ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λαχταριστά πατατοπιτάκια με ζύμη-έκπληξη: Μια λιχουδιά για όλες τις ώρες

Η ζύμη αυτή μαζί την αγαπημένη πατάτα ταιριάζουν φούστα-μπλούζα.

Λαχταριστά πατατοπιτάκια με ζύμη-έκπληξη: Μια λιχουδιά για όλες τις ώρες

Υλικά για 36 κομμάτια

Για την ζύμη:

1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι

Αλεύρι όσο πάρει για να βγει αφράτη η ζύμη

Για την γέμιση :

4 πατάτες βρασμενες και λιωμένες με το πιρούνι

1/2 κιλό φέτα

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Δυόσμο ξερό

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά

Λίγο Αλάτι

Πιπέρι

1 αυγό (για το άλειμμα)

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά (νερό,λάδι,ξύδι) έπειτα ρίχνω μέσα τα στερεα (αλάτι,ζάχαρη και αλεύρι όσο χρειαστεί) η ζύμη μας θέλουμε να είναι αφρατη. Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  • Βράζουμε και λιωνουμε τις πατάτες. Θρυμματιζουμε την φέτα και ψιλοκοβουμε τα υλικά(κρεμμύδι, φρ.κρεμμυδάκια, άνηθο) τα ρίχνουμε μέσα στις πατάτες, προσθέτουμε τον ξερό δυοσμο, αλάτι πιπέρι και τα 2 αβγά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους,βάζουμε στην μέση λίγη από την γέμιση μας,κλεινουμε διπλωνοντας το φύλλο μας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιου πατάμε ελαφρώς τις άκρες να ενωθούν και να σχηματιστεί ένα σχέδιο. Τρυπάμε λίγο τη ζύμη στο πάνω μέρος και τοποθετούμε σε ταψί με λαδοκολλα
  • Αλείφουμε με αυγό τα πιτακια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδισουν.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Πηγή συνταγής: cookpad.com

Πηγή βίντεο: LIVE KITCHEN CHANNEL

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.