ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λαχταριστά τηγανητά λαχανικά: 5 μυστικά για το τέλειο «κρατς» -το πιο καλοκαιρινό πιάτο

Καλοκαίρι χωρίς τηγανητά κολοκυθάκια δεν νοείται.

Λαχταριστά τηγανητά λαχανικά: 5 μυστικά για το τέλειο «κρατς» -το πιο καλοκαιρινό πιάτο

Τραγανά, κριτσανιστά, τραγανιστά, ξεροψημένα, να κάνουν θόρυβο μόλις τα δαγκώνεις, αυτό το μικρό απολαυστικό τρίξιμο στο δόντι, ο καημός των τηγανητών στο τραπέζι.

Επτά μυστικά για να βγαίνουν τα τηγανητά λαχανικά καλύτερα.

1. Όσο πιο λεπτά τόσο πιο τραγανά: Η σάρκα των περισσότερων λαχανικών έχει πολύ νερό. Ακόμη και αλευρωμένα εξωτερικά ή περασμένα σε κουρκούτι, το εσωτερικό παραμένει αναγκαστικά ζουμερό. Το καυτό λάδι τηγανίζει και ξεροψήνει το μέρος των λαχανικών που έρχεται σε επαφή.

Αν οι φέτες είναι χοντρές, το εσωτερικό υπερτερεί και τα τηγανητά λαχανικά έχουν στο δάγκωμα την γνωστή μαλακιά υφή. Όσο πιο λεπτές λοιπόν, είναι οι φέτες τους, τόσο πιο ξεροψημένα γίνονται.

2. Πολύ και καυτό λάδι: Κρατσανιστά τηγανητά λαχανικά με λίγο λάδι δεν γίνονται. Ούτε αν το λάδι δεν έχει κάψει πολύ, μα πολύ καλά. Ιδανικό σκεύος η απλή φριτέζα και τα μάτια με γκάζι. Αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, καλό είναι να έχει κάποιο βάθος, πράγμα που μειώνει και το πασάλειμμα της κουζίνας, μια και ό,τι πιτσιλάει γύρω-γύρω δεν βγαίνει εκτός των ψηλότερων τειχών του σκεύους.

Αφήστε το λάδι να κάψει καλά, πριν τα ρίξετε, αλλά, προσοχή, μην αφήσετε ποτέ, μα ποτέ το λάδι να καίει μόνο του, χωρίς την εποπτεία σας!

3. Αλεύρωμα αντί για κουρκούτι: Δίνει καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ κρατάει το σχήμα των λαχανικών. Το κουρκούτι δημιουργεί ένα κέλυφος και στην ουσία είναι το κέλυφος που τηγανίζεται και βγαίνει τραγανό, όχι το λαχανικό.

Κάποιοι ωστόσο προτείνουν την εξαίρεση: παγωμένο κουρκούτι και παγωμένα λαχανικά.

4. Το αλάτι μπαίνει στο αλεύρι: Nαι, γιατί μετά δεν κολλάει πάνω στα τηγανισμένα λαχανικά, κάνει απλώς γκελ.

5. Μια αλευρωμένη βουτιά στο νερό: Ένα μυστικό για πιο τραγανά τηγανητά λαχανικά και μάλιστα σε λίγο λάδι (γιατί προφανώς, όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους) είναι να τα βουτήξετε πολύ σύντομα, όπως είναι αλευρωμένα, σε μπολ με κρύοπαγωμένο νερό και ακολούθως να τα ρίξετε στο τηγάνι με το καυτό λάδι.

Τα αλευρωμένα λαχανικά δεν θα κρατήσουν πάνω τους πολύ νερό, αλλά αυτό το ελάχιστο θα κάνει το αποτέλεσμα αισθητά πιο τραγανό.

Προσοχή ωστόσο στα χέρια σας. Eιδικά την πρώτη φορά που θα το επιχειρήσετε, φορέστε τα γάντια κουζίνας και να είστε συγκεντρωμένοι. Όχι, δεν είναι επικίνδυνο, αλλά με τα λίγο πιο δύσκολα, πάντα χρειάζεται η σχετική εξοικείωση.

Δείτε μία συνταγή για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια:

Πηγή: pandespani.com

Πηγή βίντεο: Sotiria amor

Ακoλουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.