ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη: Αφράτοι, πεντανόστιμοι, καλοψημένοι. Μια σύγχρονη πρόταση στην παράδοση

Το ίδιο νόστιμοι αλλά πολύ πιο light.

Κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη: Αφράτοι, πεντανόστιμοι, καλοψημένοι. Μια σύγχρονη πρόταση στην παράδοση

Κουραμπιέδες με στέβια χωρίς ζάχαρη

Υλικά: (για 14 κουραμπιεδάκια περίπου αν θέλετε περισσότερα διπλασιάστε τα υλικά)

150 γρ. βούτυρο γάλακτος τύπου Κέρκυρας

300 γρ. αλεύρι

1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 σφηνάκι ουίσκι

1 βανίλια

1 χούφτα αμύγδαλα

2 κουτ. της σούπας στέβια (περιεκτικότητα 98% στέβια 2 % ερυθρυτόλη)

4 κουτ. πούδρα αμυγδάλου για το πασπάλισμα& προαιρετικά 1/2κουτ. γλ. στέβια)

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε για λίγο τα αμύγδαλα. Σε χαμηλή φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στα δύο. (Μην τα βάλετε ολόκληρα, αν τα καβουρντίσετε και τα σπάσετε στη μέση θα βγάλουν περισσότερο το άρωμα τους μέσα στον κουραμπιέ.

  • Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη στέβια και τη βανίλια. Προσθέτουμε και το ουίσκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε μέσα τα αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.

  • Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα αμύγδαλα να πάνε παντού. Πλάθουμε μικρά κουραμπιεδάκια. (Είναι καλύτερα να τα φτιάξουμε μικρότερα ψήνονται πιο εύκολα )

  • Τα μυστικά για να γίνουν αφράτοι πεντανόστιμοι και καλοψημένοι είναι να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία 150 – 160 βαθμούς. Ώστε να ψηθούν καλά μέσα και να μείνουν ανοιχτόχρωμοι απ’ έξω.Να βάλετε καλής ποιότητας φρέσκο βούτυρο και στέβια με περιέκτικότητα 98%.

  • Ψήνουμε περίπου για 35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του κουραμπιέ και τον φούρνο σας.

  • Πασπαλίζετε με πούδρα αμυγδάλου όταν έχουν κρυώσει τελείως και αν θέλετε με λίγη στέβια.

Δείτε μία ακόμη παραλλαγή της κλασικής συνταγής με αλεύρι ολικής άλεσης:

Πηγή: tapantadiyblog.wordpress.com και MagiaCookTv

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.