Η ιστορία δεν είναι καινούρια, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει γίνει viral. Πριν από έξι χρόνια ένα ομόφυλο ζευγάρι από την Αργεντινή υιοθέτησε ένα μωρό με HIV που προηγουμένως είχαν απορρίψει δέκα οικογένειες. Σήμερα η μικρή Ολίβια είναι ευτυχισμένη αλλά και υγιής, καθώς δεν ανιχνεύεται πια ο ιός στον οργανισμό της. Η ιατρική και η αγάπη φαίνεται πως έκαναν το θαύμα τους.

Ο 43χρονος σήμερα Damian Pighin και ο 40χρονος σύντροφός του, Ariel Vijarra, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στην επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής, αποφάσισαν το 2011 να μεγαλώσουν την οικογένειά τους αλλά έπρεπε να περιμένουν ακόμα τρία χρόνια προτού τούς δοθεί η ευκαιρία να υιοθετήσουν το πρώτο τους παιδί, τη νεογέννητη τότε Ολίβια. Ήδη μέσα στον πρώτο μήνα της ζωής της η Ολίβια είχε απορριφθεί από δέκα οικογένειες. 

Όμως η διάγνωση δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για το ζευγάρι, που αποφάσισε να της δώσει το σταθερό σπίτι που αξίζουν όλα τα παιδιά. Μάλιστα το 2015 υιοθέτησε ένα ακόμα κοριτσάκι, τη Βικτόρια.

Το 2015 το ζευγάρι υιοθέτησε ένα ακόμα κοριτσάκι, τη Βικτόρια

Οι Damian Pighin και Ariel Vijarra επιβεβαιώνουν και με άλλους τρόπους την ευαισθησία τους, καθώς εργάζονται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, την Acunar Familias, που βοηθάει τα ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδιά που μένουν στα αζήτητα

Για την πρώτη συνάντηση του Ariel με την Ολίβια, ο άντρας είπε σε τοπικά μέσα πως «μόλις την είδα, ένιωσα ότι ανήκε στη ζωή μου. Η επαφή ήταν άμεση. Την κρατήσαμε στα χέρια μας, της δώσαμε το μπιμπερό και μας κοίταξε με διάπλατα ανοιχτά μάτια χωρίς να κλαίει».

Η Ολίβια απόλαυσε την πρώτη αγκαλιά των νέων της μπαμπάδων σε ηλικία 28 μηνών και αμέσως η υγεία της άρχισε να βελτιώνεται και η ίδια να παίρνει βάρος. Λίγα χρόνια μετά ήρθε η χαρμόσυνη είδηση ότι ο ιός δεν μπορούσε πλέον να ανιχνευτεί στον οργανισμό της. Άλλωστε τα σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα επιτρέπουν στους φορείς να ζουν μια μακροχρόνια και λειτουργική ζωή. Στη διάρκεια, μάλιστα, της χορήγησής της, όπως απέδειξε μια πρόσφατη μελέτη, PARTNER2, υπάρχει μηδενικός κίνδυνος μετάδοσης του HIV.

Δείτε μια ανάρτηση του ζευγαριού και της οικογένειάς του:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS