ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Μιλήσαμε με μια διατροφολόγο και μας είπε τα πάντα για τις πρωτεΐνες. Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας χωρίς φόβο;

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συνδέσει τις πρωτεΐνες με βλαβερές ουσίες, που πρέπει να αποφεύγουμε. Φυσικά, πρόκειται για αναχρονιστικές αντιλήψεις. Οι εποχές αλλάζουν και οι γνώσεις και η ενημέρωσή μας εξελίσσεται.

Εμείς μιλήσαμε με τη διατροφολόγο Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη, ιδρύτρια του κέντρου Διατροφής και Ευεξίας ΡΙΖΑ, για να μας δώσει απαντήσεις στις πιο συχνές σκέψεις που κάνουμε στο άκουσμα της λέξης “πρωτεΐνες”, ώστε να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή χωρίς φόβο και περιορισμό.

Οι πρωτεΐνες είναι μόνο για όσους γυμνάζονται;

“Η πρωτεΐνη είναι για όλους εκείνους που «ζουν»!

Είναι ένα από τα μακροθρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη στην καθημερινή διατροφή μας, ένα από εκείνα δηλαδή που χρειαζόμαστε σε ικανοποιητική ποσότητα για το σώμα και τον τρόπο ζωής μας.

Είναι το βασικότερο συστατικό όλων των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος και παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη και την αναδόμηση των ιστών του σώματος. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη επίσης και για την αποτελεσματική παραγωγή ενζύμων, νευροδιαβιβαστών, ορμονών και αντισωμάτων.

Την πρωτεΐνη την χρειαζόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής δραστηριότητας. Η βασική διαφορά των αθλούμενων είναι στην ποσότητα που απαιτείται για να υποστηρίξει όχι μόνο τη μυϊκή ανάπλαση, αλλά και την προστασία ή επούλωση τραυματισμών” εξήγησε η διατροφολόγος.

Μύθοι & αλήθειες για τις “παρεξηγημένες” πρωτεΐνες: Μια διατροφολόγος απαντά σε όλα!

Βρες τις πρωτεΐνες της AMINO ANIMO

Οι πρωτεΐνες είναι επιβλαβείς;

“Ό,τι χρησιμοποιείται με μέτρο σίγουρα δεν γίνεται επιβλαβές, ιδιαίτερα αν αναφερόμαστε στις πρωτεΐνες που έχουν οφέλη σε τόσους τομείς στην υγεία.

Νομίζω το επιβλαβές είναι η παραπληροφόρηση που υπάρχει!

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει ικανοποιητικό σύστημα απέκκρισης του πλεονάσματος αζώτου, άρα η κατανάλωση έως και της διπλάσιας ποσότητας πρωτεΐνης φαίνεται να είναι ασφαλής” ανέφερε η διατροφολόγος Ήλια Αλεξιάδη Σμυρνιωτάκη.

Για όσους φυσικά δεν μπορούν να προσλάβουν όλες τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός τους από τη διατροφή τους, μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους πρωτεϊνούχα σκευάσματα, που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις “καχύποπτες” ουσίες που έχουμε συνδέσει με τους τύπους που ξημερωβραδιάζονται στα βάρη του γυμναστηρίου.

Εμείς δοκιμάσαμε και συστήνουμε τις πρωτεΐνες της ελληνικής εταιρείας AMINO ANIMO. Πρόκειται για μια σειρά οργανικών πρωτεϊνών από 100% φυτικά συστατικά, χωρίς ίχνος ζωικών παραγώγων, τεχνητών γλυκαντικών, πρόσθετων ουσιών και GMOs. Η σκόνη πρωτεΐνης δηλαδή στην πιο καθαρή, lactose-, gluten-, sugar- και soy-free, αλλά το ίδιο αποτελεσματική, εκδοχή της.

Δημιουργήθηκαν από τον τρίτης γενιάς φαρμακοποιό του Φαρμακείου της Φύσης/Physis Laboratory στη Θεσσαλονίκη από πρωτεΐνες αμυγδάλου, αρακά, ηλιόσπορου, κολοκύθας, ρυζιού και φάβας. Πρόκειται για ένα πραγματικό λειτουργικό τρόφιμο που μπορεί να μπει στο καθημερινό διατροφολόγιο όλων, από έναν έφηβο, μια μητέρα, έναν εργαζόμενο σε γραφείο μέχρι και έναν ηλικιωμένο, και να συνδράμει στη θρεπτική αξία κι ενέργεια του καθημερινού διατροφολογίου.

Βρες τις πρωτεΐνες AMINO ANIMO

Οι πρωτεΐνες παχαίνουν;

“Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλέον, που μας έχει μείνει μόνο ο αέρας που δεν παχαίνει!

Ό,τι και να καταναλώσουμε σε ποσότητα παραπάνω από αυτή που χρειαζόμαστε, σίγουρα θα μας οδηγήσει σε θετικό ενεργειακό ισοζύγιο και άρα σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Όσον αφορά τις πρωτεΐνες εγώ απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω πώς συνδέονται με μειωμένη όρεξη και μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση βραδινών σνακ.

Όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά φαίνεται να βοηθάνει και στη διατήρηση ή την απώλειαβάρους” ανέφερε.

Να τονίσουμε ότι τις οργανικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε με τρόπους που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ: σε φυτικό γάλα, νερό ή χυμό, σε smoothies ή shakes, σε οποιοδήποτε φαγητό ή γλυκό θέλουμε, ώστε ν’ αυξήσουμε τη θρεπτική αξία του, αλλά και να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού για να μειώσουμε εύκολα τις ποσότητες και τα παχυντικά σνακς που τρώμε.

Βρες τις πρωτεΐνες AMINO ANIMO

Η κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνη είναι αδύνατη μέσω χορτοφαγικών διατροφών;

“Αδύνατη σε καμία περίπτωση! Ιδιαίτερη ναι, γιατί χρειάζεται σωστή ενημέρωση και οργάνωση! Χρειάζεται σωστούς συνδυασμούς, σωστές ποσότητες και σωστά τρόφιμα. Συνεπώς σίγουρα αναφερόμαστε στην αρχή της αλληλοσυμπλήρωσης των πρωτεϊνών, δηλαδή στο συνδυασμό φυτικών τροφίμων και της ποικιλίας του. Η τακτική αυτή αυξάνει τη διατροφική αξία των φυτικών πρωτεϊνών και διασφαλίζει ότι λαμβάνετε τα απαραίτητα αμινοξέα που το σώμα μας δεν είναι σε θέση να συνθέσει μόνο του”.

Με λίγα λόγια, οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού και παρέχουν τα "καύσιμα” που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα για ν’ αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Είναι το ιδανικό booster που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μας, τόσο για το σώμα μας (ΑΜΙΝΟ), όσο και για το πνεύμα μας (ΑΝΙΜΟ).

Αν ενδιαφέρεστε να τις εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις οργανικές πρωτεϊνες AMINO ANIMO

Facebook: www.facebook.com/aminoanimoprotein

Read Next

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).