ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καρμπονάρα με γιαούρτι light: Όλη η γεύση, λιγότερες θερμίδες, αντίο ενοχές

Η λατρεμένη συνταγή στην πιο υγιεινή εκδοχή της.

Καρμπονάρα με γιαούρτι light: Όλη η γεύση, λιγότερες θερμίδες, αντίο ενοχές

Υλικά
350γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (λινγκουίνι, φετουτσίνι ή σπαγκέτι)
1κ.σ. ελαιόλαδο
170γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα γιαούρτι πλήρες
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αβγά

Εκτέλεση
1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και πριν τα στραγγίξετε κρατήστε μία κούπα από το νερό τους.
2. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βράστε νερό και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
3. Λίγο πριν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, αδειάστε το καυτό νερό από το μπολ στον νεροχύτη και μέσα στο μπολ που θα έχει ζεστάνει ρίξτε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και έπειτα ρίξτε μέσα τα αβγά. Χτυπήστε το μείγμα με ένα πιρούνι και τέλος προσθέστε το μπέικον.
4. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα με τα αβγά. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα. Αν η σάλτσα σας έχει βγει πολύ πηχτή, ρίξτε λίγες κουταλιές από το βρασμένο νερό που έχετε κρατήσει μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή πυκνότητα.
5. Σερβίρετε την καρμπονάρα μαζί με ένα γεμάτο μπολ τριμμένη παρμεζάνα και έναν μύλο με πιπέρι ώστε ο καθένας να προσθέσει όσο επιθυμεί.

Δείτε μία εύκολη παραλλαγή της καρμπονάρας που γίνεται στο πι και φι:

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.