ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τελευταία μόδα στο μαγείρεμα λέγεται Sous Vide και είναι μία σύγχρονη κατσαρόλα

Με το Sous Vide μπορείτε να φτάσετε τη μαγειρική σε νέα ύψη, με τους καλεσμένους σας να παρακαλάνε για το μυστικό σας της επιτυχίας σας.

Η τελευταία μόδα στο μαγείρεμα λέγεται Sous Vide και είναι μία σύγχρονη κατσαρόλα

Αν σε κάποια τελευταία βόλτα σε εστιατόριο ο ουρανίσκος σας έπαθε κάτι σε οργασμό από το απόλυτα τέλειο, μαλακό, ζουμερό και ισορροπημένα μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι που γευθήκατε, μην ρωτάτε τον διάσημο σεφ για τη συνταγή ούτε για το χασάπη του. Το μυστικό δεν θα σας το πει αλλά δεν είναι και δικό του. Λέγεται Sous Vide (Σου Βιντ) και είναι η τελευταία μόδα για απόλυτο μαγείρεμα επιπέδου πολλών αστεριών Michelin.

Η τελευταία μόδα στο μαγείρεμα λέγεται Sous Vide και είναι μία σύγχρονη κατσαρόλα

Στην ουσία είναι μία ελεγχόμενη κατσαρόλα (υπάρχει και βυθιζόμενο σύστημα που τοποθετείται σε οποιαδήποτε κοινή κατσαρόλα), όπου τα φαγητά μέσα σε ειδικά σακουλάκια, βράζουν χωρίς να χάνουν τίποτα από την γεύση και την υγρασία τους. Μετά τοn απαραίτητο χρόνο για κάθε υλικό που έχετε τοποθετήσει, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελαφρύ γκριλάρισμα για να δώσετε χρώμα στο φιλέτο ψαριού ή σολωμού. Με το Sous Vide μπορείτε παράλληλα να προετοιμάσετε και το απόλυτο αυγό ποσέ αναβαθμίζοντας το brunch σας σε επίπεδο γαλλικού μπιστρό. Δεν χρειάζεται να μάθετε τίποτα καινούργιο. Όλα τα πιθανά υλικά και ο χρόνος που χρειάζονται για να φτάσουν στο ιδανικό επίπεδο γεύσης, περιλαμβάνονται στα βιβλιαράκια των συσκευών. Φυσικά ήδη γίνεται χαμός και στο YouTube με χιλιάδες συνταγές και βίντεο για να δοκιμάσετε εντελώς νέες τεχνικές.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποκτήσετε ένα Sous Vide, να μαγειρέψετε και μετά να αφήσετε τους άλλους να σας ρωτάνε για τη συνταγή. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά μοντέλα για επαγγελματίες σεφ που ξεκινάνε από μερικές εκατοντάδες ευρώ. Αν έχετε την άνεση, γιατί όχι; Αν όμως θέλετε να μπείτε στο χώρο του (ξεκούραστου) επαγγελματικού μαγειρέματος, υπάρχουν και πολλά ακόμα μοντέλα με κόστος που δεν ξεπερνάει τα 150€. Oπως λέγανε πάντα στις διαφημίσεις… μία δοκιμή θα σας πείσει.

Read Next

08 Νοε 2025

Για πρώτη φορά, οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανά

Μια υπέροχη πρωτοβουλία με δωρεάν είσοδο ζωντανεύει στις πιο ανέμελες χωροταξικές συνθήκες του Μεγάλου Λιμανιού.

08 Νοε 2025

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Περισσότερα από

Life

08 Νοε 2025

Το 'Έπρεπε' της Κυψέλης και η δεύτερη ζωή του

Νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία και νέο μενού σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα spots της Κυψέλης, που βρίσκεται σε εξαιρετικά νόστιμο rebranding.

08 Νοε 2025

Περίπατοι και γεύσεις στα υπέροχα χωριά του Μαινάλου

Δυόμιση μόλις ώρες απέχουν τα highlands της Αρκαδίας για ένα διάλειμμα αναζωογόνησης με ανάσες οξυγόνου στα πυκνά ελατοδάση του Μαινάλου, βόλτες σε πετρόχτιστα ιστορικά χωριά και αυθεντικές γεύσεις της αρκαδικής παράδοσης.

07 Νοε 2025

Αυτό το απλό λάθος γεμίζει το σώμα σου με 90.000 μικροπλαστικά τον χρόνο!

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι μία καθημερινή μας συνήθεια μπορεί να αυξήσει θεαματικά την έκθεσή μας στα μικροπλαστικά. Καιρός να δούμε τι ισχύει.

07 Νοε 2025

Grammys 2026: Όλες οι υποψηφιότητες

Φέτος, το hip hop και η pop βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, η latin μουσική αποκτά επιτέλους τη θέση που της αξίζει, και η νέα γενιά δοκιμάζει τις δυνάμεις της απέναντι σε καλλιτέχνες που έχουν ήδη γράψει ιστορία.

07 Νοε 2025

Χειμερινή άσκηση: Το συχνό λάθος που εξαντλεί τις γυναίκες χωρίς να το καταλαβαίνουν

Ήρθε η ώρα να κάνεις την προπόνηση να λειτουργεί υπέρ σου.

07 Νοε 2025

Δούκισσα Νομικού: "Κάποτε οι αλλαγές με τρόμαζαν. Τώρα τις προκαλώ εγώ."

Η ambassador της L’Oréal Paris μιλά για τη δύναμη των επιλογών, τη μαγεία του runway στο Παρίσι και τη στιγμή που αφιέρωσε ένα "Σ’ αγαπώ" στα παιδιά της.

07 Νοε 2025

Detox στο σπίτι: Αναζωογωνήσου φυσικά με τη σούπα αποτοξίνωσης "Evergreen Soup"

Η θρεπτική σούπα μίας διατροφολόγου που συνδυάζει θρεπτικά υλικά για απόλυτη ευεξία.

07 Νοε 2025

Ασπράδια αυγού: Πρωτεΐνη με ελάχιστες θερμίδες - όσα πρέπει να ξέρεις

Γιατί τα ασπράδια αυγού δεν είναι πάντα η πιο θρεπτική επιλογή;

07 Νοε 2025

Λεμόνι ή λάιμ: Ποιο είναι πιο υγιεινό και πότε να το προτιμάς

Πότε το λεμόνι ή το λάιμ μπορεί να ενισχύσει την υγεία σου και να βελτιώσει τη διατροφή σου καθημερινά.