ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η χριστουγεννιάτικη ταινία που είχε σημαδέψει την παιδική ηλικία μας έγινε βιβλίο

Πλέον μπορούμε να αφηγηθούμε και στα δικά μας παιδιά την ιστορία της, με διασκεδαστικό αλλά και συγκινητικό τρόπο.

Η χριστουγεννιάτικη ταινία που είχε σημαδέψει την παιδική ηλικία μας έγινε βιβλίο

Και ποιος, άνω των 30 ετών, δεν είχε δει στα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων την ταινία «Μόνος στο σπίτι»; Εκείνη την τεράστια εισπρακτική επιτυχία, που οδήγησε σε σίκουελ και έκανε τον Μακόλεϊ Κάλκιν το διασημότερο πιτσιρίκι της γενιάς του (η εξέλιξή του είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία);

Ήταν μια από εκείνες τις βέβηλες, για τα δεδομένα της σύγχρονης πολιτικής ορθότητας κωμωδίες, όπου μανάδες ξεχνούσαν τα παιδιά τους στο σπίτι (στις μέρες μας σίγουρα θα είχε παρέμβει η Πρόνοια) και τα παιδιά μπορούσαν να σκαρφιστούν και να κάνουν πράξη κάθε λογής τρόπους για να απωθήσουν τους επίδοξους διαρρήκτες.

Μια ιστορία που μας σημάδεψε ως παιδιά (απ' την καλή κι απ' την ανάποδη, ακόμα θυμάμαι τα βασανιστήρια των καημένων των κλεφτών) και την οποία πλέον μπορούμε να αφηγηθούμε με πιο «φιλικό» τρόπο στα δικά μας παιδιά και να μετατρέψουμε σε κοινό σημείο αναφοράς για διαφορετικές γενιές. Γιατί η «Μόνος στο σπίτι» έγινε παιδικό βιβλίο, με απολαυστική εικονογράφηση και διασκεδαστική αφήγηση, και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Άγκυρα. Η ιστορία του Κέβιν στο βιβλίο ναι μεν δεν έχει παραλείψει τις περιπέτειες του αγοριού με τους κακοποιούς, αλλά διαβάζεται κυρίως ως μια αλληγορία για τον αναντικατάστατο δεσμό ενός παιδιού, ακόμα και του πιο «ανεξάρτητου» μικρού αντάρτη, με την οικογένειά του.

Η χριστουγεννιάτικη ταινία που είχε σημαδέψει την παιδική ηλικία μας έγινε βιβλίο
Το βιβλίο «Μόνος στο σπίτι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Ξαναθυμηθείτε το τρέιλερ της πρώτης ταινίας «Μόνος στο σπίτι».

Read Next

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

19 Ιαν 2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Βραβευμένη Τζέσι Μπάκλεϊ και αγαπημένος Πολ Μέσκαλ, ένα θρίλερ με τον Κρις Πρατ και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον και όλες οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες.

19 Ιαν 2026

Oatzempic: Το viral ρόφημα βρόμης που υπόσχεται απώλεια βάρους – Τι λένε οι ειδικοί

Το TikTok το αποθεώνει ως "φυσικό Ozempic", όμως η επιστήμη λέει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.

19 Ιαν 2026

"Η Μεγάλη Χίμαιρα" συνεχίζει να σαρώνει στο Ertflix

Ακάθεκτη συνεχίζει τα ρεκόρ τηλεθεάσεων η διεθνής συμπαραγωγή της ΕΡΤ, η οποία ξεπέρασε τις 2.100.000 θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα.