ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η βασιλόπιτα του 2025, με γλάσο σοκολάτας, χωρίς μίξερ. Σαν να την αγοράσατε από καλό ζαχαροπλαστείο

Μπορείτε να τη φτιάξετε ακόμα και χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, για παράδειγμα σε εξοχικό σπίτι.

Η βασιλόπιτα του 2020, με γλάσο σοκολάτας, χωρίς μίξερ. Σαν να την αγοράσατε από καλό ζαχαροπλαστείο

Όταν το σπίτι μοσχομυρίζει σπιτική βασιλόπιτα, η Πρωτοχρονιά παίρνει άλλο άρωμα. Ακόμα και αν δεν έχετε μίξερ – επειδή, για παράδειγμα, πρόκειται να αλλάξετε χρόνο σε εξοχικό σπίτι- μπορείτε φέτος να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.

Βασιλόπιτα χωρίς μίξερ

Υλικά

300 γρ. ζάχαρη

2 γρ. μαστίχα

1 κ.γ. μαχλέπι

1/2 κ.γ. κακουλέ (κάρδαμο)

2 βανιλίνες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

5 αυγά

150 γρ. γάλα

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γρ. τρούφα σοκολάτας

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. γάλα

Εκτέλεση

-Ξεκινάμε τη βασιλόπιτα και σε ένα γουδί σπάμε τη μαστίχα μαζί με 2 κ.ς. ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες, το μπέικιν, τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας. Βάζουμε το φλουρί και προσθέτουμε το μείγμα σε μια φόρμα 24 εκ. αφού πρώτα την έχουμε αλευρώσει.

-Τη βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 160-170c.

-Mόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

-Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα. Το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε την πίτα και ρίχνουμε το γλάσο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει τη βγάζουμε από το ψυγείο και μπορούμε από πάνω με λευκή κουβερτούρα να γράψουμε ευχές για τη νέα χρονιά. Στολίζουμε όπως εμάς μας αρέσει.

Δείτε τη συνταγή:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.