Λίγες προσωπικότητες έχουν επηρεάσει τόσο τη νεότερη ιστορία του τόπου μας όσο η Μελίνα Μερκούρη. Μία γυναίκα φλογερή, μία αληθινή σταρ, με ταλέντο και όραμα, που χρησιμοποίησε τη φήμη της για το καλό της πατρίδας της, μιας και μέσα από την ιδιότητά της ως Υπουργός Πολιτισμού, διεκδίκησε με πάθος την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

«…Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ…» είπε σε μία φράση που άφησε εποχή, αποδεικνύοντας ότι η υπόθεση αυτή έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη ζωή και την καριέρα της.

Πριν γίνει υπουργός, η Μελίνα υπήρξε μία ταλαντούχα ηθοποιός με διεθνή καριέρα και με μέντορα τον σύζυγό της και Γάλλο σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν. Η παρουσία της πληθωρική, ενώ η χαρακτηριστική φωνή της έχει συνδεθεί με μερικά από τα πιο κλασικά τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Έλενα Μακρή – Λυμπέρη, μέσα από το διαδικτυακό της ημερολόγιο «Elena’s Diary» μοιράζεται σπάνιες στιγμές μεγάλων σταρ, όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί. Μία τέτοια είναι και αυτή της Μελίνας, στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» η οποία γυρίστηκε στην Κρήτη εξ’ ολοκλήρου στα γαλλικά. Σκηνοθέτης ήταν φυσικά ο Ζυλ Ντασέν και πρωταγωνιστές, εκτός από τη Μελίνα, οι Μορίς Ρονέ, Πιέρ Βανέκ αλλά και κάτοικοι του κρητικού χωριού Κριτσά, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για την ταινία.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: NDP

TAGS