ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ισέι Σαγκάουα: Ο Ιάπωνας κανίβαλος που έφαγε τη φίλη του και κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήθελα μόνο να τη φάω» είπε τη στιγμή της σύλληψής του.

Ισέι Σαγκάουα: Ο Ιάπωνας κανίβαλος που έφαγε τη φίλη του και κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας

12 Ιουνίου 1981. Ένας Ιάπωνας συλλαμβάνεται στο πάρκο της Βουλώνης, στα προάστια του Παρισιού. Κρατούσε δύο βαλίτσες. Το περιεχόμενο ήταν μακάβριο και σόκαρε τους αστυνομικούς καθώς περιείχε το διαμελισμένο το σώμα μιας νεαρής κοπέλας. Ήταν συμφοιτήτριά του και την έλεγαν Ρενέ Χάρτεβελτ. Το όνομα του Ιάπωνα ήταν Ισέι Σαγκάουα. Μια μέρα πριν είχε δολοφονήσει την κοπέλα, είχε ασελγήσει πάνω στο νεκρό της κορμί και είχε φάει κάποια μέλη του σώματός της. Σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος, δίνει διαλέξεις για τη ζωή του και δηλώνει: «φυσικά και έχω ακόμη κανιβαλιστικές ορμές». «Θέλησε να ρουφήξει την ενέργεια του θύματος» .

Ο δολοφόνος ήταν συμφοιτητής με την άτυχη κοπέλα στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Την καλούσε συχνά σπίτι του για να διαβάσουν λογοτεχνία και να του μάθει γερμανικά. Όπως διηγήθηκε σε μία από τις συναντήσεις τους, στις 11 Ιουνίου 1981 αποφάσισε να κάνει πράξη τις έμμονες σκέψεις του. Την ώρα που η Χάρτεβελτ διάβασε ποίηση με γυρισμένη πλάτη στον Σαγκάoυα, αυτός την πυροβόλησε στο λαιμό. Η κοπέλα σκοτώθηκε ακαριαία.

Την ώρα που η Χάρτεβελτ διάβασε ποίηση με γυρισμένη πλάτη στον Σαγκάβα, αυτός την πυροβόλησε στο λαιμό. Η κοπέλα σκοτώθηκε ακαριαία.

«Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή για 32 χρόνια», δήλωσε ο δολοφόνος χρόνια αργότερα. Αφού τη δολοφόνησε, βίασε το νεκρό της σώμα. Στο πρόσωπο της Ολλανδής συμφοιτήτριας είπε ότι βρήκε το κατάλληλο θύμα. Ζήλεψε τα χαρακτηριστικά που εκείνος δε διέθετε καθώς θεωρούσε τον εαυτό του ως αδύναμο, άσχημο και κοντό. Υποστήριξε πως θέλησε να ρουφήξει την ενέργεια της.

Ήθελε να φάει όλες τις πόρνες που «καλούσε» στο σπίτι του. Η ατολμία του ήταν η τύχη τους. Με τη συμφοιτήτριά του ξεπέρασε τους δισταγμούς του. Τη σκότωσε, διαμέλισε το σώμα της και στη συνέχεια έφαγε τα κομμάτια της. Ορισμένα μέλη τα μαγείρεψε και άλλα τα έφαγε ωμά. Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος σόκαραν την κοινωνία και ακόμη είναι δύσκολο να περιγραφεί με λεπτομέρεια κάθε παράμετρος του κανιβαλισμού. Την επόμενη μέρα αποφάσισε να ξεφορτωθεί το υπόλοιπο σώμα. Διαμελισμένο το φόρτωσε σε δύο μεγάλες βαλίτσες. Τραγική ειρωνεία, ο ταξιτζής που τον βοηθούσε στη μεταφορά τον ρώτησε : Γιατί είναι τόσο βαριά; Τι έχεις; Νεκρό σώμα; Στις 12 Ιουνίου 1981 συνελήφθη όταν περαστικοί στο πάρκο της Βουλώνης, στα προάστια του Παρισιού, τον είδαν να πετά τις βαλίτσες στη λίμνη του πάρκου.

Τραγική ειρωνεία, ο ταξιτζής που τον βοηθούσε στη μεταφορά τον ρώτησε : Γιατί είναι τόσο βαριά; Τι έχεις; Νεκρό σώμα; Στις 12 Ιουνίου 1981 συνελήφθη όταν περαστικοί στο πάρκο της Βουλώνης, στα προάστια του Παρισιού, τον είδαν να πετά τις βαλίτσες στη λίμνη του πάρκου.

Ο κανίβαλος αποφυλακίστηκε

Ο πλούσιος πατέρας του πλήρωσε ακριβούς δικηγόρους που κατάφεραν να πείσουν το γαλλικό δικαστήριο ότι είναι φρενοβλαβής και ακατάλληλος για δίκη. Για 4 χρόνια κρατήθηκε σε ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας. Ωστόσο οι γαλλικές αρχές δε μπορούσαν να τον συντηρήσουν για το υπόλοιπο της ζωής του, γι αυτό και τον απέλασαν στην Ιαπωνία, όπου και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική του Τόκιο. Εκεί ύστερα από εξετάσεις κρίθηκε σώφρων και θεωρήθηκε πως το κίνητρο των εγκλημάτων του ήραν η αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά του. Καθώς οι κατηγορίες της Γαλλίας είχαν αποσυρθεί, λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου, δεν επιτρεπόταν να θέσουν υπό κράτηση τον δολοφόνο. Η μεθόδευση απέδωσε και αφέθηκε ελεύθερος. Δεν έμεινε ούτε μια πενταετία σε περιορισμό!

Δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια

Από τις 12 Αυγούστου 1986 κυκλοφορεί ελεύθερος. Ανάμεσα στα 20 βιβλία που έγραψε, το In the Fog, η αυτοβιογραφική νουβέλα που περιγράφει λεπτομερώς πως δολοφόνησε, βίασε τη σορό και έφαγε τα διαμελισμένα κομμάτια του νεκρού σώματος του θύματος έγινε best seller. Έδωσε διαλέξεις σε πανεπιστήμια και κίνησε το ενδιαφέρον των ακαδημαϊκών. Άλλωστε δεν υπήρχε παρόμοια περίπτωση εγκληματία που να παραδέχεται τη διαστροφή του και να περιγράφει με λεπτομέρειες το έγκλημά του, με μια εμφανή δόση ναρκισσισμού και αλαζονείας. O Ισέι Σαγκάουα εκμεταλλεύτηκε το μακάβριο ενδιαφέρον του ιαπωνικού κοινού να μάθει για τα εγκλήματα του. ‘Ετσι έφθασε να αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία στήλη εφημερίδας. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σόου μαγειρικής, όπου δοκίμασε ζωντανά ωμό κρέας, όπως ακριβώς έκανε και όταν κανιβάλισε το νεκρό θύμα του. Συμμετείχε σε μία πορνό ταινία UnfaithfWife: Shameful Torture(1992), υποδυόμενος τον εαυτό του, έναν κανίβαλο δηλαδή.

Oι Rolling Stones έγραψαν τραγούδι για τον νεκρόφιλο κανίβαλο

Το κομμάτι των Rolling Stone «Too Much Blood» έχει γραφτεί για τον νεκρόφιλο κανίβαλο Σαγκάουα. O Mικ Τζάγκερ έγραψε το κομμάτι σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη δημοσιότητα των μέσων για την υπόθεση του Ιάπωνα δολοφόνου και θέλησε να παρακινήσει μια συζήτηση κατά της βίας. Αυτό που κατάφερε ήταν να δώσει και άλλη δημοσιότητα στον δολοφόνο, την οποία εκμεταλλεύτηκε για να βρεθεί στο προσκήνιο.

Πηγή: mixanitouxronou

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.