Το The Foundry είναι ένα Urban Boutique Luxury Hotel στην καρδιά της Αθήνας, στην ιστορική γειτονιά του Ψυρρή, το οποίο συνδυάζει το industrial design με μια εξαιρετικά μελετημένη και μεταμοντέρνα vintage αισθητική. Διαθέτει 12 εντυπωσιακά, πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και έναν εκπληκτικό κήπο για πικνίκ στον τελευταίο όροφο, με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη.

Το κτίριο που στεγάζει το The Foundry Urban Boutique Luxury Hotel μετράει δεκαετίες ιστορίας. Χτίστηκε το 1930 και αρχικά λειτουργούσε ως στοιχειοχυτήριο εξειδικευμένο στην κατασκευή και χύτευση των γραμμάτων όλων των τυπογραφικών οικογενειών και γραμματοσειρών της ελληνικής γλώσσας. Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε τυπογραφείο, ενώ το 1990 λειτούργησε ως πολιτιστικό κέντρο, θέατρο, και γκαλερί προωθώντας ενεργά τις τέχνες με κάθε μορφή έκφρασης.

Σήμερα, διατηρώντας όλη αυτή την ιστορία ζωντανή μέσα στους τοίχους του, το The Foundry έχει μεταμορφωθεί πλήρως, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του σε ένα χώρο φιλοξενίας ιδανικό για ταξιδιώτες- επαγγελματίες, ζευγάρια ή παρέες φίλων που αναζητούν ένα κομψό αστικό καταφύγιο στην καρδιά της σύγχρονης Αθήνας.

Στο Τhe Foundry κυριαρχούν η νεωτεριστική διάθεση και ο industrial σχεδιασμός που όμως δένουν αρμονικά με ρετρό στοιχεία δημιουργώντας μια αίσθηση ζεστασιάς και σπιτικής θαλπωρής.

Το The Foundry δημιούργησε στην ταράτσα του κτιρίου του ένα μοναδικό Picnic Garden, μια καταπράσινη όαση αστικής φιλοξενίας, προσφέροντας στους επισκέπτες του εκπληκτική θέα στην πόλη της Αθήνας και το πιο φημισμένο ορόσημο της, την Ακρόπολη.

*Με πληροφορίες από τη σελίδα τους The Foundry

Σαρρή 40, 10560
info@thefoundryhotelathens.com

211 18 24 604

Facebook The Foundry

TAGS