ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra αντικρίζει την ευθεία γραμμή των οριζόντων

Αν βρεθείτε στο νησί, επισκεφτείτε την. Χρόνος απομένει γιατί το ελληνικό καλοκαίρι ακόμα δεν τελείωσε.

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra αντικρίζει την ευθεία γραμμή των οριζόντων

Μου είχε λείψει η καλοκαιρινή Γαλάζια Hytra. Εκείνο το μπαλκόνι της, στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου στεγαζόταν, που σου επέτρεπε να δεις το Αιγαίο να ανοίγεται μπροστά σου. Μου είχε λείψει βέβαια και η καλοκαιρινή εκδοχή της κουζίνας του chef Τάσου Μαντή- ακόμα θυμάμαι εκείνους τους κολοκυθανθούς γεμιστούς με καραβίδα και σάλτσα από αγριομάραθο. Χρειάστηκε λοιπόν να περιμένω τρία χρόνια για να επισκεφτώ και πάλι την Γαλάζια Hytra. Χρειάστηκε επίσης να πεταχτώ μέχρι την Πάρο, αφού εκεί αποφάσισε να ξεκαλοκαιριάσει. Στο νέο της σπίτι. Στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Summer Senses Luxury Resort στην Πούντα της Μάρπησσας.

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra αντικρίζει την ευθεία γραμμή των οριζόντων
Χρειάστηκε επίσης να πεταχτώ μέχρι την Πάρο, αφού εκεί αποφάσισε να ξεκαλοκαιριάσει. Στο νέο της σπίτι. Στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Summer Senses Luxury Resort στην Πούντα της Μάρπησσας.
Σε ένα καθαρά κυκλαδίτικο σκηνικό, σε μια –ακόμα- όμορφη βεράντα, προστατευμένη από τους βοριάδες που φέτος δεν άφησαν ήσυχο το νησί, και με θέα τα φώτα της Νάξου.

Σε ένα καθαρά κυκλαδίτικο σκηνικό, σε μια –ακόμα- όμορφη βεράντα, προστατευμένη από τους βοριάδες που φέτος δεν άφησαν ήσυχο το νησί, και με θέα τα φώτα της Νάξου, πέρασα ένα ατμοσφαιρικό και χαλαρό βραδύ δοκιμάζοντας πιάτα που είχαν ελληνική ταυτότητα, μαεστρία στην απόδοσή τους και φυσικά γεύση και νοστιμιά. Σαν την κακαβιά με πατάτες και κρεμμυδάκια, που ήταν αρωματισμένα με σαφράν και βασιλικό. Απλή, γοήτευσε με την πρώτη κουταλιά και άφησε πολλές προσδοκίες για τη συνέχεια. Η σαλάτα κινόα, με το αγκιναράκι τουρσί –τα αγαπάει τα τουρσί ο Τάσος Μαντής-, με μια σπιρτάδα από ρόκα και το αχλάδι να δίνει τη γλύκα που χρειαζόταν, ήταν από αυτές που θα ήθελα να συνοδεύει καθημερινά το γεύμα μου. Η δε σουπιά με το σπανάκι και την κατακόκκινη σάλτσα άιβαρ (τυπική σάλτσα που φτιάχνουν στην Κοζάνη), ήταν κάτι μεταξύ καλοκαιρινής ανεμελιάς και γκουρμέ. Στο ίδιο στυλ και μοτίβο ήταν και οι γαρίδες με χούμους από αβοκάντο, πιπεριές τσίλι, φρέσκο κόλιανδρο και πράσινες ελιές όπως και το νοστιμότατο λαυράκι με κριθαρότο από άγριο μάραθο και αυγοτάραχο. Ένας συνδυασμός που αποδεικνύει έμπρακτα το ταλέντο και τη δημιουργικότητα του chef.

Εδώ βάζω μια άνω τελεία για να σας αναφέρω τα ψωμάκια που μου έκλεψαν την καρδιά. Έρχονται ζεστά με τη συνοδεία αγελαδινού ντόπιου βούτυρου και απλά δεν θα θέλετε να σταματήσετε. Μπορεί να σας φαίνεται μια «ασήμαντη» λεπτομέρεια, όμως ακόμα κι αυτή εντάσσεται στα προσεγμένα και μελετημένα πλαίσια του όλου μενού και δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά.

Επιστρέφοντας, το αρνάκι (ένα «χεράκι», που σερβίρεται για δυο άτομα) μαζί με μίνι πατάτες και μανιτάρια που σιγοψήνεται στον φούρνο για περίπου 12 ώρες, ήταν αυτό που λένε «λουκούμι». Το εν λόγω πιάτο ήταν εκείνη η ρουστίκ πινελιά που επιβεβαίωνε τον ελληνικό χαρακτήρα όλου του καταλόγου. Και φυσικά ήταν το καλύτερο κλείσιμο. Πριν τα γλυκά… πριν το λυτρωτικό crémeux σοκολάτας με μήλο, κάσιους και παγωτό καραμέλας που ανταγωνιζόταν το παρφέ αμυγδάλου με σορμπέ φράουλα, φρέσκα φρούτα, αφρό βανίλιας και μπισκότο αμυγδάλου κουταλιά προς κουταλιά.

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra έχω να πω ότι είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που δοκίμασα φέτος το καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο η κουζίνα του Τάσου Μαντή και το μέρος, αλλά και το ευγενικό και άψογο σέρβις που δεν μένει στα πλαίσια του τυπικού και στημένου αλλά περνάει σε πιο χαλαρά και οικεία μονοπάτια. Αν λοιπόν βρεθείτε στο νησί, επισκεφτείτε την. Χρόνος απομένει γιατί το ελληνικό καλοκαίρι ακόμα δεν τελείωσε.

*Πούντα, Μάρπησσα, Πάρος, Ξενοδοχείο Summer Sense, τηλ. 2284093000

Πρωινό στη βεράντα.

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.