ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λαχταριστά ψωμάκια-πιτσάκια με μοτσαρέλα, σαλάμι, ντομάτα: Η πρώτη πίτσα που θα φτιάξεις στη ζωή σου

Δεν χρειάζεται να έχεις το ταλέντο του pizzaiolo για να δώσεις το ιδανικό σχήμα σε αυτά τα εύκολα ατομικά καλτσόνε.

Μπορούμε να τους προσθέσουμε ό,τι περίσσευμα υπάρχει στο ψυγείο και να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν πεντανόστιμα. Αυτά τα πιτσάκια είναι αρκετά εύκολα για να φτιάξει από το μηδέν ακόμα και κάποιος εντελώς αρχάριος στη σπιτική πίτσα. Ευέλικτα και λαχταριστά, δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

200 γρ. χλιαρό γάλα

125 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακό

1 κ.γλ. ξίδι

Για τη γέμιση

1 πακέτο μοτσαρέλα τριμμένη

1 πακέτο σαλάμι σε φετάκια ψιλοκομμένο

150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

σάλτσα ντομάτας

μίγμα από φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο, φρέσκο βασιλικό)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν.

2. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας, που τον έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει.

3. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί ½ ώρα.

4. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο. Το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα.

5. Απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού λίγη σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια της ζύμης (1 κ.γλ. είναι αρκετό).

6. Βάζουμε το τυρί και το σαλάμι. Κλείνουμε σε πακετάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

7. Τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα καλύπτουμε με τα μυρωδικά.

8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο πιο δυνατό, ανάβοντας και το γκριλ, που θα το σβήσουμε μόλις βάλουμε τα πιτσάκια στον φούρνο.

9. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, για 10'-15' περίπου.

Tip

Μυστικό ευκολίας: Φτιάξτε τη διπλάσια ποσότητα ζύμης, ανοίξτε τη σε φύλλα, τυλίξτε το καθένα σε μεμβράνη κουζίνας και βάλτε τα στην κατάψυξη. Την επόμενη φορά θα φτιάξετε τα πιτσάκια σε 20'! Ιδανική συνταγή για να καθαρίσετε το ψυγείο από ό,τι περισσεύει.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Nadya Spetnitskaya on Unsplash

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.