ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λιγότερο φύλλο, πιο «παιχνιδιάρικη» γεύση: Η τυρόπιτα με κανταΐφι τρώγεται με το χέρι

Μια «άλλη» τυρόπιτα.

Λιγότερο φύλλο, πιο «παιχνιδιάρικη» γεύση: Η τυρόπιτα με κανταΐφι τρώγεται με το χέρι

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κανταΐφι,

200 γρ. τυρί γκούντα (τριμμένο),

200 γρ. τυρί έμενταλ (τριμμένο),

200 γρ. φέτα ελαφρώς ξαρμυρισμένη (τριμμένη με το χέρι),

5 κανονικά αυγά χτυπημένα,

0,5 λίτρο πλήρες γάλα,

5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο και

5 κ.σ. ελαιόλαδο.

Οδηγίες παρασκευής

  • Ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μπωλ.
  • Λαδώνω ένα μέτριο pyrex και το αφήνω στην άκρη για να «ξεμαλλιάσω» το κανταΐφι… Οι ίνες του κανταϊφιού μόλις βγει από το πακέτο είναι κολλημένες μεταξύ τους και για να αποκτήσει όγκο και να απλώσει καλά θέλει καλό ξέφτισμα/ξεμάλλιασμα. Το χωρίζω σε δύο μέρη, στρώνω τo πρώτο στο pyrex και στην συνέχεια αλείφω με το πινέλο την μισή ποσότητα βουτύρου-λαδιού πάνω από το κανταΐφι.
  • Προσθέτω όλα τα τυριά ανακατεμένα, τοποθετώ την δεύτερη στρώση του κανταϊφιού και ξανά αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι.
  • Ετοιμάζω το μείγμα των αυγών με το γάλα με το οποίο θα βρέξω την τυρόπιτα. Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω το γάλα να ενοποιηθεί καλά και ρίχνω πάνω από το κανταΐφι να πάει παντού και να βραχεί ομοιόμορφα.
  • Το αφήνω 1-2 ώρες στο ψυγείο να τραβήξει καλά και στην συνέχεια ψήνω στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για περίπου 50’ ενώ τα τελευταία 10′ δίνω έμφαση στο ψήσιμο μόνο από κάτω για να γίνει τραγανή.
  • Καλό είναι η τυρόπιτα με το κανταΐφι να καταναλωθεί αμέσως μετά το ψήσιμο καθώς αν φαγωθεί αργότερα θέλει καλό ζέσταμα είτε στην τοστιέρα είτε στον φούρνο γιατί νοτίζει.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο:

Πηγή: dailycious.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.