Η Σάνα Μάριν μόλις παντρεύτηκε τον σύντροφό της Μάρκους Ράικονεν σε μια μικρή τελετή, με μόλις 40 καλεσμένους, κοντινούς συγγενείς και στενούς φίλους. Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φιλανδίας και ο συνομήλικός της πρώην ποδοσφαιριστής είναι μαζί εδώ και 16 χρόνια και έχουν μια κόρη, την Έμα Αμαλία Μάριν, δυόμιση ετών. 

Την είδηση του γάμου της κοινοποίησε η ίδια η πρωθυπουργός στο Instagram, με μια φωτογραφία τους και μια συγκινητική λεζάντα που έγραφε: «Χτες είπαμε ο ένας στον άλλο το “ναι”. Είμαι ευτυχισμένη και ευγνώμων που μοιράζομαι τη ζωή μου με τον άντρα που αγαπάω. Μαζί έχουμε δει και ζήσει πολλά, έχουμε μοιραστεί χαρές και λύπες και έχουμε υποστηρίξει ο ένας τον άλλο στα δύσκολα και στις καταιγίδες. Ζήσαμε μαζί τη νιότη μας, ενηλικιωθήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί με την αγαπημένη μας κόρη. Από όλους τους ανθρώπους, εσύ είσαι ο σωστός για μένα. Σε ευχαριστώ που βρίσκεσαι στο πλευρό μου».

Στη φωτογραφία η Σάνα Μάριν εμφανίζεται με ένα μάξι, μακρυμάνικο, λιτό νυφικό και ανθοδέσμη με παιώνιες και φυλλωσιές. Ο σύζυγός της φοράει ένα κλασικό tuxedo.

Η 34χρονη πρωθυπουργός της Φιλανδίας και ο συνομήλικός της πρώην ποδοσφαιριστής είναι μαζί εδώ και 16 χρόνια και έχουν μια κόρη, την Έμα Αμαλία Μάριν, δυόμιση ετών. 

Η Σάνα Μάριν φημίζεται διεθνώς και για τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει –μεταξύ άλλων, την εξίσωση της άδειας πατρότητας με την άδεια μητρότητας– αλλά και για την ιστορία της ζωής της. 

Μεγάλωσε από ομόφυλους γονείς, από τη μητέρα και τη σύντροφό της, νιώθοντας «αόρατη» ως παιδί, καθώς αισθανόταν άβολα να μιλήσει ανοιχτά για την αντισυμβατική οικογένειά της.

«Η αίσθηση ότι ήμουν αόρατη μου δημιουργούσε την εντύπωση ότι ήμουν ανίκανη. Δεν μας αναγνώριζαν ως κανονική οικογένεια ή ως ίσους με τους υπόλοιπους. Αλλά απέφυγα τον εκφοβισμό. Από παιδί, ήμουν πολύ πεισματάρα, δεν ανεχόμουν τίποτα».

Όταν ήταν παιδί δεν περίμενε να ασχοληθεί με την πολιτική, βλέποντας, στο λύκειο, ότι οι πολιτικοί είχαν μεγαλώσει σε πολύ διαφορετικό περιβάλλον από το δικό της. Άρχισε να εργάζεται από την εφηβεία ακόμη, σε έναν φούρνο, αλλά η μητέρα της ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτική, κάνοντάς τη να πιστέψει πως θα μπορούσε να πετύχει ό,τι κι αν έβαζε στόχο. Και είχε δίκιο. Στα 34 της, έγινε η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα.

Δείτε φωτογραφίες από το γάμο της Σάνα Μάριν:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS