Τους τελευταίους μήνες η βεβαρημένη κατάσταση υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ έχει δημιουργήσει ένα συναισθηματικά περίεργο κλίμα μεταξύ των θαυμαστών της. Κάποιοι ανησυχούν ιδιαίτερα, παρακολουθώντας ανελλιπώς κάθε επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού, άλλοι πάλι έχουν ήδη μαυροφορεθεί και θρηνούν για το χαμός της. Οι φήμες που θέλουν την 95χρονη μονάρχη να έχει φύγει από την ζωή, όλο και πληθαίνουν με τις συνωμοσίες περί θανάτου της να κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Και ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ βάζει τα δυνατά της να κρατηθεί υγιής μέχρι τον εορτασμό του πλατινένιου ιωβηλαίου, το οποίο θα σηματοδοτήσει μια ιστορική στιγμή στην πορεία της Βρετανίας, καθώς τον Ιούνιο του 2022 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ανάληψη του θρόνου, χρήστες των social media ισχυρίζονται πως εκείνη έχει ήδη πεθάνει. Οι ισχυρισμοί αυτοί προέκυψαν έπειτα από την νοσηλεία της βασίλισσας στον νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο. «Μετά από προτροπή της ιατρικής ομάδας για ξεκούραση λίγων ημερών, η Βασίλισσα πήγε στο νοσοκομείο στις 20 Οκτωβρίου για κάποιες προκαταρκτικές εξετάσεις. Παρόλα αυτά, επέστρεψε στο Κάστρο του Ουίνδσορ το μεσημέρι σήμερα και παραμένει σε καλή διάθεση», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε επίσημη δήλωσή τους.

Οι ισχυρισμοί αυτοί προέκυψαν έπειτα από την νοσηλεία της βασίλισσας στον νοσοκομείο τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Μετά την ανακοίνωση, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας παρέμεινε ως επί το πλείστον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ακύρωσε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις, επικαλούμενη ασήμαντα προβλήματα υγείας. «Καταλαβαίνουμε ότι η μονάρχης θέλει πολύ να επιστρέψει στη δουλειά, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι πραγματικά έχει μια πλήρη ανάκαμψη προτού αρχίσουν οι αυλικοί να ετοιμάζουν το πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας της», εξήγησε η βασιλική εμπειρογνώμονας Katie Nicholl στο Entertainment Tonight.

Βέβαια, οι εξηγήσεις αυτές φαίνεται πως δεν έπεισαν τους περισσότερους, αφού οι θεωρίες συνωμοσίας για την ήδη πεθαμένη βασίλισσα Ελισάβετ, όχι απλώς παραμένουν αλλά αναζωπυρώνονται διαρκώς. Συγκεκριμένα, πριν ακόμα αποκαλυφτούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, η υποτιθέμενη συγκάλυψη του θανάτου της βασίλισσας, εμφανίζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Το 2018 και το 2019, χρήστες στο Reddit και στο Twitter ισχυρίζονταν ότι η μονάρχης είτε ήταν ήδη νεκρή και δεν τον ανακοίνωναν επίσημα είτε ότι πλησίαζε η ώρα της πολύ σύντομα.

Συγκεκριμένα, πριν ακόμα αποκαλυφτούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, η υποτιθέμενη συγκάλυψη του θανάτου της βασίλισσας, εμφανίζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Το 2018 και το 2019, χρήστες στο Reddit και στο Twitter ισχυρίζονταν ότι η μονάρχης είτε ήταν ήδη νεκρή και δεν τον ανακοίνωναν επίσημα είτε ότι πλησίαζε η ώρα της πολύ σύντομα.

Πρόσφατα, διάφοροι χρήστες του Twitter υποστήριξαν ότι το ηχογραφημένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ περιείχε Deepfake, δηλαδή μια τεχνητή νοημοσύνη που αντικατέστησε την εικόνα της βασίλισσας με την εικόνα ενός άλλου ατόμου, με αποτέλεσμα ένα ρεαλιστικό τελικό προϊόν που είναι πλήρως κατασκευασμένο. Άλλοι πάλι δήλωσαν ότι πέθανε την περίοδο των γιορτών, συσχετίζοντας μάλιστα την υπόθεση αυτή με τον θάνατο του παππού της, Βασιλιά Γεώργιο Ε', ο οποίος φέρετε ότι επιτάχυνε το θάνατο του, ώστε να συμβεί το πρωί. Υποτίθεται ότι στόχος ήταν η είδηση ​​του θανάτου του να βγει στις πρωινές εφημερίδες και ταμπλόιντ. «Το ότι κρύβουν τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι μια κατάσταση που αναμφίβολα συμβαδίζει με γεγονότα του παρελθόντος» έγραψε κάποιος στο Tumblr. Παρόλα αυτά, η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, είναι ακόμα ζωντανή και χαίρει άκρας υγείας.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Ιnstagram

TAGS