Νέα εποχή ξημερώνει για τον κολοσσό του fast fashion Zara, με την κόρη του ιδρυτή του ομίλου, Αμάνθιο Ορτέγκα, να αναλαμβάνει επισήμως τα ηνία της προεδρίας. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ισπανίας με περιουσία 84,2 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το «Forbes» και εφευρέτης του «γρήγορου ενδύματος» έκρινε πως η μοναχοκόρη του, Μάρτα Ορτέγκα-Πέρες είναι έτοιμη να αναλάβει την θέση της νέας προέδρου. Η 37χρόνη Ορτέγκα, υποσχέθηκε να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την αυτοκρατορία της οικογένειάς της. «Πάντα έλεγα ότι θα αφιερώσω τη ζωή μου στο να ενισχύσω την κληρονομιά των γονιών μου, κοιτάζοντας το μέλλον αλλά μαθαίνοντας από το παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά η βασίλισσα του fast fashion.

Η οικογένεια Ορτέγκα παρά την αμύθητη περιουσία που διαθέτει πια στην κατοχή της, δεν απασχόλησε ποτέ τον Τύπο με λαμπερές εμφανίσεις και χλιδάτες δεξιώσεις, όπως συνηθίζουν οι βαθύπλουτοι σήμερα. Ο Αμάνθιο Ορτέγκα δε, θα λέγαμε πως δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την δημοσιότητα, αφού στην πολυετή καριέρα του έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις, επιλέγοντας να κρατάει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα την προσωπική του ζωή. Από την άλλη, η Μάρτα αν και διατηρεί στενές επαφές με κύκλους επωνύμων, διατηρεί χαμηλό προφίλ ακόμα και ως καλεσμένη σε μεγάλα party και event. Η μόνη εμπεριστατωμένη πληροφορία, που έχει αφήσει η ίδια να διαρρεύσει είναι πως λατρεύει τα άλογα, απολαμβάνοντας συχνά την ασχολία αυτή με την καλή της φίλη, Αθηνά Ωνάση.

Η διάδοχος της αυτοκρατορίας έχει δύο παιδιά, ένα 9χρόνο αγόρι και την μόλις ενός έτους κόρη της, τα οποία έχει αποκτήσει από διαφορετικούς γάμους. Όσο για το εάν διαθέτει τα φόντα να αναλάβει ολοκληρωτικά τον όμιλο της Inditex, όπου ανήκουν εκτός του Zara, το Pull&Bear, το Bershka, το Massimo Dutti και το Stradivarius, η Μάρτα Ορτέγκα-Πέρες έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο ισπανικό δημόσιο πανεπιστήμιο στην πόλη της Λα Κορούνια. Άλλωστε, ο Ισπανός μεγιστάνας βιάζεται να εντάξει την κόρη του στο νέο καθεστώς, καθώς ο ίδιος έχει αποσυρθεί από την προεδρία ήδη από το 2011, αφήνοντας εκπρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια, τον τωρινό πρόεδρο Πάμπλο Ίσλα, ο οποίος όπως έγινε γνωστό σκοπεύει να παραιτηθεί.

Άλλωστε, ο Ισπανός μεγιστάνας βιάζεται να εντάξει την κόρη του στο νέο καθεστώς, καθώς ο ίδιος έχει αποσυρθεί από την προεδρία ήδη από το 2011, αφήνοντας εκπρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια, τον τωρινό πρόεδρο Πάμπλο Ίσλα, ο οποίος όπως έγινε γνωστό σκοπεύει να παραιτηθεί.

Με την ανάληψη του νέου της ρόλου τον Απρίλιο του 2022, η 37χρόνη κληρονόμος θα λάβει στην κατοχή της το 59% των μετοχών του ομίλου, αποκτώντας έτσι την ευρύτερη συμμετοχή στην μεγαλύτερη αλυσίδα ρούχων παγκοσμίως. O όμιλος του Ορτέγκα διαθέτει περισσότερα από 7.200 καταστήματα σε 93 διαφορετικές αγορές παγκοσμίως, με το μεγαλύτερο brand του, το Zara να διαθέτει μόλις 2.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS