτές οι 4 αλλαγές στη διατροφή σου.

08 Δεκ 2025

Φούσκωμα χωρίς λόγο; Οι 4 συνήθειες στο πιάτο σου που ευθύνονται

Νομίζεις ότι κάνεις έξυπνους συνδυασμούς στο πιάτο σου; Κάποιοι τελικά σε σαμποτάρουν χωρίς να το ξέρεις.

08 Δεκ 2025

Τι σημαίνει για εμάς το μονοπώλιο του Netflix;

Η πρόταση αγοράς της Warner Bros. από τη streaming πλατφόρμα έχει αναστατώσει τον κινηματογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά, περισσότερο απ' όλους, θα επηρεάσει τους απλούς χρήστες.

08 Δεκ 2025

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, θα δοκιμάσεις premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

08 Δεκ 2025

Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλο το 24ωρο σε ένα pop up κανάλι

Την καλύτερη συντρόφια θα μας κρατήσει και φέτος τα Χριστούγεννα η COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

08 Δεκ 2025

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

08 Δεκ 2025

Απόψε (8/12) στην TV: Ένα κοινωνικό θρίλερ και μια διαστημική περιπέτεια

Pop και κλασικός κινηματογράφος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

08 Δεκ 2025

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

07 Δεκ 2025

7 ελληνικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Κωμικές, δραματικές ή αμιγώς γιορτινές, αυτές είναι μερικές από τις ελληνικές παραγωγές που προσπάθησαν να αποτυπώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.