ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μία πολύ-λειτουργική κουρτίνα που όχι μόνο φιλτράρει το φως, αλλά καθαρίζει και τον αέρα

9 στους 10 ανθρώπους αναπνέουν αέρα με ρύπους, γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία τους.

Μία πολύ-λειτουργική κουρτίνα που όχι μόνο φιλτράρει το φως, αλλά καθαρίζει και τον αέρα

Η ΙΚΕΑ, εταιρία του Ομίλου FOURLIS, με πολυετή παρουσία σε κάθε ελληνικό σπίτι, βραβεύθηκε από τους καταναλωτές, αποσπώντας το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στον ομώνυμο θεσμό, για την κουρτίνα-φίλτρο αέρα GUNRID.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει περισσότερο τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 9 στους 10 ανθρώπους αναπνέουν αέρα με ρύπους, γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία τους.

Η ΙΚΕΑ, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, συνεργάστηκε με τη διεθνή πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα, εμπλέκοντας παράλληλα το ευρύ δίκτυο προμηθευτών της, με στόχο να δημιουργήσουν από κοινού προϊόντα και καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να αναπνέουν πιο καθαρό αέρα στο σπίτι. Η δημιουργία της κουρτίνας GUNRID, το πρώτο από μία σειρά καινότομων προϊόντων που θα ακολουθήσουν, φέρνει την ΙΚΕΑ ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή την κατεύθυνση.

Μία πολύ-λειτουργική κουρτίνα που όχι μόνο φιλτράρει το φως, αλλά καθαρίζει και τον αέρα
Πρόκειται για μια οικονομικά προσιτή και βιώσιμη λύση, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι φυσικό φως.

Πρόκειται για μία πολύ-λειτουργική κουρτίνα που όχι μόνο φιλτράρει το φως, αλλά καθαρίζει και τον αέρα. Το ύφασμα της κουρτίνας διαθέτει μια ειδική επίστρωση από υλικό με βάση τα ορυκτά, που της επιτρέπει να εξουδετερώνει συστατικά που μολύνουν τον αέρα όπως η ακεταλδεΰδη, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τον αέρα στο χώρο πιο καθαρό. Παράλληλα, πρόκειται για μια οικονομικά προσιτή και βιώσιμη λύση, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι φυσικό φως.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και η Σταυρούλα Γεωργακαράκου, ΙΚΕΑ Range Manager Ελλάδος & Κύπρου: «Η κουρτίνα με φίλτρο αέρα GUNRID σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει μια προσιτή και αποτελεσματική λύση που θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναπνεύσουν πιο καθαρό αέρα στο σπίτι. Την ίδια στιγμή, ελπίζουμε ότι η δημιουργία της θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη ρύπανση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, κινητοποιώντας περισσότερους ανθρώπους να κάνουν μικρές αλλαγές για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους – χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, ένα νέο ζευγάρι κουρτίνες που βοηθά να διατηρείται ο αέρας πιο καθαρός. Άλλωστε, είναι αυτές οι μικρές κινήσεις που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινή ζωή στο σπίτι».

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και πλέον διοργανώνεται σε πάνω από 45 χώρες. Στόχος είναι μέσα από το θεσμό να αναδεικνύονται νέα καινοτόμα προϊόντα της αγοράς και να επιβραβεύονται οι προσπάθειες των επιχειρήσεων που δημιουργούν με γνώμονα την καινοτομία. Οι διακρίσεις προκύπτουν έπειτα από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού. Η πανελλήνια έρευνα για τα βραβεία του 2021 διεξήχθη από την εταιρία ερευνών IRI HELLAS σε 3.200 καταναλωτές.

Read Next

28 Μαϊ 2024

Kastri Gardens @ Domotel Kastri Contemporary Hotel

All Day Café Bar Restaurant στον μοναδικό καταπράσινο κήπο φυσικής ομορφιάς,στα βόρεια προάστια

27 Μαϊ 2024

"Posidonia Oceanica: Do Not Disturb":Το πρόγραμμα που διαφυλάσσει έναν ανεκτίμητο ελληνικό υποθαλάσσιο θησαυρό

Το "Posidonia Oceanica: Do Not Disturb", είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και δράσης σχετικά με την προστασία των Λιβαδιών Ποσειδωνίας.

Περισσότερα από

Life

22 Μαϊ 2024

Summer In The City | Ραντεβού στο Athénée για dinner και Paloma cocktails με Patrón super premium τεκίλα

Το Athénée κήρυξε την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν με μία βραδιά με φίλους, καλή διάθεση, summer vibes και μοναδικά Patrón Palomas.

20 Μαϊ 2024

Τελικά, να βάλουμε κολλαγόνο στον καφέ;

Θέλεις να πάρεις περισσότερο κολλαγόνο; Το μυστικό είναι να εκμεταλλευτείς τον πρωινό καφέ.

20 Μαϊ 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το Athens Comedy Festival 2024: Έρχεται η... τετραήμερη γιορτή γέλιου

To μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας επιστρέφει σε 2 εβδομάδες με πάνω από 30 παραστάσεις και 80 κωμικούς και guests

18 Μαϊ 2024

Τι είναι ο παρβοϊός και ποια είναι τα συμπτώματα;

Ποια είναι τα συμπτώματα της "πέμπτης νόσου" που κόστισε τη ζωή ενός παιδιού 3,5 ετών.

17 Μαϊ 2024

Favela x Strofilia: Μία fashion συνεργασία για λεπτά γούστα

Μόδα και κρασί. Δυο αδιαμφισβήτητες απολαύσεις.

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.