ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O David ερωτεύτηκε την Iman κεραυνοβόλα

Ήταν η μούσα του, ο έρωτάς του, η γυναίκα του, η μητέρα της κόρης τους Alexandria. Από σήμερα ο David θα είναι για την Iman η πιο δυνατή της ανάμνηση.

O David ερωτεύτηκε την Iman κεραυνοβόλα

«Δεν ήμουν έτοιμη για σχέση μαζί του» δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian, η Iman. «Ήταν πολύ έντονη η persona του, δεν ήξερα αν μπορώ να το χειριστώ όλο αυτό» συνεχίζει, εξηγώντας πως βίωσε αρχικά την επαφή της με τον λευκό Δούκα του μουσικού στερεώματος.

Ο David από την άλλη, την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, «με τράβηξε μέσα της» είχε χαρακτηριστικά πει. Η πρόταση γάμου ήρθε ένα χρόνο αργότερα στο Παρίσι, με φόντο τον Σηκουάνα και έναν πιανίστα να συνοδεύει ηχητικά το γεγονός.

O David ερωτεύτηκε την Iman κεραυνοβόλα

Το ζευγάρι έμεινε παντρεμένο για 24 χρόνια, μέχρι σήμερα, την 11η Ιανουαρίου 2016, που η μέρα σημαδεύτηκε από την τραγική είδηση του θανάτου του Bowie. Η κόρη τους, η Alexandria Zahra Jones, είναι 15 σήμερα ετών, η Ιμάν έχει μια κόρη από τον πρώτο γάμο της με τον μπασκετμπολίστα Spencer Haywood και ο David ένα γιο από τον πρώτο του γάμο με τη Angie, τον Duncan Jones, ο οποίος και έκανε τη θλιβερή ανακοίνωση, στo twitter, σήμερα το πρωί. «Δυστυχώς είναι αλήθεια και είμαι πολύ θλιμένος που το επιβεβαιώνω. Θα μείνω offline για ένα διάστημα. Σας στέλνω την αγάπη μου».

Φωτο: Reuters

«Ο David έχει γίνει σπιτόγατος» προσθέτει η Iman στη Guardian. «Εγώ συνεχίζω που και που να πηγαίνω σε κάποιο πάρτι, σπάνια μεν, αλλά πηγαίνω. Ο David το αποφεύγει. Συχνά σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει δει, δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει κάνει, κάποια εμπειρία που δεν έχει γευτεί. Έχει πάει σε όλα τα πάρτι του πλανήτη. Πραγματικά, γιατί να τον ενδιαφέρει να συμμετέχει σε ένα ακόμα» καταλήγει βάζοντας σε λίγες απλές λέξεις την ιστορία ζωής του μουσικού θρύλου/συζύγου της.

Φωτο: Reuters

Η Iman γεννήθηκε με άστρο. Όπως και ο David. H Iman Mohamed Abdulmajid, κόρη του σομαλού πρέσβη στη Σαουδική Αραβία, γεννήθηκε στο Μογκαντίσου το 1955, πήγε σχολείο στην Αίγυπτο, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι, έμαθε πέντε γλώσσες, παντρεύτηκε, έγινε μητέρα στα 21 της, χώρισε, έγινε διεθνές μοντέλο, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον ένα και μοναδικό David Bowie, στη συνέχεια έγινε ηθοποιός, συγγραφέας, επιχειρηματίας. Το μόντελινγκ το αποχαιρέτησε πριν 26 χρόνια. Σήμερα, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της φήμης της βοηθά με φιλανθρωπικό έργο το ίδρυμα Hawa Abdi, που αποσκοπεί στην προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Σομαλία.

Από τον γάμο τους στη Φλωρεντία

«Μετά από τόσα χρόνια, ακόμα τον γουστάρω γιατί με κάνει να γελάω όσο κανένας άλλος» λέει η Iman. «Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πως ο γάμος ενός ροκ σταρ με ένα top model είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο; Ε, λοιπόν, είναι» συμπληρώνει o David. To «σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο», το ζεύγος του ρόκερ με το μοντέλο, παντρεύτηκε δύο φορές, μια στη Λοζάννη και μια στις 6 Ιουνίου του 1992 στη Φλωρεντία με πολλή λάμψη. Μετά την τελετή χτύπησαν αναμνηστικά τατουάζ, ενώ David χάρισε στη σύζυγό του ένα κάστρο στην Ιρλανδία αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και δύο τραγούδια, το «The Wedding» και το «The Wedding Song».

Η κοινή τους ιστορία είναι μόνιμη αναφορά σε όλα τα περιοδικά του πλανήτη που καταπιάνονται με διασημότητες και με ευτυχισμένες ζωές. Το 1995 έκαναν φωτογράφιση στη «Vogue», το 2004 καμπάνια για τον Tommy Hilfinger, το 2000 η κόρη τους ολοκλήρωσε την ευτυχία τους και η φωτογραφία του David να κόβει τον ομφάλιο λώρο έκανε το γύρο του κόσμου.

Λίγες μέρες πριν το θάνατο του David η Iman ανεβάζει μηνύματα το Twitter τα οποία δείχνουν τόσο την δική της ανησυχία, όσο και τον αγώνα που καταβάλει ο Bowie: «Η προσπάθεια είναι μεγάλη, αλλά μεγάλος είναι και ο Θεός» ή «καμιά φορά δε γνωρίζεις την πραγματική αξία μιας στιγμής, τη συνειδητοποιείς όταν γίνει ανάμνηση».

Φωτο: Reuters

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.