Με τα ανησυχητικά ευρήματα που καταγράφηκαν στο βυθό της Μεσογείου, η γαλλική περιβαλλοντική ΜΚΟ, Opération mer propre (Επιχείρηση καθαρή θάλασσα), κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για την «ρύπανση κορονοϊού». «Πρόκειται για την αρχή ενός νέου είδους μόλυνσης» προειδοποίησε ο ιδρυτής της οργάνωσης που κατέγραψε τις υποβρύχιες εικόνες με τις μάσκες και τα πλαστικά γάντια στο βυθό της θάλασσας.

Η «Opération mer propre» στοχεύει στον καθαρισμό της Μεσογείου και αυτή τη φορά παραγματοποίησε κατάδυση ανοιχτά της Αντίμπ, στην ακτή κατά μήκος της Κυανής Ακτής. Όπως διαπίστωσε γρήγορα η οργάνωση, στο χρόνιο πρόβλημα της ρύπανσης των πλαστικών ήρθε να προστεθεί και η «μόλυνση του κορονοϊού», από αντικείμενα σχετιζόμενα με την πανδημία, όπως οι μάσκες και τα γάντια που καταλήγουν στη θάλασσα.

Η μόλυνση βέβαια δεν προέρχεται από τον ίδιο τον ιό, αλλά από τα μέτρα προστασίας που παίρνουν οι άνθρωποι, δηλαδή μάσκες και γάντια, τα οποία αφού τα χρησιμοποιήσουν, τα πετούν στη θάλασσα. Αυτά, αθροίζονται με τα πλαστικά και το πρόβλημα στους βυθούς έχει αρχίσει να γιγαντώνεται. Το βίντεο και οι φωτογραφίες που επικοινώνησε η περιβαλλοντική ΜΚΟ έχει θορυβήσει τις γαλλικές αρχές.

 «Αυτές τις μάσκες δεν τις είχαμε για καιρό και θα είναι δισεκατομμύρια. Γι'αυτό και συνιστώ προσοχή, πρόκειται για την αρχή ενός νέου είδους μόλυνσης» τόνισε ο Λωράν Λομπάρ, ιδρυτής της οργάνωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε η οργάνωση 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS