ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ήρθε στην Ελλάδα: Ένα πρόγραμμα-θεσμός κάνει τα παιδιά τους καλύτερους πρεσβευτές κατά του bullying

Οι μαθητές του δικτύου σχολείων-μελών QLS εφοδιάστηκαν με πολύτιμα «εργαλεία» και δεξιότητες που θα τους συντροφεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους

Ήρθε στην Ελλάδα: Ένα πρόγραμμα-θεσμός κάνει τα παιδιά τους καλύτερους πρεσβευτές κατά του bullying

Στις 24 & 25 Νοεμβρίου, στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του εξεταστικού φορέα PeopleCert, πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδεύσεις «Anti-Bullying Ambassadors», αποκλειστικά για τους μαθητές και καθηγητές των σχολείων-μελών του QLS.

Από το 2016, το πανελλαδικό δίκτυο ποιοτικών κέντρων ξένων γλωσσών QLS, αφουγκραζόμενο την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για πρόληψη και αντιμετώπιση του bullying και με αφορμή τα συχνά περιστατικά σχολικής βίας που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα Ελληνικά σχολεία, έχει φέρει στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα-θεσμό των «Anti-Bullying Ambassadors».

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους μικρούς μαθητές σε Πρεσβευτές κατά του Bullying («Anti-Bullying Ambassadors») και να τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον εκφοβισμό στο περιβάλλον τους είτε προς τον εαυτό τους είτε προς τρίτους σε περιστατικά bullying που μπορεί να συναντήσουν εντός και εκτός σχολείου.

Στην αγγλόφωνη αυτή εκπαίδευση οι μαθητές εφοδιάζονται με πολύτιμα εργαλεία και καλλιεργούν δεξιότητες (life skills) που θα τους συντροφεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από αυτή την ποιοτική και βιωματική διεργασία οι μαθητές να γίνουν οι ίδιοι αυτή η θετική αλλαγή που χρειαζόμαστε στην σύγχρονη κοινωνία.

Το πρόγραμμα-θεσμός των «Anti-Bullying Ambassadors» είναι εγκεκριμένο από το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό The Diana Award. Η Ελλάδα είναι μόλις η 4η χώρα (μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα Νησιά της Μάγχης και τη Μάλτα) όπου υλοποιείται το πρόγραμμα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ η δράση αυτή χάρισε φέτος στο QLS δύο βραβεία (Education Leaders Awards & Voluntary Action Awards).

Την ευκαιρία για αυτήν την εκπαίδευση έχουν μόνο οι μαθητές των σχολείων-μελών του QLS και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 150 μαθητές και 30 καθηγητές σε 3 περιοχές (Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη)

Δείτε περισσότερα: www.qls.gr

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.