ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Leopard milk bread: Το σοκολατένιο, εντυπωσιακό γλυκό του Άκη Πετρετζίκη που έχει γίνει viral

Εξωτερικά καλύπτεται με πραλίνα φουντουκιού, αλλά η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται μέσα.

Leopard milk bread: Το σοκολατένιο, εντυπωσιακό γλυκό του Άκη Πετρετζίκη που έχει γίνει viral

Ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του σεφ πριν από λίγες μέρες, κι όμως μετρά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λάικ. Το leopard milk bread, το σοκολατένιο γλυκό του Άκη Πετρετζίκη δεν έχει γίνει τυχαία viral, αφού είναι λαχταριστό και ταυτόχρονα θεαματικό. Εξωτερικά καλύπτεται από πραλίνα φουντουκιού, αλλά η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται μέσα, όπου με ένα κόλπο της ζύμης ο Πετρετζίκης έχει δημιουργήσει ένα εφέ animal print. Ό,τι πρέπει για το πιο εντυπωσιακό κέρασμα στο σπίτι ή το γραφείο.

Leopard milk bread

Συστατικά

380 γρ. γάλα, χλιαρό

1 κ.σ. μαγιά ξηρή

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

560 γρ. αλεύρι σκληρό

1 πρέζα αλάτι

30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το μαύρο μείγμα

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

10 γρ. Κακάο

1 κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα

Για το καφέ μείγμα

30 γρ. Κακάο

20 γρ. γάλα

Για το σερβίρισμα

πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

-Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

-Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

-Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες οπότε θα χρειαστεί να την αφαιρέσουμε από τον κάδο με τη βοήθεια του αλευριού.

-Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο ίσια κομμάτια και το μισό κομμάτι το χωρίζουμε στη μέση.

-Βάζουμε τα κομμάτια της ζύμης σε τρία μπολ. Το μεγαλύτερο κομμάτι το κρατάμε λευκό.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για το μαύρο μείγμα

-Στο ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για το καφέ μείγμα

-Στο τρίτο μπολ βάζουμε το κακάο, το γάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για τη σύνθεση

-Κόβουμε από 6 κομμάτια την κάθε ζύμη.

-Παίρνουμε ένα μαύρο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κορδόνι για να έχει πλάτος 5-6 εκ. Αφήνουμε στην άκρη.

-Παίρνουμε ένα καφέ κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Τοποθετούμε την καφέ ζύμη μέσα στην μαύρη και ρολάρουμε. Στο τέλος θα έχουμε την καφέ ζύμη μέσα στη μαύρη.

-Παίρνουμε ένα λευκό κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κορδόνι για να έχει πλάτος 5-6 εκ. Τοποθετούμε μέσα στο άσπρο το ρολό με το μαύρο και καφέ χρώμα και ρολάρουμε. Στο τέλος θα έχουμε ένα κορδόνι ζύμης, άσπρο εξωτερικά, ενδιάμεσα μαύρο και στο κέντρο καφέ.

-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια ζύμης.

-Κόβουμε όλα τα κομμάτια ζύμης στη μέση, ρολάρουμε μέχρι να φτάσει το κάθε κομμάτι τα 35 εκ. και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ 35x10 εκ.

-Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

-Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

-Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

-Αλείφουμε με την πραλίνα φουντουκιού, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: akispetretzikis.com

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.