ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μαμά, θα με αγαπάς ό,τι κι αν γίνει;».Μία υπέροχη ιστορία αγάπης που δεν μεταβάλλεται και δεν σπάει

Ο μεγαλύτερος φόβος ενός παιδιού είναι μήπως η μητέρα του πάψει να το αγαπά.

«Μαμά, θα με αγαπάς ό,τι κι αν γίνει;».Μία υπέροχη ιστορία αγάπης που δεν μεταβάλλεται και δεν σπάει

Είναι απόγευμα και το μικρό αλεπουδάκι δείχνει πολύ στεναχωρεμένο. Η μαμά του το ρωτάει τι έχει. Τότε εκείνο της εξηγεί πως ξέρει ότι είναι γκρινιάρης και ζωηρός και ότι κανείς δεν τον αγαπάει.

Οι παιδοψυχολόγοι εξηγούν πως ο πιο κοινός και επιβλαβής φόβος των παιδιών είναι ότι η έλλειψη και η απόσυρση της μητρικής αγάπης. Ότι δηλαδή αν κάνουν κάτι πολύ κακό η μητέρα τους θα πάψει να τα αγαπά και να τα θέλει κοντά της. Η έλλειψη αγάπης, βέβαια, αποτελεί γενικότερα έναν από τους πιο συνηθισμένους φόβους του ανθρώπου, κάθε ηλικίας. Το βιβλίο «Θα σ'αγαπώ ό,τι κι αν γίνει» της Debi Cliori προσπαθεί να κατευνάσει ακριβώς αυτό τον τρόμο της συναισθητικής μοναξιάς και της απόρριψης.

Ένα απόσπασμα από το πανέμορφο βιβλίο της Debi Cliori.

-«Χαλάει ποτέ η αγάπη;» ρώτησε ο Μικρός. «Λυγίζει άραγε και ποτέ και σπάει; Kι αν ναι, μπορείς άραγε να την κολλήσεις. να τη φτιάξεις και να τη χτίσεις;»

-«Α, δεν ξέρω", είπε η Μαμά. «Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα σ'αγαπώ για πάντα».

-«Θα μ'αγαπάς ακόμα κι όταν πέφτει η σκοτεινιά, οι σκιές μας τριγυρνάνε κι εσύ κοιμάσαι βαθιά;»ρώτησε ο Μικρός.

H Mαμά πήρε στην αγκαλιά της τον Μικρό και κοίταξαν μαζί του ουρανό. Τ'αστέρια φώτιζαν τη σκοτεινιά και το φεγγάρι πρόβαλλε στην καταχνιά. «Κοίτα Μικρέ μου, όλ'αυτά τα αστέρια που φωτίζουν εκεί ψηλά στο σκοτεινό ουρανό και στη σιγαλιά. Βρίσκονται τόσο μακριά, κι όμως το φως τους μας δείνει τόση ζεστασία. Όπου κι αν είμαι, όπου κι αν είσαι, τα αστέρια αυτά όπως θα σε φωτίζουν, την αγάπη μου για σένα θέλω πάντα να θυμίζουν».

To βιβλίο για παιδιά της Σκωτσέζας συγγραφέα και εικογράφου, Debi Cliori, πρωτοκυκλοφόρησε το 1999 με τον τίτλο "Νο Matter What", σταδιακά έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά, το 2005 από τις Εκδόσεις Πατάκη και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία παιδικης λογοτεχνίας, ένα σύντομο αριστούργημα για πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το νόημα της αληθινής αγάπης που δεν μεταβάλλεται ό,τι μα ό,τι κι αν γίνει και να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια.

Το βιβλίο κυκλοροφορεί πλέον και σε έκδοση με σελίδες από σκληρό χαρτόνι, κατάλληλες για πολύ μικρές ηλικίες.

«Μαμά, θα με αγαπάς ό,τι κι αν γίνει;».Μία υπέροχη ιστορία αγάπης που δεν μεταβάλλεται και δεν σπάει
Το εξώφυλλο του βιβλίου.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.