ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι: Μια σιροπιαστή απόλαυση, πιο ελαφριά και πιο μοντέρνα

Ένα γλυκό που φλερτάρει με τη λέξη "αθώο".

Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι: Μια σιροπιαστή απόλαυση, πιο ελαφριά και πιο μοντέρνα

Υλικά Συνταγής

4 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

2 φλ. φρυγανιά

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. γαρίφαλο

1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

2 κ.γλ. κανέλα

200 γραμ. βούτυρο γάλακτος

1 φλ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι (ξύσμα)

½ φλ. κονιάκ

7 αυγά χωρισμένα

Για το σιρόπι

2½ φλ. ζάχαρη

2½ φλ. νερό

1 βανίλια

1 κ.σ χυμός λεμόνι

1/3 φλ. κονιάκ

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά γι’ αυτή την παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6´-7´μέχρι να γίνει σαν κρέμα και έναν έναν προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το ξύσμα και το κονιάκ.

  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε 3 κ.σ. χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα κι ανακατεύουμε ν’ αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και απαλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.

  • Βουτυρώνουμε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ή στρογγυλό ταψάκι 28 ή 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄.

  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά η καρυδόπιτα.

  • Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3΄. Χαράζουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

  • Προσοχή: Σιροπιάζουμε σιγά σιγά, όχι όλο το σιρόπι μαζί.

  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Δείτε ένα βίντεο με την παραδοσιακή καρυδόπιτα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.