ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μα, τι είναι τέλος πάντων αυτή η ταπιόκα και γιατί όλοι αναζητούν πληροφορίες για αυτήν στο Ίντερνετ

Από το αλεύρι καρύδας μέχρι την ταπιόκα: Ένα γλωσσάρι για το clean eating.

Μα, τι είναι τέλος πάντων αυτή η ταπιόκα και γιατί όλοι αναζητούν πληροφορίες για αυτήν στο Ίντερνετ

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση του καιρού, γύρω από το smart food, είναι τι είναι η ταπιόκα ή πώς ακριβώς φτιάχνεται το αλεύρι αμυγδάλου και σε τι διαφέρει από τα κανονικά άλευρα. Ένα γλωσσάρι/οδηγός για να κατανοήσουμε όλα αυτά τα υλικά που δεν έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε.

Αλεύρι αμυγδάλου: Το αλεύρι αμυγδάλου δεν είναι στην πραγματικότητα αλεύρι αλλά τριμμένο αμύγδαλο, περασμένο από μία σίτα. Είναι σαν πούδρα από το αλεσμένο αμύγδαλο.

Αλεύρι καρύδας: Το ίδιο ισχύει και για το αλεύρι καρύδας που είναι ουσιαστικά μία πούδρα από αλεσμένη καρύδα. Όσοι αγαπούν την καρύδα θα το λατρέψουν, όσοι δεν την αγαπούν και τόσο, να ξέρετε ότι δεν έχει τόσο έντονη γεύση καρύδας.

Ταπιόκα (άμυλο ταπιόκας): Είναι μία πούδρα, με πηκτικές ιδιότητες, η οποία προέρχεται από την ρίζα του φυτού μανιόκα (ή γιούκα, όπως είναι πιο γνωστό στην Ελλάδα) που βρίσκεται στην Λατινική Αμερική.

Γάλα αμυγδάλου: Φτιάχνεται αποκλειστικά από αμύγδαλα.

Γάλα καρύδας: Φτιάχνεται από την ψίχα της καρύδας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο ειδών «γάλατα καρύδας». Το ένα θα το βρείτε σε χάρτινο κουτί (προσοχή μην έχει ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά) και το άλλο σε τενεκεδάκι. Το πρώτο είναι πιο αραιό και μπορεί να αντικαταστήσει το αγελαδινό σας γάλα, στα δημητριακά σας κλπ. Το δεύτερο, που στο εξωτερικό αναφέρεται ως «κρέμα καρύδας», είναι πιο πηχτό και χρησιμοποιείται περισσότερο στην ζαχαροπλαστική, ειδικά σε μους.

Arrowroot: Είναι η σκόνη (πούδρα) από την ρίζα του φυτού arrowroot και έρχεται από την Λατινική Αμερική. Συχνά χρησιμοποιείται στις συνταγές αντί για την ταπιόκα.

Λάδι καρύδας: Φτιάχνεται από την ψίχα της καρύδας.

Πηγή: bubblesandavocados.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.