ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μόδα και μαγειρική: Οι Missoni θα μαγειρέψουν στη Φάρμα της Μυκόνου για ένα βράδυ

«Όταν η oικογένεια Missoni σαç καλεί σε γεύµα, είναι αυτοί που θα το µαγειρέψουν. Το φαγητό τουç κάνει τη ψυχή να χαµογελά» έχει πει ο Κουίνσι Τζόουνς.

Μόδα και μαγειρική: Οι Missoni θα μαγειρέψουν στη Φάρμα της Μυκόνου για ένα βράδυ

Η οικογένεια Missoni ζει µια ζωή γεµάτη χρώµα. Δεν είναι µόνο ότι αναβίωσαν και αποθέωσαν τα πλεκτά ρούχα, ζουν µε ένα τρόπο που όπως και η µόδα τους συνδυάζει τη σοφιστικότητα µε τον ενθουσιασµό και την απλότητα. Το στυλ Missoni αναγνωρίζεται και θαυµάζεται σε όλον τον κόσµο από ανθρώπους της µόδας.

Η ίδια νοοτροπία της αίγλης των ρούχων τους, εµπνέει και τις προσκλήσεις σε δείπνο και τα πάρτι τους -κάποια από αυτά αποτελούν ένα από τα πιο επιθυµητά «εισιτήρια» στις εβδοµάδες µόδας.

Πολυτέλεια και χαλαρότητα, ένα γεύµα µε την οικογένεια Missoni δεν είναι µόνο ένα καλειδοσκόπιο του στυλ µε 4 γενεές τηzς οικογένειας να δημιουργούν Missoni —είναι ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων, αισθήσεων και χρωµάτων.

Είτε το γεύµα είναι για 20 ή 200 άτοµα έχει πάντα το µεράκι των οικογενειακών συνταγών ανάλογα µε την εποχή και τα διαθέσιµα υλικά.

Και όπως οι φανατικοί οπαδοί της εταιρείαzς Missoni σε όλο τον κόσµο αγοράζουν ρούχα µε το θρυλικό zigzag της µάρκαzς, ο Francesco Maccapani Missoni, γιος του διευθυντή της Missoni του Angela Missoni, συλλέγει οικογενειακές σπιτικές συνταγές κάνοντας τη µαγειρική τους µοναδική όπως και το στυλ τους.

Ο Francesco σέβεται την παράδοση και την υγιεινή διατροφή, και µε το βιβλίο του The Missoni Family Cookbook, καταγράφει την παράδοση της οικογένειας, φέρνοντας τις καλά φυλαγµένες οικογενειακές συνταγές µέσα από το βιβλίο, για πρώτη φορά στην κουζίνα του κάθε ανθρώπου που αγαπά τη µαγειρική.

Ο Francesco Maccapani Missoni θα βρίσκεται στη ΦΑΡΜΑ, στη Μύκονο, την Πέµπτη 11 Ιουλίου, για να μαγειρέψει τις αγαπηµένες του συνταγές από το οικογενειακό Βιβλίο Missoni Family Cookbook.

Μόδα και μαγειρική: Οι Missoni θα μαγειρέψουν στη Φάρμα της Μυκόνου για ένα βράδυ

Ταξιδιώτης, πατέρας δυο παιδιών, και σκεπτόµενος, ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης της ΦΑΡΜΑ προσπαθεί πάντα να βρει την αρµονία µεταξύ ψυχής και σώµατος. Αυτή είναι η «Χρυσή Τοµή» η λεπτή γραµµή ισορροπίας µεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού κόσµου που όλοι µας ψάχνουµε στη ζωή µας.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Νεκτάριος δηµιούργησε ένα νέο χώρο, όπου οι άνθρωποι µαθαίνουν να σέβονται τη φύση και βρίσκουν την αρµονία µέσα από τα προϊόντα που η ΜΗΤΕΡΑ φύση απλόχερα προσφέρει. Αυτή είναι η ΦΑΡΜΑ.

Με το ελληνικό γράµµα Φ, -σύµβολο της “golden line” στον ελληνικό πολιτισµό, στο λογότυπο της ΦΑΡΜΑ, ο Νεκτάριος ίδρυσε το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα «από τη φάρµα στο τραπέζι». Ένα εστιατόριο µέσα σε µια φάρµα όπου εποχιακά και καθηµερινά µενού δηµιουργούνται µε βάση τη διαθεσιµότητα των προϊόντων της ηµέρας, χωρίς καµία πίεση παραγωγής ή δηµιουργίας.

Δίπλα στη θάλασσα, στην πανέµορφη Μύκονο, ο σεφ Χάρης Κόσσυφας δηµιουργεί υπέροχα και θρεπτικά γεύµατα, χρησιµοποιώντας φρέσκες πρώτες ύλες. Ο Χάρης έχει δουλέψει δίπλα σε κορυφαίους σεφ όπως ο Allen Ducasse και σε εστιατόρια όπως το φηµισµένο Amass στην Κοπεγχάγη .

Η οικογένεια της ΦΑΡΜΑ ανοίγει τις πόρτες και την κουζίνα της, καλωσορίζοντας τον Francesco Missoni στις 11 Ιουλίου από τις 13:00 έως τις 23:30.

Οικοδέσποινα της βραδιάς: Χριστίνα Νικολοπούλου.

Για κρατήσεις:

τηλ.: 0030 2289072361 / e-mail: info@bohongroup.com & kahuna@farmamykonos.com

www.farmamykonos.com

Βρείτε το Missoni Family Cookbook στο INSTAGRAM: @fmaccapani

INSTAGRAM: @farma_mykonos / FACEBOOK: @farmamykonos

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.