ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Leopard milk bread: Το σοκολατένιο, εντυπωσιακό γλυκό του Άκη Πετρετζίκη που έχει γίνει viral

Εξωτερικά καλύπτεται με πραλίνα φουντουκιού, αλλά η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται μέσα.

Leopard milk bread: Το σοκολατένιο, εντυπωσιακό γλυκό του Άκη Πετρετζίκη που έχει γίνει viral

Ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του σεφ πριν από λίγες μέρες, κι όμως μετρά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λάικ. Το leopard milk bread, το σοκολατένιο γλυκό του Άκη Πετρετζίκη δεν έχει γίνει τυχαία viral, αφού είναι λαχταριστό και ταυτόχρονα θεαματικό. Εξωτερικά καλύπτεται από πραλίνα φουντουκιού, αλλά η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται μέσα, όπου με ένα κόλπο της ζύμης ο Πετρετζίκης έχει δημιουργήσει ένα εφέ animal print. Ό,τι πρέπει για το πιο εντυπωσιακό κέρασμα στο σπίτι ή το γραφείο.

Leopard milk bread

Συστατικά

380 γρ. γάλα, χλιαρό

1 κ.σ. μαγιά ξηρή

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

560 γρ. αλεύρι σκληρό

1 πρέζα αλάτι

30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το μαύρο μείγμα

50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

10 γρ. Κακάο

1 κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχ/κής σε πάστα

Για το καφέ μείγμα

30 γρ. Κακάο

20 γρ. γάλα

Για το σερβίρισμα

πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

-Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

-Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

-Το μείγμα θα είναι αρκετά κολλώδες οπότε θα χρειαστεί να την αφαιρέσουμε από τον κάδο με τη βοήθεια του αλευριού.

-Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο ίσια κομμάτια και το μισό κομμάτι το χωρίζουμε στη μέση.

-Βάζουμε τα κομμάτια της ζύμης σε τρία μπολ. Το μεγαλύτερο κομμάτι το κρατάμε λευκό.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για το μαύρο μείγμα

-Στο ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για το καφέ μείγμα

-Στο τρίτο μπολ βάζουμε το κακάο, το γάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Για τη σύνθεση

-Κόβουμε από 6 κομμάτια την κάθε ζύμη.

-Παίρνουμε ένα μαύρο κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κορδόνι για να έχει πλάτος 5-6 εκ. Αφήνουμε στην άκρη.

-Παίρνουμε ένα καφέ κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Τοποθετούμε την καφέ ζύμη μέσα στην μαύρη και ρολάρουμε. Στο τέλος θα έχουμε την καφέ ζύμη μέσα στη μαύρη.

-Παίρνουμε ένα λευκό κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε κορδόνι μήκους 50 εκ. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κορδόνι για να έχει πλάτος 5-6 εκ. Τοποθετούμε μέσα στο άσπρο το ρολό με το μαύρο και καφέ χρώμα και ρολάρουμε. Στο τέλος θα έχουμε ένα κορδόνι ζύμης, άσπρο εξωτερικά, ενδιάμεσα μαύρο και στο κέντρο καφέ.

-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια ζύμης.

-Κόβουμε όλα τα κομμάτια ζύμης στη μέση, ρολάρουμε μέχρι να φτάσει το κάθε κομμάτι τα 35 εκ. και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ 35x10 εκ.

-Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

-Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

-Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

-Αλείφουμε με την πραλίνα φουντουκιού, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: akispetretzikis.com

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.