ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Leopard milk bread: Το σοκολατένιο, εντυπωσιακό γλυκό του Άκη Πετρετζίκη που έχει γίνει viral

Εξωτερικά καλύπτεται με πραλίνα φουντουκιού, αλλά η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται μέσα.

Leopard milk bread: Το σοκολατένιο, εντυπωσιακό γλυκό του Άκη Πετρετζίκη που έχει γίνει viral

Ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του σεφ πριν από λίγες μέρες, κι όμως μετρά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λάικ. Το leopard milk bread, το σοκολατένιο γλυκό του Άκη Πετρετζίκη δεν έχει γίνει τυχαία viral, αφού είναι λαχταριστό και ταυτόχρονα θεαματικό. Εξωτερικά καλύπτεται από πραλίνα φουντουκιού, αλλά η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται μέσα, όπου με ένα κόλπο της ζύμης ο Πετρετζίκης έχει δημιουργήσει ένα εφέ animal print. Ό,τι πρέπει για το πιο εντυπωσιακό κέρασμα στο σπίτι ή το γραφείο.

Leopard milk bread

Συστατικά

380 γρ. γάλα, χλιαρό

1 κ.σ. μαγιά ξηρή

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

560 γρ. αλεύρι σκληρό

1 πρέζα αλάτι

30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το μαύρο μείγμα

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

10 γρ. Κακάο

1 κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα

Για το καφέ μείγμα

30 γρ. Κακάο

20 γρ. γάλα

Για το σερβίρισμα

πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

-Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

-Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

-Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες οπότε θα χρειαστεί να την αφαιρέσουμε από τον κάδο με τη βοήθεια του αλευριού.

-Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο ίσια κομμάτια και το μισό κομμάτι το χωρίζουμε στη μέση.

-Βάζουμε τα κομμάτια της ζύμης σε τρία μπολ. Το μεγαλύτερο κομμάτι το κρατάμε λευκό.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για το μαύρο μείγμα

-Στο ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για το καφέ μείγμα

-Στο τρίτο μπολ βάζουμε το κακάο, το γάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για τη σύνθεση

-Κόβουμε από 6 κομμάτια την κάθε ζύμη.

-Παίρνουμε ένα μαύρο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κορδόνι για να έχει πλάτος 5-6 εκ. Αφήνουμε στην άκρη.

-Παίρνουμε ένα καφέ κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Τοποθετούμε την καφέ ζύμη μέσα στην μαύρη και ρολάρουμε. Στο τέλος θα έχουμε την καφέ ζύμη μέσα στη μαύρη.

-Παίρνουμε ένα λευκό κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κορδόνι για να έχει πλάτος 5-6 εκ. Τοποθετούμε μέσα στο άσπρο το ρολό με το μαύρο και καφέ χρώμα και ρολάρουμε. Στο τέλος θα έχουμε ένα κορδόνι ζύμης, άσπρο εξωτερικά, ενδιάμεσα μαύρο και στο κέντρο καφέ.

-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια ζύμης.

-Κόβουμε όλα τα κομμάτια ζύμης στη μέση, ρολάρουμε μέχρι να φτάσει το κάθε κομμάτι τα 35 εκ. και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ 35x10 εκ.

-Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

-Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

-Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

-Αλείφουμε με την πραλίνα φουντουκιού, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: akispetretzikis.com

Read Next

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.

04 Δεκ 2025

9 έξυπνες χρήσεις του αλατιού που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα

Το αλάτι δεν είναι μόνο για γεύση. Ανακάλυψε 9 καθημερινές χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.