ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λαχταριστά ψωμάκια-πιτσάκια με μοτσαρέλα, σαλάμι, ντομάτα: Η πρώτη πίτσα που θα φτιάξεις στη ζωή σου

Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να δώσεις το ιδανικό σχήμα σε αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε.

Μπορούμε να τους προσθέσουμε ό,τι περίσσευμα υπάρχει στο ψυγείο και να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν πεντανόστιμα. Αυτά τα πιτσάκια είναι αρκετά εύκολα για να φτιάξει από το μηδέν ακόμα και κάποιος εντελώς αρχάριος στη σπιτική πίτσα. Ευέλικτα και λαχταριστά, δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

200 γρ. χλιαρό γάλα

125 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακό

1 κ.γλ. ξίδι

Για τη γέμιση

1 πακέτο μοτσαρέλα τριμμένη

1 πακέτο σαλάμι σε φετάκια ψιλοκομμένο

150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

σάλτσα ντομάτας

μίγμα από φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο, φρέσκο βασιλικό)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν.

2. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας, που τον έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει.

3. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί ½ ώρα.

4. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο. Το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα.

5. Απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού λίγη σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια της ζύμης (1 κ.γλ. είναι αρκετό).

6. Βάζουμε το τυρί και το σαλάμι. Κλείνουμε σε πακετάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

7. Τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα καλύπτουμε με τα μυρωδικά.

8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο πιο δυνατό, ανάβοντας και το γκριλ, που θα το σβήσουμε μόλις βάλουμε τα πιτσάκια στον φούρνο.

9. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, για 10'-15' περίπου.

Tip

Μυστικό ευκολίας: Φτιάξτε τη διπλάσια ποσότητα ζύμης, ανοίξτε τη σε φύλλα, τυλίξτε το καθένα σε μεμβράνη κουζίνας και βάλτε τα στην κατάψυξη. Την επόμενη φορά θα φτιάξετε τα πιτσάκια σε 20'! Ιδανική συνταγή για να καθαρίσετε το ψυγείο από ό,τι περισσεύει.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Nadya Spetnitskaya on Unsplash

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.