ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Μιλήσαμε με μια διατροφολόγο και μας είπε τα πάντα για τις πρωτεΐνες. Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας χωρίς φόβο;

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συνδέσει τις πρωτεΐνες με βλαβερές ουσίες, που πρέπει να αποφεύγουμε. Φυσικά, πρόκειται για αναχρονιστικές αντιλήψεις. Οι εποχές αλλάζουν και οι γνώσεις και η ενημέρωσή μας εξελίσσεται.

Εμείς μιλήσαμε με τη διατροφολόγο Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη, ιδρύτρια του κέντρου Διατροφής και Ευεξίας ΡΙΖΑ, για να μας δώσει απαντήσεις στις πιο συχνές σκέψεις που κάνουμε στο άκουσμα της λέξης “πρωτεΐνες”, ώστε να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή χωρίς φόβο και περιορισμό.

Οι πρωτεΐνες είναι μόνο για όσους γυμνάζονται;

“Η πρωτεΐνη είναι για όλους εκείνους που «ζουν»!

Είναι ένα από τα μακροθρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη στην καθημερινή διατροφή μας, ένα από εκείνα δηλαδή που χρειαζόμαστε σε ικανοποιητική ποσότητα για το σώμα και τον τρόπο ζωής μας.

Είναι το βασικότερο συστατικό όλων των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος και παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη και την αναδόμηση των ιστών του σώματος. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη επίσης και για την αποτελεσματική παραγωγή ενζύμων, νευροδιαβιβαστών, ορμονών και αντισωμάτων.

Την πρωτεΐνη την χρειαζόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής δραστηριότητας. Η βασική διαφορά των αθλούμενων είναι στην ποσότητα που απαιτείται για να υποστηρίξει όχι μόνο τη μυϊκή ανάπλαση, αλλά και την προστασία ή επούλωση τραυματισμών” εξήγησε η διατροφολόγος.

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Βρες τις πρωτεΐνες της AMINO ANIMO

Οι πρωτεΐνες είναι επιβλαβείς;

“Ό,τι χρησιμοποιείται με μέτρο σίγουρα δεν γίνεται επιβλαβές, ιδιαίτερα αν αναφερόμαστε στις πρωτεΐνες που έχουν οφέλη σε τόσους τομείς στην υγεία.

Νομίζω το επιβλαβές είναι η παραπληροφόρηση που υπάρχει!

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει ικανοποιητικό σύστημα απέκκρισης του πλεονάσματος αζώτου, άρα η κατανάλωση έως και της διπλάσιας ποσότητας πρωτεΐνης φαίνεται να είναι ασφαλής” ανέφερε η διατροφολόγος Ήλια Αλεξιάδη Σμυρνιωτάκη.

Για όσους φυσικά δεν μπορούν να προσλάβουν όλες τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός τους από τη διατροφή τους, μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους πρωτεϊνούχα σκευάσματα, που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις “καχύποπτες” ουσίες που έχουμε συνδέσει με τους τύπους που ξημερωβραδιάζονται στα βάρη του γυμναστηρίου.

Εμείς δοκιμάσαμε και συστήνουμε τις πρωτεΐνες της ελληνικής εταιρείας AMINO ANIMO. Πρόκειται για μια σειρά οργανικών πρωτεϊνών από 100% φυτικά συστατικά, χωρίς ίχνος ζωικών παραγώγων, τεχνητών γλυκαντικών, πρόσθετων ουσιών και GMOs. Η σκόνη πρωτεΐνης δηλαδή στην πιο καθαρή, lactose-, gluten-, sugar- και soy-free, αλλά το ίδιο αποτελεσματική, εκδοχή της.

Δημιουργήθηκαν από τον τρίτης γενιάς φαρμακοποιό του Φαρμακείου της Φύσης/Physis Laboratory στη Θεσσαλονίκη από πρωτεΐνες αμυγδάλου, αρακά, ηλιόσπορου, κολοκύθας, ρυζιού και φάβας. Πρόκειται για ένα πραγματικό λειτουργικό τρόφιμο που μπορεί να μπει στο καθημερινό διατροφολόγιο όλων, από έναν έφηβο, μια μητέρα, έναν εργαζόμενο σε γραφείο μέχρι και έναν ηλικιωμένο, και να συνδράμει στη θρεπτική αξία κι ενέργεια του καθημερινού διατροφολογίου.

Βρες τις πρωτεΐνες AMINO ANIMO

Οι πρωτεΐνες παχαίνουν;

“Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλέον, που μας έχει μείνει μόνο ο αέρας που δεν παχαίνει!

Ό,τι και να καταναλώσουμε σε ποσότητα παραπάνω από αυτή που χρειαζόμαστε, σίγουρα θα μας οδηγήσει σε θετικό ενεργειακό ισοζύγιο και άρα σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Όσον αφορά τις πρωτεΐνες εγώ απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω πώς συνδέονται με μειωμένη όρεξη και μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση βραδινών σνακ.

Όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά φαίνεται να βοηθάνει και στη διατήρηση ή την απώλειαβάρους” ανέφερε.

Να τονίσουμε ότι τις οργανικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε με τρόπους που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ: σε φυτικό γάλα, νερό ή χυμό, σε smoothies ή shakes, σε οποιοδήποτε φαγητό ή γλυκό θέλουμε, ώστε ν’ αυξήσουμε τη θρεπτική αξία του, αλλά και να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού για να μειώσουμε εύκολα τις ποσότητες και τα παχυντικά σνακς που τρώμε.

Βρες τις πρωτεΐνες AMINO ANIMO

Η κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνη είναι αδύνατη μέσω χορτοφαγικών διατροφών;

“Αδύνατη σε καμία περίπτωση! Ιδιαίτερη ναι, γιατί χρειάζεται σωστή ενημέρωση και οργάνωση! Χρειάζεται σωστούς συνδυασμούς, σωστές ποσότητες και σωστά τρόφιμα. Συνεπώς σίγουρα αναφερόμαστε στην αρχή της αλληλοσυμπλήρωσης των πρωτεϊνών, δηλαδή στο συνδυασμό φυτικών τροφίμων και της ποικιλίας του. Η τακτική αυτή αυξάνει τη διατροφική αξία των φυτικών πρωτεϊνών και διασφαλίζει ότι λαμβάνετε τα απαραίτητα αμινοξέα που το σώμα μας δεν είναι σε θέση να συνθέσει μόνο του”.

Με λίγα λόγια, οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού και παρέχουν τα "καύσιμα” που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα για ν’ αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Είναι το ιδανικό booster που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μας, τόσο για το σώμα μας (ΑΜΙΝΟ), όσο και για το πνεύμα μας (ΑΝΙΜΟ).

Αν ενδιαφέρεστε να τις εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις οργανικές πρωτεϊνες AMINO ANIMO

Facebook: www.facebook.com/aminoanimoprotein

Read Next

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

Περισσότερα από

Life

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

25 Νοε 2022

Μίνως Μάτσας: "Από κοντά" στην κεντρική σκηνή του Gazarte

O Μίνως Μάτσας έρχεται στο Gazarte για τρεις εμφανίσεις.

25 Νοε 2022

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

25 Νοε 2022

"Βία είναι να μην κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια"

25 Νοεμβρίου: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Γράφει η Άντζελα Ζιούτη

25 Νοε 2022

Η Hellas Direct ρίχνει χρώμα στην Black Friday και γιορτάζει τη #safefriday

30 νύχτες - 100 διαβάσεις - 20.000 ασφαλείς μαθητές και μαθήτριες: Η Hellas Direct κάνει τη διαφορά και αντί της Black Friday γιορτάζει τη #safefriday εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας.

24 Νοε 2022

Βρετανή μητέρα σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει τους 3 γιους της- Μίλησε στο BBC μόλις αποφυλακίστηκε

Για πρώτη φορά, η μητέρα από το ανατολικό Λονδίνο που σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά της, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη.

24 Νοε 2022

Θέλεις να βλέπεις καθαρά μετά τα 40, κοντά, μακριά και σε κάθε απόσταση;

Με τους πολυεστιακούς φακούς επαφής ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL δε θα πιστεύεις στα μάτια σου.