ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μουσική, παιχνίδια, bazaar: Μεγάλη γιορτή της φιλοζωίας έρχεται στη Μαρίνα Φλοίσβου με δωρεάν είσοδο

Η φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray μας προσκαλεί στο 2ο Family & Pets Festival, που λόγω καιρικών συνθηκών μεταφέρεται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Μουσική, παιχνίδια, bazaar: Μεγάλη γιορτή της φιλοζωίας έρχεται στη Μαρίνα Φλοίσβου με δωρεάν είσοδο

H Save a Greek Stray, φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με την Panik Records και την Ελένη Φουρέιρα στο 2ο Family & Pets Festival, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αλλά λόγω δυσμενούς πρόγνωσης του καιρού μεταφέρεται για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 18.00.

Ένα απόγευμα γεμάτο από χαρούμενες ουρές, δρώμενα για παιδιά, παιχνίδια, photo booth, face painting, bazaar, lottery, agility για τους τετράποδους φίλους μας, πολλή μουσική αλλά και εκπλήξεις.

Τον ρυθμό θα δίνει ο Music 89.2 FM με τον Σπύρο Μαργαρίτη, που θα πραγματοποιεί live μετάδοση από τη Μαρίνα Φλοίσβου.

Opening Act οι Alcatrash.

Η Καλή, ο Colin, ο Δίας καθώς και άλλοι τετράποδοι φίλοι του καταφυγίου μας περιμένουν, μικρούς και μεγάλους με τα κατοικίδιά μας, για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε το μήνυμα ότι είναι ωραίο να προσφέρεις και να δίνεις φωνή σ' αυτούς που δεν έχουν.

Η είσοδος είναι δωρεάν προς όλους.

Μουσική, παιχνίδια, bazaar: Μεγάλη γιορτή της φιλοζωίας έρχεται στη Μαρίνα Φλοίσβου με δωρεάν είσοδο

Λίγα λόγια για την Save Greek Stray

Η Save a Greek Stray είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη. Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Προγράμματα της Save a Greek Stray

-Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο»: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, με σκοπό να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά να σέβεται και να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων.

-Saved by a Greek Stray: Τετράμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα στις κρατούμενες των Αγροτικών Φυλακών Ελαιώνα, Θηβών. Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτιώνεται η ψυχολογία των κρατουμένων και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπαιδευτή σκύλων, θέτοντας τις βάσεις για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Παράλληλα, βοηθά τα σκυλιά να συνηθίζουν σε οικιακό περιβάλλον και καταρρίπτονται τα στερεότυπα γύρω από τις γυναίκες υπό κράτηση και τα αδέσποτα ζώα. Θέλοντας να γίνει κάθε πολίτης κοινωνός της τεράστιας αυτής προσπάθειας, αλλά και των αποτελεσμάτων της, η Save a Greek Stray συνεργάστηκε με το Rise TV και αποτύπωσε το όλο εγχείρημα σε ένα ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί το Νοέμβριο και θα παρουσιάζει την εξελικτική πορεία ανθρώπων και ζωών, τόσο σε μαθησιακό όσο και ψυχολογικό επίπεδο.

-Πρόγραμμα Ιαματικής Ζωοφιλίας: Το πρόγραμμα υλοποιείται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και επικεντρώνεται στη συνεργασία σκυλιών θεραπείας με παιδιά και ενήλικες. Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει την κατάσταση των ασθενών ψυχικά και σωματικά.

Info
Για να μάθεις περισσότερα για τη Save a Greek Stray μπορείς να επισκεφτείς το website της και τα social media της: saveagreekstray.org, facebook, instagram.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Panoulis Photography

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".