ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πιο light εκδοχή της καρμπονάρας: H συνταγή που μοιράστηκε η Τατιάνα Μπλάτνικ στο ίνσταγκραμ

Η σύζυγος του Νικόλαου Γλίξμπουργκ μοιράστηκε την δική της υγιεινή, ελληνική εκδοχή με την προσθήκη κολοκυθιού.

Η πιο light εκδοχή της καρμπονάρας: H συνταγή που μοιράστηκε η Τατιάνα Μπλάτνικ στο ίνσταγκραμ

Με την κυκλοφορία του βιβλίου «Α Taste of Greece», το οποίο συνυπογράφει, η αγάπη της Τατιάνας Μπλάτνικ για την μαγειρική έγινε ευρέως γνωστή.

Η σύζυγος του Νικόλαου Γλίξμπουργκ λατρεύει να μαγειρεύει, το κάνει σε καθημερινή βάση για την οικογένεια της και, μάλιστα, έχει δημιουργήσει τις δικές της συνταγές που μοιράστηκε με το κοινό μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο στο οποίο ξεχωρίζει η ελληνική προσέγγιση στα πιάτα.

Μέσα από τις σελίδες του η Μπλάτνικ επέλεξε ένα πιάτο που αγαπά πολύ, την δική της, υγιεινή, απλή και ελληνική εκδοχή της κλασική καρμπονάρας και επέλεξε να την παρουσιάσει στο ίνσταγκραμ για τους διαδικτυακούς της φίλους.

Όπως εξηγεί βασικό συστατικό αυτού του πιάτου είναι η προσθήκη του κολοκυθιού, μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει στίγμα στην γεύση αλλά κρατάει όλη την απόλαυση της αγαπημένης μακαρονάδας.

Δες πως θα το φτιάξεις:

Yλικά (για 2 άτομα)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

455 γρ. μεσαίο κολοκύθι, σε λωρίδες (3 ½ κούπες)

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο (3/4 της κούπας)

30 γρ. γραβιέρα, τριμμένη (1/4 της κούπας)

2 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. σπαγγέτι ή βίδες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι με τη γραβιέρα και τους κρόκους και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μια κουταλιά νερό για να προσθέσουμε στο μείγμα με τα τυριά και τα αυγά. Ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθετουμε τα άλλα μισά στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα δύο μείγματα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε κι άλλο αλάτι και τυρί και το σερβίρουμε.

Δείτε την ανάρτηση της στο ίνσταγκραμ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.