ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη: Αφράτοι, πεντανόστιμοι, καλοψημένοι. Μια σύγχρονη πρόταση στην παράδοση

Το ίδιο νόστιμοι αλλά πολύ πιο light.

Κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη: Αφράτοι, πεντανόστιμοι, καλοψημένοι. Μια σύγχρονη πρόταση στην παράδοση

Κουραμπιέδες με στέβια χωρίς ζάχαρη

Υλικά: (για 14 κουραμπιεδάκια περίπου αν θέλετε περισσότερα διπλασιάστε τα υλικά)

150 γρ. βούτυρο γάλακτος τύπου Κέρκυρας

300 γρ. αλεύρι

1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 σφηνάκι ουίσκι

1 βανίλια

1 χούφτα αμύγδαλα

2 κουτ. της σούπας στέβια (περιεκτικότητα 98% στέβια 2 % ερυθρυτόλη)

4 κουτ. πούδρα αμυγδάλου για το πασπάλισμα& προαιρετικά 1/2κουτ. γλ. στέβια)

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε για λίγο τα αμύγδαλα. Σε χαμηλή φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στα δύο. (Μην τα βάλετε ολόκληρα, αν τα καβουρντίσετε και τα σπάσετε στη μέση θα βγάλουν περισσότερο το άρωμα τους μέσα στον κουραμπιέ.

  • Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη στέβια και τη βανίλια. Προσθέτουμε και το ουίσκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε μέσα τα αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.

  • Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα αμύγδαλα να πάνε παντού. Πλάθουμε μικρά κουραμπιεδάκια. (Είναι καλύτερα να τα φτιάξουμε μικρότερα ψήνονται πιο εύκολα )

  • Τα μυστικά για να γίνουν αφράτοι πεντανόστιμοι και καλοψημένοι είναι να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία 150 – 160 βαθμούς. Ώστε να ψηθούν καλά μέσα και να μείνουν ανοιχτόχρωμοι απ’ έξω.Να βάλετε καλής ποιότητας φρέσκο βούτυρο και στέβια με περιέκτικότητα 98%.

  • Ψήνουμε περίπου για 35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του κουραμπιέ και τον φούρνο σας.

  • Πασπαλίζετε με πούδρα αμυγδάλου όταν έχουν κρυώσει τελείως και αν θέλετε με λίγη στέβια.

Δείτε μία ακόμη παραλλαγή της κλασικής συνταγής με αλεύρι ολικής άλεσης:

Πηγή: tapantadiyblog.wordpress.com και MagiaCookTv

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.