Μια τρανσέξουαλ, με το ψευδώνυμο Τζέσικα, αφηγήθηκε σε συνέντευξη στο blog «Thuth Speak Project» πώς είναι να βλέπεις το πέος σου να μεταμορφώνεται σε κόλπο και αιδοίο.

Είπε, λοιπόν, χαρακτηριστικά:

«Στην εγχείριση αλλαγής φύλου, επανατοποθετούνται και αναδιπλώνονται οι ιστοί που υπάρχουν για να φτιάξουν καινούριους. Όταν αυτό γίνει, σε μερικούς δεν φτάνει πια η ροή αίματος που έφτανε πριν και, άρα, δεν παίρνουν θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.

Και τότε αυτό το κομμάτι νεκρώνει και “μαραίνεται” - το οποίο είναι τόσο απαίσιο όσο ακούγεται.

Αυτό που δεν περιμένεις είναι ότι ένα κομμάτι του εσωτερικού μέρους του αιδοίου είναι πολύ πιθανό να νεκρώσει, να ξεκολλήσει και, στη συνέχεια, να ξαναμεγαλώσει. Σα να “λιώνει” και να ξαναγεννιέται.

Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι το αιδοίο τους θα μοιάζει τερατώδες μετά την επέμβαση: κόκκινο, πρησμένο, με ράμματα. Θα μπορούν ακόμα και να δουν τις γραμμές από τα ράμματα. Αυτά, όμως, τα περιμένεις.

Αυτό που δεν περιμένεις είναι ότι ένα κομμάτι του εσωτερικού μέρους του αιδοίου είναι πολύ πιθανό να νεκρώσει, να ξεκολλήσει και, στη συνέχεια, να ξαναμεγαλώσει. Σα να “λιώνει” και να ξαναγεννιέται. Και είναι δύσκολο να το πιστέψεις, γιατί αν π.χ. χάσεις ένα άκρο του σώματός σου ή ένα δάχτυλο από το πόδι σου, αυτό δεν ξαναμεγαλώνει. Κι όμως, το αιδοίο ξαναμεγαλώνει. Είναι πολύ παράξενο».

Το μπλογκ λανσαρίστηκε από τη δημοσιογράφο Breena Kerr με στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για ευαίσθητα θέματα του σεξ και του σώματός τους, χωρίς να νιώθουν ντροπή ή απομόνωση. Ιστορίες που μέχρι τώρα καθεμία έλεγε μόνο στις φίλες της – ή ούτε καν σε αυτές.

Η ιστορία της Τζέσικα, λοιπόν, ειπώθηκε με αυτό το σκοπό. Δεδομένου ότι πολλές τρανσέξουαλ αποφεύγουν την εγχείριση είτε επειδή δεν την επιθυμούν είτε γιατί το κόστος είναι για αυτές απαγορευτικό, η εμπειρία αυτής της γυναίκας αποκαλύπτει τι να περιμένει κανείς αν τελικά αποφασίσει – ή έστω σκέφτεται – την εγχείριση αλλαγής φύλου. Επίσης, απαντά σε μια «ευαίσθητη» απορία που πολλοί ετερόφυλοι έχουν, αλλά δεν θα τολμούσαν να διατυπώσουν.

Στο μεταξύ, οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλου έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία 10 χρόνια και πια, μετά από αυτές, μπορεί κανείς ακόμα και να φτάσει σε οργασμό.

Στη συνέντευξη, λοιπόν, η Τζέσικα περιγράφει τη διαφορά ανάμεσα στον οργασμό κάποιου με πέος («ο οποίος είναι πιο ορμητικός») και στον οργασμό κάποιου με γυναικείο κόλπο («που έρχεται πιο σταδιακά και μπορεί να οδηγήσει και σε πολλαπλούς οργασμούς»). Επίσης, μιλά για το πώς είναι να είσαι λεσβία τρανσέξουαλ, για το ασφαλές σεξ ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες, αλλά και για την περίοδο που εξακολουθεί να έρχεται ακόμα και μήνες μετά την επέμβαση.  

TAGS