H Save a Greek Stray, φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με την Panik Records και την Ελένη Φουρέιρα στο 2ο Family & Pets Festival, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αλλά λόγω δυσμενούς πρόγνωσης του καιρού μεταφέρεται για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 18.00.

Ένα απόγευμα γεμάτο από χαρούμενες ουρές, δρώμενα για παιδιά, παιχνίδια, photo booth, face painting, bazaar, lottery, agility για τους τετράποδους φίλους μας, πολλή μουσική αλλά και εκπλήξεις

Τον ρυθμό θα δίνει ο Music 89.2 FM με τον Σπύρο Μαργαρίτη, που θα πραγματοποιεί live μετάδοση από τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Opening Act οι Alcatrash.

Η Καλή, ο Colin, ο Δίας καθώς και άλλοι τετράποδοι φίλοι του καταφυγίου μας περιμένουν, μικρούς και μεγάλους με τα κατοικίδιά μας, για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε το μήνυμα ότι είναι ωραίο να προσφέρεις και να δίνεις φωνή σ' αυτούς που δεν έχουν.

Η είσοδος είναι δωρεάν προς όλους.

Λίγα λόγια για την Save Greek Stray

Η Save a Greek Stray είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη. Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Προγράμματα της Save a Greek Stray 

-Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο»: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, με σκοπό να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά να σέβεται και να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων. 

-Saved by a Greek Stray: Τετράμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα στις κρατούμενες των Αγροτικών Φυλακών Ελαιώνα, Θηβών.  Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτιώνεται η ψυχολογία των κρατουμένων και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπαιδευτή σκύλων, θέτοντας τις βάσεις για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Παράλληλα, βοηθά τα σκυλιά να συνηθίζουν σε οικιακό περιβάλλον και καταρρίπτονται τα στερεότυπα γύρω από τις γυναίκες υπό κράτηση και τα αδέσποτα ζώα. Θέλοντας να γίνει κάθε πολίτης κοινωνός της τεράστιας αυτής προσπάθειας, αλλά και των αποτελεσμάτων της, η Save a Greek Stray συνεργάστηκε με το Rise TV και αποτύπωσε το όλο εγχείρημα σε ένα ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί το Νοέμβριο και θα παρουσιάζει την εξελικτική πορεία ανθρώπων και ζωών, τόσο σε μαθησιακό όσο και ψυχολογικό επίπεδο.

-Πρόγραμμα Ιαματικής Ζωοφιλίας: Το πρόγραμμα υλοποιείται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και επικεντρώνεται στη συνεργασία σκυλιών θεραπείας με παιδιά και ενήλικες. Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει την κατάσταση των ασθενών ψυχικά και σωματικά. 

Info
Για να μάθεις περισσότερα για τη Save a Greek Stray μπορείς να επισκεφτείς το website της και τα social media της: saveagreekstray.org, facebook, instagram.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Panoulis Photography

TAGS