ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη: Η αγαπημένη γεύση διώχνει τις ενοχές και καταναλώνεται καθημερινά

Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη: Η αγαπημένη γεύση διώχνει τις ενοχές και καταναλώνεται καθημερινά

Υλικά (για 2 βαζάκια των 300ml)

πορτοκάλια βιολογικά

1500γρ

μέλι

750 γρ

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Με ένα αποφλοιωτή ή με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια, όσο πιο λεπτή γίνεται και χωρίς το άσπρο (για να μην πικρίσει η μαρμελάδα μας).
  • Κόβουμε τη φλούδα πορτοκαλιού με ένα μαχαίρι σε μπαστουνάκια.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια με τη φλούδα για 10 λεπτά, δηλαδή τα ζεματίζουμε (δεν θέλουμε να βράζει το νερό απλά να είναι αρκετά ζεστό).
  • Μόλις περάσει το δεκάλεπτο σουρώνουμε τη φλούδα και πετάμε το νερό.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με νέο νερό, άλλες δύο φορές.
  • Σουρώνουμε τη φλούδα και την αφήνουμε στην άκρη. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την ψίχα του πορτοκαλιού.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την ψίχα από τα πορτοκάλια χωρίς να μείνει καθόλου άσπρη μεμβράνη (δείτε βίντεο εδώ).
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ψίχα από τα πορτοκάλια μαζί με το χυμό που έχουν βγάλει. Σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε την ψίχα για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζεματισμένη φλούδα και το μέλι στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαρμελάδα μας για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα πολλά υγρά, να ενωθούν τα υλικά μας και να δέσουν. Ανακατεύουμε στη διάρκεια που βράζει η μαρμελάδα δύο τρείς φορές.
  • Όπως είναι ζεστή η μαρμελάδα τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια *. Κλείνουμε τα βάζα αμέσως και τα αναποδογυρίζουμε.
  • Η μαρμελάδα διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

* Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους με καυτό νερό και τα βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα που έχουμε στρώσει μέσα σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100° C. Βάζουμε το ταψί με τα βάζα στο φούρνο, όπως είναι με την πετσέτα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, όσο είναι ζεστά τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα, μέχρι πάνω. Κλείνουμε σφιχτά τα βάζα μας και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα βάζα της μαρμελάδας μας διατηρούνται εκτός ψυγείου, μέχρι να τα ανοίξουμε.

Δείτε μία ακόμα συνταγή μαρμελάδας διαίτης με στέβια:

Πηγή: realfamilyfood.com

Read Next

24 Μαϊ 2022

Τα ωραιότερα δώρα γάμου από τα Studio Kosta Boda Illum για να προσφέρουμε κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί

Δώρα γάμου. Οι ωραιότερες προτάσεις από το κατάστημα που εμπιστευόμαστε εδώ και χρόνια

23 Μαϊ 2022

Το ντελίβερι παγωμένης μπύρας κάνει θραύση στη Βραζιλία

Ποιος δεν θα ήθελε να τού παραδοθεί στο σπίτι μια εξάδα παγωμένες μπύρες ακριβώς τη στιγμή που έχουν τελειώσει;

Περισσότερα από

Life

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!

23 Μαϊ 2022

LG OLED Gallery TV: Η Τέχνη συναντά την τεχνολογία στην έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Ο Σωτήρης Δανέζης "επιστρέφει" στις περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους και ανθρωπιστικές κρίσεις, για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από φωτογραφικά έργα, προσωπικά αντικείμενα και έξι transmedia dοcs, τα οποία προβάλλονται σε οθόνες 65’’ LG OLED TV.

23 Μαϊ 2022

Μπορούμε να αλλάξουμε το πώς αντιδρούμε εμείς σε όσα μας συμβαίνουν;

Το νέο βιβλίο της Mel Robbins μάς αφηγείται την ιστορία της και το πώς μια απλή καθημερινή συνήθεια τής άλλαξε την κοσμοθεωρία.

23 Μαϊ 2022

Το πιο κομψό smartwatch ήρθε στην Ελλάδα

Διαθέσιμο σε 46mm και 42mm και δώρο Free Buds Lipstick και FreeBuds 4

22 Μαϊ 2022

Το Πεδίον του Άρεως υποδέχεται τα..."Plásmata" της Στέγης

Για δεύτερη χρονιά το Πεδίο του Άρεως μεταμορφώνεται σε χώρο... Τέχνης. Από τις 23 Μαϊου αρχίζει η νέα έκθεση "Plásmata" του Ιδρύματος Ωνάση.

21 Μαϊ 2022

Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Κι όμως η Φάρα Φόσετ έπαιξε μόνο μία χρονιά στη σειρά

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Φάρα Φόσετ ήταν μόνο στην πρώτη σεζόν και ας την έχουμε ταυτίσει όλοι με τον ρόλο. Γιατί;

21 Μαϊ 2022

Από το "μια κοπέλα να μας κρατάει τα παιδιά" στο "νταντά-επάγγελμα καριέρας"

"Ψάχνω babysitter για τα παιδιά". Αυτή είναι η πιο συχνή αγωνία των γονιών, αφού το επάγγελμα της νταντάς έχει την υψηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

20 Μαϊ 2022

True story: Η Τίνα Μιχαηλίδου υπήρξε φροντιστής του μπαμπά της, αυτή είναι η ιστορία της

Πώς είναι να φροντίζεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που ασθενεί; Η Τίνα μας μεταφέρει την προσωπική της εμπειρία και την ευχαριστούμε πολύ.