ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πιο νόστιμη νηστίσιμη μπουγάτσα. Για «πιστούς» αλλά και για vegan

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, να φάμε πιο υγιεινά αλλά και να κάνουμε αποτοξίνωση.

Η πιο νόστιμη νηστίσιμη μπουγάτσα. Για «πιστούς» αλλά και για vegan

Και ενώ η νηστεία καλά κρατεί εμείς την απολαμβάνουμε όσο δεν πάει. Γιατί και η νηστεία θέλει την καλοπέρασή της. Υπάρχουν άπειρες συνταγές, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται γαλακτοκομικά προϊόντα και δεν υστερούν σε καμία περίπτωση απ’ αυτές που χρησιμοποιούμε.

Και γιατί όχι η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, να φάμε πιο υγιεινά αλλά και να κάνουμε αποτοξίνωση.

Η μεγαλύτερη φυσικά επιτυχία είναι όταν κάποιος δοκιμάσει το δημιούργημά σου & σου πει…

«Απλά δεν υπάρχει, πως γίνεται χωρίς γάλα, αυγά , βούτυρο & όλα τα σχετικά;».

Και όμως γίνεται να φτιάξεις μπουγάτσα νηστίσιμη η οποία να μη στερείται γεύσης & απόλαυσης. Η διαδικασία μάλιστα είναι πολύ απλή, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μη την φτιάξεις. Τόσο απλή που χωράει σε ένα τόσο μικρό βιντεάκι.

Υλικά (για 8 μερίδες)

2 φύλλα σφολιάτας

1 λίτρο νερό

250γρ. ζάχαρη

250γρ. σιμιγδάλι

2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

3 βανίλιες

ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό & τη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο & μόλις λιώσει η ζάχαρη εντελώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το άνθος, τις βανίλιες & το ξύσμα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα & να γίνει λεία.

Αποσύρουμε από τη φωτιά & την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε την κρέμα & βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί.

Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου, για να δώσουμε ένα ωραίο σχέδιο στη μπουγάτσα.

Ψήνουμε στους 180º στον αέρα για 30-40΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη & κανελίτσα.

Επίσης εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε & μπουγάτσα με κακάο προσθέτοντας στο μείγμα αντί για άνθος αραβοσίτου 2 κ.σ. κακάο. Στο τέλος πασπαλίζεται με άχνη & κακάο.

Συμβουλές

Στο εμπόριο υπάρχουν σφολιάτες χωρίς βούτυρο να φροντίσετε να προμηθευτείτε μία απ’ αυτές για να είναι νηστίσιμη η μπουγάτσα σας.

Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο.

Η κρέμα πρέπει να κρυώσει τελείως πριν την απλώσουμε πάνω στη σφολιάτα.

Την σερβίρουμε κρύα για να κόβετε & πιο εύκολα.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.