ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η σεναριογράφος Ολένα Ζελένσκι είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας

«Δεν πανικοβάλλομαι, δεν κλαίω» γράφει σε ανάρτησή της στο Instagram η Ολένα Ζελένσκι που παραμένει δίπλα στον σύζυγό της στη χώρα, μες στο Κίεβο.

Η σεναριογράφος Ολένα Ζελένσκι είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας

Τελικά δεν ήταν ένας και τόσο απλός περίπατος η πτώση της Ουκρανίας, όπως ενδεχομένως φανταζόταν ο Πούτιν. Οι αποτρόπαιες επιθέσεις της Ρωσίας αυτό που έχουν ως αποτέλεσμα είναι να συνταχθεί ο κόσμος στο πλευρό της Ουκρανίας και να ανέβει η δημοτικότητα του Προέδρου Ζελένσκι ακόμα περισσότερο. Ιδίως, τώρα που αρνήθηκε να φυγαδευτεί αυτός και η οικογένειά του εκτός Ουκρανίας από τις ξένες δυνάμεις, παρότι τού προτάθηκε ευθέως.

Στο πλευρό του παραμένει και η σύζυγός του Ολένα. Μάλιστα σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε λίγες ώρες μετά τη ρωσική εισβολή:

«Αγαπημένε μου λαέ! Ουκρανοί! Σας βλέπω σήμερα. Όλους όσους βλέπω στην τηλεόραση, στον δρόμο, στο ίντερνετ. Βλέπω τις αναρτήσεις και τα βίντεό σας. Και ξέρετε κάτι; Είστε απίστευτοι! Είμαι περήφανη που ζω μαζί σας στην ίδια χώρα! Λένε πως οι πολλοί άνθρωποι είναι όχλος. Αυτό δεν ισχύει γιας εμάς. Γιατί εμείς δεν είμαστε όχλος. Είμαστε ένας στρατός! Και σήμερα δεν πανικοβάλλομαι, δεν κλαίω. Θα παραμείνω ήρεμη, με αυτοπεποίθηση. Με βλέπουν τα παιδιά μου. Θα σταθώ δίπλα τους. Και δίπλα στον σύζυγό μου. Μαζί σας. Σας αγαπώ. Σε αγαπώ Ουκρανία».

Και σήμερα δεν πανικοβάλλομαι, δεν κλαίω. Θα παραμείνω ήρεμη, με αυτοπεποίθηση. Με βλέπουν τα παιδιά μου. Θα σταθώ δίπλα τους. Και δίπλα στον σύζυγό μου. Μαζί σας. Σας αγαπώ. Σε αγαπώ Ουκρανία

Η Ολένα είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, όταν ο σύζυγός της της ανακοίνωσε τα πολιτικά του σχέδια εκείνη αντιτάχθηκε στο «πρότζεκτ». Παρά τις αρχικές ενστάσεις της, τελικά, όταν ήρθε η ώρα στάθηκε στο πλευρό του υποστηρίζοντάς τον βήμα- βήμα.

Η ίδια τα προηγούμενα χρόνια ηγήθηκε μιας καμπάνιας για την καλύτερη διατροφή των παιδιών στα σχολεία της Ουκρανίας και εργάζεται για την ισότητα των δύο φύλων και για τα δικαιώματα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον, πήρε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη διάδοση της ουκρανικής γλώσσας, δημιουργώντας οδηγούς για κορυφαία μουσεία ανά τον κόσμο στα ουκρανικά.

Τώρα, τρία χρόνια μετά την πύρρειο νίκη του συζύγου της με αστρονομικό ποσοστό του 73% το ζευγάρι δοκιμάζεται όσο λίγα στην ιστορία.

Η Ολένα γεννήθηκε τον Μάιο του 1978 στο Kryvyi Rih, περιοχή ρωσόφωνων. Ο Βολόντιμιρ γεννήθηκε την ίδια χρονιά στην ίδια πόλη και μάλιστα πήγε στο ίδιο σχολείο με εκείνη. Είχαν ακόμη και κοινούς φίλους, ωστόσο γνωρίστηκαν πολύ αργότερα, στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Εκείνος σπούδαζε Νομική και εκείνη αρχιτεκτονική. Εκείνος ωστόσο ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός και συμμετείχε σε θεατρικό θίασο. Μάλιστα το 1997, η ομάδα του κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό. Την ίδια χρονιά ίδρυσε νέο θίασο και άρχισαν να περιοδεύουν ως Kvartal 95 σε όλη την Ουκρανία.

Εκείνος σπούδαζε Νομική και εκείνη αρχιτεκτονική. Εκείνος ωστόσο ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός και συμμετείχε σε θεατρικό θίασο. Μάλιστα το 1997, η ομάδα του κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό. Την ίδια χρονιά ίδρυσε νέο θίασο και άρχισαν να περιοδεύουν ως Kvartal 95 σε όλη την Ουκρανία.

Έπειτα από ένα ειδύλλιο που κράτησε οκτώ χρόνια, το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2003. Η κόρη τους, Oleksandra ήρθε το 2004 και ο γιος τους, Kyrylo, το 2013.

Ο Ζελένσκι έγινε διάσημος από την τηλεοπτική σειρά «Servant of the People», μια πολιτική σάτιρα που ξεκίνησε το 2015 και συνεχίστηκε για τρία χρόνια. Σε αυτή υποδύεται τον κεντρικό ήρωα έναν καθηγητή ιστορίας που παρά τις αδικίες που υφίσταται παραμένει τίμιος και αφοσιωμένος στο λειτούργημά του. Μέχρι που μια μέρα ξεσπάει κατά του πολιτικού κατεστημένου και γίνεται διάσημος, όταν μαθητές του αναρτούν το βίντεο που έχουν τραβήξει στο διαδίκτυο.

Έτσι, από το πουθενά γίνεται όχι μόνο διάσημος, αλλά και Πρόεδρος της χώρας του.

Η ζωή, ως γνωστόν, έχει περισσότερη φαντασία και από την Τέχνη. Και έτσι, το 2018 ο Ζελένσκι ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του. Η Ολένα δυσαρεστήθηκε και όπως είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή: «αυτό δεν είναι καν πρότζεκτ, είναι άλλη κατεύθυνση στη ζωή». Ο λαός όμως κουρασμένος από τα παιχνίδια των πραγματικών πολιτικών, κουρασμένος από τον πόλεμο και την ένδεια προτίμησε να ρισκάρει σε έναν άνθρωπο που έβγαινε μέσα από τον ίδιο τον λαό. Το αποτέλεσμα; 73% υπέρ του σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που προκάλεσε ζάλη στον αντίπαλό του. Όταν άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα exit polls εκείνος δήλωσε: «σας υπόσχομαι πως δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ. Αν και ακόμα δεν είμαι επίσημα Πρόεδρος, ως πολίτης της Ουκρανίας μπορώ να πω στις μετά ΕΣΣΔ χώρες: «κοιτάξτε εμάς! Όλα είναι πιθανά».

Από την εκλογή του και μετά η Ολένα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και τον έχει συνοδεύσει στα επίσημα ταξίδια του- από τη Γαλλία ως την Τουρκία. Τώρα το ζεύγος που ανέβηκε με τέτοια ευκολία στην εξουσία, καλείται να αποδείξει το σθένος και την αξία του.

Κεντρική εικόνα: Splash News- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.