Ο Κλιντ Χιλ υπήρξε πρώην πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ για 17 ολόκληρα χρόνια και, κατά τη διάρκεια αυτών, υπηρέτησε πέντε προέδρους. Τώρα, λοιπόν, στο αυτογραφικό βιβλίο του «Five Presidents: My Extraordinary Journey with Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon» περιγράφει άγνωστες πτυχές από τις ζωές τους. Μεταξύ αυτών, και τη σχέση ανάμεσα στον Αριστοτέλη Ωνάση και την Τζάκι και πώς ο Τζον Κένεντι προσπάθησε να τη σταματήσει.

O Κλιντ Χιλ υπηρέτησε σαν πράκτορας πέντε προέδρους.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το 1961, ο Τζον Κένεντι τον είχε καλέσει στο γραφείο του, του είχε ζητήσει να συνοδέψει τη σύζυγό του, Τζάκι, στο ταξίδι που θα έκανε στην Ελλάδα και να μην την αφήσει σε καμία περίπτωση να πλησιάσει τον Ωνάση.

Ο Χιλ τότε, όπως αναφέρει στο βιβλίο, δεν είχε καταλάβει αυτή την παράξενη εντολή. Σκέφτηκε, λοιπόν, ότι ο λόγος μπορεί να ήταν ότι ο Έλληνας εφοπλιστής είχε νομικά προβλήματα με τις ΗΠΑ, ενώ είχε κατηγορηθεί και για απάτες.

Ο πραγματικός λόγος, όμως, ήταν ότι ο Ωνάσης είχε τη φήμη του μεγάλου γυναικοκατακτητή και ο Κένεντι ανησυχούσε ότι ήθελε να κοιμηθεί και με τη σύζυγό του. Κάτι που, φυσικά, επαληθεύτηκε αργότερα, εφόσον η Τζάκι όχι μόνο έκανε σχέση με τον Ωνάση, αλλά και τον παντρεύτηκε μετά τη δολοφονία του Κένεντι.

Η Τζάκι Κένεντι στην Επίδαυρο το 1961.

 

Η Τζάκι στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο συνοδευόμενη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 14 Ιουνίου του 1961.

 

Η Τζάκι είχε πρωτογνωρίσει τον Ωνάση το 1958 στο γιοτ του σε μια συνάντηση του άνδρα της με τον Ουίστον Τσόρτσιλ. Τότε, ο Έλληνας εφοπλιστής είχε προθυμοποιηθεί να την ξεναγήσει στο γιοτ κι έτσι, ένα ειδύλλιο γεννήθηκε. Μάλιστα, ο Ωνάσης είχε πει αργότερα σε στενό βοηθό του ότι «αυτή η γυναίκα έχει κάτι πολύ προκλητικό».

Η ερωτική ιστορία μεταξύ των δύο άρχισε να ανησυχεί τον Κένεντι κι έτσι, ζήτησε από τον Χιλ να μην αφήσει τη γυναίκα του να πλησιάσει τον Έλληνα εφοπλιστή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα. Κάτι που εκείνος τήρησε.

Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε το ειδύλλιο μεταξύ των δύο, εφόσον, όταν ο γιος του ζευγαριού, Πάτρικ, έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 1963, η Τζάκι έπεσε σε κατάθλιψη και, τότε, ο Κένεντι, ανησυχώντας για την υγεία της, την άφησε να πάει στο γιοτ του Ωνάση για να μπορέσει να ξεπεράσει το πένθος ευκολότερα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν εκείνη επέστρεψε, «ήταν μια πολύ διαφορετική γυναίκα».

Η Τζάκι Κένεντι με τον σύζυγό της Αριστοτέλη Ωνάση φεύγουν από αθηναϊκό κλαμπ στις 7 το πρωί αφού έχουν γιορτάσει τα 40στα γενέθλια της Τζάκι, 1 Aυγούστου 1969.

 

Πάντως, παρά τη ζήλεια του Κένεντι και τις προσπάθειές του να σταματήσει το ειδύλλιο ανάμεσα στη γυναίκα του και τον Ωνάση, οι δικές του ερωτικές περιπέτειες ήταν αμέτρητες. Από τις πιο γνωστές, ήταν εκείνη με τη Μέρλιν Μονρόε, με πόρνες του περίφημου οίκου ανοχής της Μαντάμ Κλοντ οι οποίες «έμοιαζαν στην Τζάκι, αλλά ήταν πιο καυτές», αλλά και με μια 19χρονη ασκούμενη στο Λευκό Οίκο, στην οποία ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε ναρκωτικές ουσίες και, στη συνέχεια, έκανε σεξ μαζί της στο κρεβάτι όπου κοιμόταν με τη σύζυγό του.

Ο Χιλ, ωστόσο, πέρα από αυτά τα συμβάντα, αναφέρει ότι μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στην επαγγελματική του πορεία, ήταν η δολοφονία του Κένεντι, στην οποία έτυχε να είναι και ο ίδιος παρόν.

To προεδρικό ζεύγος στην αυτοκινητοπομπή στο Ντάλας. Μαζί τους στο αυτοκίνητο ήταν ο Κυβερνήτης του Τέξας, Τζον Κόναλι και η σύζυγός του Νέλι.

 

Ο πράκτορας Κλιντ Χιλ στην προσπάθεια του να προστατεύσει τους επιβάτες του αυτοκινήτου στο Ντάλας.
TAGS