ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη: Η αγαπημένη γεύση διώχνει τις ενοχές και καταναλώνεται καθημερινά

Μαρμελάδα με μέλι για απόλαυση χωρίς τύψεις.

Μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη: Η αγαπημένη γεύση διώχνει τις ενοχές και καταναλώνεται καθημερινά

Υλικά (για 2 βαζάκια των 300ml)

πορτοκάλια βιολογικά

1500γρ

μέλι

750 γρ

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Με ένα αποφλοιωτή ή με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια, όσο πιο λεπτή γίνεται και χωρίς το άσπρο (για να μην πικρίσει η μαρμελάδα μας).
  • Κόβουμε τη φλούδα πορτοκαλιού με ένα μαχαίρι σε μπαστουνάκια.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια με τη φλούδα για 10 λεπτά, δηλαδή τα ζεματίζουμε (δεν θέλουμε να βράζει το νερό απλά να είναι αρκετά ζεστό).
  • Μόλις περάσει το δεκάλεπτο σουρώνουμε τη φλούδα και πετάμε το νερό.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με νέο νερό, άλλες δύο φορές.
  • Σουρώνουμε τη φλούδα και την αφήνουμε στην άκρη. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την ψίχα του πορτοκαλιού.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την ψίχα από τα πορτοκάλια χωρίς να μείνει καθόλου άσπρη μεμβράνη (δείτε βίντεο εδώ).
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ψίχα από τα πορτοκάλια μαζί με το χυμό που έχουν βγάλει. Σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε την ψίχα για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζεματισμένη φλούδα και το μέλι στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαρμελάδα μας για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα πολλά υγρά, να ενωθούν τα υλικά μας και να δέσουν. Ανακατεύουμε στη διάρκεια που βράζει η μαρμελάδα δύο τρείς φορές.
  • Όπως είναι ζεστή η μαρμελάδα τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια *. Κλείνουμε τα βάζα αμέσως και τα αναποδογυρίζουμε.
  • Η μαρμελάδα διατηρείται μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

* Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους με καυτό νερό και τα βάζουμε ανάποδα πάνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα που έχουμε στρώσει μέσα σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100° C. Βάζουμε το ταψί με τα βάζα στο φούρνο, όπως είναι με την πετσέτα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, όσο είναι ζεστά τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα, μέχρι πάνω. Κλείνουμε σφιχτά τα βάζα μας και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα βάζα της μαρμελάδας μας διατηρούνται εκτός ψυγείου, μέχρι να τα ανοίξουμε.

Δείτε μία ακόμα συνταγή μαρμελάδας διαίτης με στέβια:

Πηγή: realfamilyfood.com

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.