ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κρέπες με κολοκυθάκια και ανθότυρο- Λιγότερες θερμίδες αλλά ίδια γεύση και νοστιμιά

Αυτή η συνταγή για κρέπες με κολοκυθάκια και ανθότυρο είναι η light εκδοχή του αγαπημένου πιάτου που όλοι λατρεύουν.

Κρέπες με κολοκυθάκια και ανθότυρο- Λιγότερες θερμίδες αλλά ίδια γεύση και νοστιμιά

Αν δεν μπήκες ποτέ στη διαδικασία να ετοιμάσεις σπιτικές κρέπες, με βάση φτιαγμένη από τα χεράκια σου ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Αυτή η συνταγή για κρέπες με κολοκυθάκια και ανθότυρο είναι η light εκδοχή του αγαπημένου πιάτου που όλοι λατρεύουν.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

λίγο αλάτι

450 ml γάλα

2 αυγά ολόκληρα και 1 ασπράδι αυγού

2 κουταλιές ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

400 γρ. κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

300 γρ. ανθότυρο

λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε το μείγμα για τις κρέπες ως εξής: Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε και κοσκινίζετε τους δύο τύπους αλευριού. Προσθέτετε τα αυγά (αν θέλετε χτυπημένα), το γάλα και λίγο αλάτι στο μπολ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα των αυγών μέχρι να γίνουν ομοιογενής χυλός. Αφήνετε το χυλό στην άκρη για 30’.

Ζεσταίνετε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 15 εκ., ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και κατόπιν 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό. Κουνάτε το τηγάνι να πάει ο χυλός παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μια πλευρά, τη γυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, φτιάχνοντας άλλες 11 κρέπες.

Αναμειγνύετε την παρμεζάνα και το ανθότυρο. Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 2’-3’. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και τους προσθέτετε τον άνηθο. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα των τυριών, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τις κρέπες με το μείγμα των τυριών και τα κολοκυθάκια. Τις τυλίγετε σε ρολά, τις βάζετε σε ταψάκι και γκρατινάρετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’. Τις σερβίρετε ζεστές.

Δείτε πως θα φτιάξετε τη ζύμη για τις κρέπες

Πηγή: icookgreek.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.