ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κεφαλάρι confidential: O νέος μας προορισμός στα βόρεια είναι το Mezzaluna

Νέο μενού, νέος σεφ, νέα αρχή για το κομψό εστιατόριο την κουζίνα του οποίου αναλαμβάνει ο δημιουργικός Μανώλης Γαρνέλης (άρτι αφιχθείς από το Βαρούλκο)

Κεφαλάρι confidential: O νέος μας προορισμός στα βόρεια είναι το Mezzaluna

Κάτι έχει αλλάξει στο Κεφαλάρι και ακόμα και όσοι δεν το γνωρίζουν θα το αντιληφθούν περνώντας από την από την περιοχή, όταν η όσφρησή τους θα ξυπνήσει από τις απίθανες δημιουργίες του σεφ Μανώλη Γαρνέλη ο οποίος μαζί με το αγαπημένο Mezzalluna, ύστερα από τη Βουλιαγμένη και το Golden Ηall βρήκαν το νέο τους στέκι σε έναν κομψό χώρο στην καρδιά του Κεφαλαρίου.

Μπήκαμε στο νέο «σπίτι» του Mezzalluna και εντυπωσιαστήκαμε από τον ψηλοτάβανο και κομψό στέκι που μοιάζει να κρέμεται πάνω από το καταπράσινο παρκάκι του Κεφαλαρίου. Το καλοκαίρι, όταν η τεράστια τζαμαρία ανοίγει, ο χώρος μεταμορφώνεται σ’ ένα μεγάλο κιόσκι. Ατμοσφαιρικό και ρομαντικό, διακοσμημένο με concept το φεγγάρι, και με ένα ολοκαίνουργιο industrial bar, το Mezzalluna προσφέρει άπλετη θέα στον νυχτερινό ουρανό για να συνοδεύσει τις απολαύσεις που έπονται δια χειρός Μανώλη Γαρνέλη, που, μετά την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, μετακόμισε στα βόρεια και δημιούργησε για το Mezzalluna ένα μενού αξιώσεων με μεσογειακή αφορμή.

Κεφαλάρι confidential: O νέος μας προορισμός στα βόρεια είναι το Mezzaluna
Απίθανο A fete!

Το ταξίδι μας στις γεύσεις ξεκίνησε με λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου Black Angus που αρωματίζονταν από γευστικό pesto μαϊντανού και συνοδεύονταν εξαιρετικά από την δροσιστική, κρεμώδη πατατοσαλάτα του chef. Δοκιμάσαμε και το καλομαγειρεμένο συκώτι με τη θεϊκή σάλτσα από οξύμελι και lime και τον πιπεράτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Kαπνιστός σολομός, μπρικ και λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού, με φρέσκια σαλάτα φινόκιο και vinaigrette εσπεριδοειδών

Οι λάτρεις των θαλασσινών της παρέας, δοκίμασαν καπνιστό σολομό, μπρικ και λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού, με φρέσκια σαλάτα φινόκιο και vinaigrette εσπεριδοειδών και το καπνιστό χέλι σε τραγανό ταμπουλέ από κουνουπίδι και πράσινο μήλο με μία εμπνευσμένη vinaigrette βανίλιας.

Οι παλιοί φίλοι του Mezzaluna δεν μπόρεσαν να κρατηθούν από το να παραγγείλουν και μία από τις διάσημες πίτσες του, με την San Daniel να αποτελεί σήμα κατατεθέν με σπιτικό, φρεσκοψημένο ζυμάρι, αρωματική σάλτσα ντομάτας, baby ρόκα, γνήσια mozzarella, λάδι τρούφας και φυσικά prosciutto di San Daniele.

Το απίθανο κριθαράκι με τις γαρίδες

Κοιτάξαμε λίγο τα αστέρια από την αισθησιακή βεράντα του Mezzalluna και συνεχίσαμε με μεσογειακές γεύσεις στο κυρίως. Κριθαράκι και καλοβρασμένες γαρίδες, μυρωδικά και καπνιστή ντομάτα. Για τους παραδοσιακούς, το μοσχαρίσιο φιλέτο ήρθε σωστά ψημένο, με μανιταροσαλάτα από ψητά πλευρώτους και champignons, baby ρόκα και vinaigrette pesto.

Το φιλέτο όπως πρέπει να το γευτείς!

Ragu και risotto carbonara!

Δοκιμάσαμε το σιγομαγειρεμένο ragu, περάσαμε στην απίθανη φρέσκια ελληνική σφυρίδα με πουρέ από ψητά πατζάρια και εκπληκτική σάλτσα κάπαρης), ενώ το risotto carbonara μας άφησε άφωνους!

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι δεν θα υπήρχε χώρος για γλυκό, αυτός δημιουργήθηκε αυτόματα όταν ο Μανώλης Γαρνέλης μας παρουσίασε την παραλλαγή του στο κλασικό τιραμισού με αφρό espresso, mascarpone και σοκολάτα guanaja 70%.

Ζήσαμε αυτή την υπέροχη εμπειρία στο Mezzalluna δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο Theoxenia και, επειδή ήταν η δεύτερη φορά, μπορούμε το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για οικογενειακές συναντήσεις την Κυριακή το μεσημέρι αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις κάθε βράδυ της εβδομάδας για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και με το νέο industrial design bar με τα εντυπωσιακά cocktails αλλά και το ολοκληρωμένο wine list με πολλές και προσγειωμένες επιλογές.

Mezzaluna

Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι

210-6836828

www.facebook.com/mezzaluna.greece

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.