ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με 5 μόνο υλικά. Ίσως ό,τι πιο νόστιμο θα φας σήμερα

Μια πεντανόστιμη συνταγή του Γιώργου Γεράρδου.

Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με 5 μόνο υλικά. Ίσως ό,τι πιο νόστιμο θα φας σήμερα

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα αγαπημένα μου κέικ. Όχι μόνο είναι πεντανόστιμο, όχι μόνο φτιάχνεται εύκολα με ελάχιστα υλικά, όχι μόνο είναι νηστίσιμο αλλά και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τις παραγινωμένες μπανάνες που αλλιώς θα πετάγαμε! Μάλιστα όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο νόστιμο και αρωματικό θα είναι το κέικ μας.

Παλαιότερα είχα βρει σε ένα blog μια συνταγή για banana bread από μια γιαγιά στο Μεξικό που λόγω φτώχιας το έφτιαχνε με ότι υλικά είχε εύκαιρα. Ώριμες μπανάνες, αλεύρι, μαύρη ζάχαρη και λάδι καρύδας που εκεί είναι το πιο οικονομικό. Έφτιαξα λοιπόν πολλές φορές εκείνη τη συνταγή με μερικές παραλλαγές και σήμερα σας τη προτείνω.

Χρησιμοποιώ τη κουζινομηχανή της Kenwood για ευκολία και μετράμε τα υλικά σε κούπες, άρα δεν χάνουμε χρόνο στο ζύγισμα. Έτσι λοιπόν με ελάχιστα υλικά και μέσα σε πέντε λεπτά έχουμε το γλυκό στο φούρνο. Τα πέντε υλικά είναι η βάση της συνταγής, εγώ πρόσθεσα μια βανίλια και λίγο μοσχοκάρυδο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2κγ κανέλα, μισή κούπα καρύδια, σταφίδες ή μια κουβερτούρα σπασμένα σε κομμάτια!

Είναι ένα ιδανικό γλύκισμα για τη σαρακοστή και τα παιδιά πάντα τρελαίνονται για μπανάνες. Σας προτείνω να κάνετε και διπλή δόση γιατί το ένα κέικ θα εξαφανιστεί σε λίγες ώρες.

Υλικά

5 πολύ ώριμες μπανάνες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ κούπας σπορέλαιο
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
2κγ baking powder
Προαιρετικά:
1 βανίλια
1/3κγ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.
  • Προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα ‘Κ’ στη κουζινομηχανή της Kenwood. Ρίχνουμε στο κάδο τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να σπάσουν οι μπανάνες σε πολύ μικρά κομμάτια αλλά χωρίς να γίνουν διαλυθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, αν χρησιμοποιούμε τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα το ψήσιμο, τη βυθίζουμε στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο.
  • Αφήνουμε να παγώσει και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.